به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، دکتر عباس شاهسونی، به تاثیرات منفی آلودگی هوا بر سلامت و نیاز به کاهش آلایندهها اشاره کرده و راهکارهای مقابله با این معضل را تشریح کرده است.
افزایش آلایندهها و تاثیر آن بر سلامت
به گفته دکتر شاهسونی، افزایش آلایندهها بهویژه ذرات معلق در هوا، به علت شرایط جوی پایدار، در کلانشهرها بهویژه تهران شدت مییابد. این شرایط منجر به کاهش کیفیت هوا و افزایش مشکلات تنفسی و قلبی-عروقی میشود. گزارشهای اورژانس نشان میدهند که در زمان افزایش آلایندهها، مراجعه به مراکز درمانی بهویژه برای بیماران تنفسی و قلبی افزایش مییابد.
گروههای پرخطر و اقدامات ضروری
گروههای آسیبپذیر نظیر سالمندان، کودکان، بیماران قلبی و تنفسی و زنان باردار باید تا حد امکان از تردد در هوای آزاد خودداری کنند. در صورت لزوم، استفاده از ماسکهای تایید شده وزارت بهداشت و کاهش فعالیتهای ورزشی در فضای آزاد، توصیه میشود. همچنین، مصرف میوههای غنی از ویتامین C و آنتیاکسیدانها، نظیر پرتقال و انار، میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
اقدامات کوتاهمدت و بلندمدت برای کاهش آلودگی
شاهسونی به ضرورت کاهش منابع انتشار آلایندهها مانند تردد خودروهای فرسوده و تعطیلی کارخانهها اشاره کرده است. این اقدامات نیاز به برنامهریزی بلندمدت دارند، اما در شرایط اضطراری میتوان از روشهای کوتاهمدت مانند اجرای طرحهای زوج و فرد و کاهش تردد خودروها استفاده کرد.
ضرورت پیگیری اجرای قانون «هوای پاک»
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، اجرای کامل قانون «هوای پاک» را امری ضروری دانست و از سازمان محیط زیست خواست که از دستگاهها بخواهد تا وظایف خود را در زمینه این قانون بهطور کامل اجرا کنند. طبق گزارشها، بسیاری از دستگاهها هنوز بیش از ۵۰ درصد وظایف خود را در این زمینه انجام ندادهاند. مسائلی مانند ارتقاء کیفیت سوخت و کاهش استفاده از خودروهای فرسوده، باید در کانون توجه قرار گیرد تا از تاثیرات منفی آلودگی هوا بر سلامت عمومی کاسته شود.
با توجه به شرایط بحرانی آلودگی هوا و تاثیرات آن بر سلامت جامعه، پیگیری و اجرای هرچه سریعتر قانون «هوای پاک» ضروری است. این قانون، در کنار اقدامات موقت مانند تعطیلی مدارس در روزهای آلوده، میتواند به کاهش مشکلات بهداشتی ناشی از آلودگی هوا و حفظ سلامت عمومی کمک کند.
نظر شما