چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
کد خبر: 380089

در این مقاله می خواهیم در رابطه با 9 راه کار درمان اورژانسی فشار خون پایین به روش علمی و تضمینی برایتان صحبت کنیم، با ما تا انتهای مطالب همراه باشید.

جبران فشار خون پایین با 9 راه کار علمی و تضمینی

فشارخون پایین که با نام علمی هایپوتانسیون نیز شناخته می شود به حالتی می گویند که در آن فشارخون سیستولیک کمتر از 90 و فشارخون دیاستولیک کمتر از 60 میلی متر جیوه می گردد، این حالت می تواند به دلیل بیماری و یا عوارض مصرف دارویی و سبک زندگی پیش بیاید، از علل مهم فشار خون پایین می توان به خونریزی، دهیدریشن (کم آبی بدن)، گرمازدگی بر اثرگرمای شدید، سرمای بیش از حد و افزایش اوت پوت (Out Put) و خروجی ادراری، استرس، قاعدگی، تغییرات ارتفاع، عوامل روانی و بیماری هایی نظیر سکته قلبی و سکته مغزی اشاره نمود، کنترل و دانستن برخورد صحیح با فشار خون پایین می تواند در مسیر سریع درمان این علائم کمک کننده باشد و از آن جایی که عدم کنترل به موقع این علائم می تواند سبب عوارض حاد گردد ملزم دانستیم در این مطلب در رابطه با 9 راهکار درمانی فشار خون پایین نکات علمی و تضمینی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما تا انتهای مطالب همراه باشید.

علت فشار خون پایین چیست؟

به طور کلی محدوده طبیعی فشارخون طبق اعلام انجمن قلب آمریکا (AHA) ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه می باشد، مقادیر خیلی بالاتر یعنی ۱۴۰/۹۰ و خیلی پایین تر ۹۰/۶۰ می تواند دارای عوارضی باشد که سبب آسیب به ارگان های مهم مانند مغز و کلیه ها گردد، شناخت علت و دلیل فشار خون پایین می تواند در مسیر درمان سریع به ما کمک کند، به نقل از وبسایت www.mayoclinic.org:

Low blood pressure has various causes. Some health conditions and the use of certain medicines can cause it.

فشار خون پایین دلایل مختلفی دارد. برخی از شرایط سلامتی و استفاده از برخی داروها می تواند باعث آن شود.

می توانیم متوجه شویم که عواملی نظیر مصرف داروهای خاص، بیماری ها و استرس می تواند سبب ایجاد فشارخون پایین گردد اما اگر بخواهیم به صورت دقیق تر به این موضوع نگاه کنیم می توان به صورت کیس موردی به انواع علت های فشار خون پایین اشاره نمود:

  1. دهیدریشن یا کم آبی بدن
  2. فشارخون پایین در بارداری (به خصوص 3 ماهه دوم و سوم)
  3. اختلالات گوارشی نظیر اسهال و استفراغ مکرر
  4. کانسر یا سرطان
  5. سوء مصرف دارویی
  6. نارسایی احتقانی قلب (CHF)
  7. هموراژی یا خونریزی
  8. انواع شوک (سپتیک یا عفونی و التهابی و آنافیلاکسی)
  9. اختلالات آریتمیکال قلب
  10. استرس و بی خوابی
  11. دیابت حاد شیرین DM
  12. اختلالات غدد فوق کلیوی یا آدرنال
  13. کم کاری تیروئید یا هایپوتیروئیدیسم

علائم فشار خون پایین به چه صورتی است؟

جبران فشار خون پایین با 9 راه کار علمی و تضمینی

نشانه هایی وجود دارد که به صورت اختصاصی می توان با استفاده از آن ها مشخص کرد که علائم فشار خون پایین به چه صورتی است، همانطور که خدمتتان گفته شد دانستن این علائم می تواند در کنترل عوارض بسیار کمک کننده باشد، به نقل از وبسایت درمان تو:

در پریودی به علل مختلف مانند تغییرات هورمونی کاهش فشار خون قابل رویت است، شاید یکی دیگر از علل بی حالی و افت فشار خون ناشی از تغییرات هموگلوبین بدن باشد.

به طور مثال در این وبسایت یکی از علائم کمبود فشار خون بی حالی و ضعف در دوران پریودی می باشد، با این تفاسیر پریودی یکی از علت های فشار خون پایین به حساب می آید و بی حالی و ضعف معمول یا علائم فشار خون پایین در این دوره می باشد، از همین رو برای فهم بیشتر شما در رابطه با نشانه (sign) های تخصصی فشارخون پایین می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. ضعف
  2. بی حالی
  3. رنگ پریدگی
  4. خواب آلودگی
  5. تپش قلب
  6. لرزش اندام
  7. تعریق
  8. حالت تهوع
  9. سرگیجه و دیزینس

انواع فشار خون پایین به چه چند دسته تقسیم می گردد؟

فشارخون پایین از نقطه نظر علت ایجاد به 3 نوع تقسیم می گردد که به شرح زیر می باشد:

فشار خون ارتواستاتیک

فشار خون ارتواستاتیک به حالتی از افت فشارخون می گویند که علت آن برخاستن و نستن آنی می باشد، در حالت خوابیده قلب با تعداد  ضربان مشخص فشار مشخصی را ایجاد می کند اما زمانی که به یکباره از جای برمی خیزیم و خون به شیفت می کند دچار افت فشار خون می شویم که به آن افت فشارخون ارتواستاتیک می گویند.

افت فشار خون پس از غذا

یکی دیگر از انواع افت فشار خون پس از غذا و درجریان افتادن خون در سیستم گوارشی ظاهر می گردد.

افت فشار خون با واسطه عصبی

در استرس و تنش های عصبی ما شاهد افت فشارخون هستیم و این عامل می تواند به دلیل تغییرات ترشح نورترنسمیتر های عصبی مانند اپی نفرین و دوپامین باشد.

9 روش خانگی برای جبران فشار خون پایین

جبران فشار خون پایین با 9 راه کار علمی و تضمینی

اما راهکار های مهم درمان فشارخون پایین را در این قسمت برایتان لیست کرده ایم تا به واسطه آن بتوانید به آسانی این اختلال مهم را درمان کنید:

افزایش حجم بر اساس دریافت سرم تزریقی

یکی از راهکار های درمان مستفیم افت فشارخون استفاده از تزریق سرم با تجویز پزشک می باشد، با اینکار می توانید به آسانی حجم در گردش را افزایش و سبب افزایش فشارخون گردید، اگر نیاز به دریافت تزریق سرم در منزل دارید می توانید از خدمات در این لینک استفاده کنید.

استفاده از نمک

نمک می تواند سبب غلیظ شدن خون و جذب آب به درون رگ شود، برای تاثیر بهتر کمی نمک را زیر زبان بگذارید تا سریع جذب شود، می توانید با حل کردن نمک در آب آن را به صورت خوراکی نیز مصرف کنید.

بالا آوردن پاها

خون جمع شده در پاها در دوره افت فشارخون می تواند در جبران موقت کاهش شدید فشارخون کمک کننده باشد.

تماس با اورژانس 115

اگر علائم افت فشارخون پایین شما حاد است با 115 یا اورژانس تماس حاصل کنید.

نوشیدن مایعات فراموش نشود

نوشیدن مایعات می تواند در جبران حجم از دسته رفته و افزایش فشارخون موثر باشد.

استرس خود را کنترل کنید

کنترل استرس می تواند در جبران افت فشارخون موقتی کمک کننده باشد، برای اینکار محیط را ساکت، گوشی خود را کنار بگذارید و اتاق را تاریک کنید، می توانید از آهنگ های ملایم هم استفاده کنید.

داروهای کاهش دهنده فشار خون را متوقف کنید

برخی از داروها نظیر لازیکس و والسارتان می توانند سبب کاهش فشارخون شوند، اگر فشارخونتان پایین است آن را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.

استفاده از دمنوش های گیاهی

استفاده از دمنوش های گیاهی مانند زنجبیل و عسل می تواند در افزایش فشارخون موقتی موثر باشد، از آن حتما استفاده کنید، همچنین می توانید از فلفل، دارچین و زردچوبه نیز استفاده کنید.

می توانید تا افزایش فشارخون خود از کافئین استفاده کنید

کافئین می تواند سبب افزایش ضربان قلب و افزایش فشارخون گردد، برای افزایش فشارخون مقداری قهوه تلخ می تواند برای شما کمک کننده باشد.

جمع بندی و گرفتن نکات

در نهایت باید خدمتتان بگوییم که فشارخون پایین به علل مختلفی ظاهر می شود که دارای علائم آزاردهنده و در برخی موارد آسیب زا می باشد، درمان های خانگی برای کنترل عوارض می تواند کمک کننده باشد اما آن چیزی که اهمیت دارد این است که شما برای جلوگیری از ایجاد علائم ظاهری باید سریعا دست به کار شوید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha