در دوران بارداری لمینت کنم؟ اگرچه لمینت دندان یک روش کاملا تایید شده در دندانپزشکی است، اما انجام آن در دوران بارداری به دلایل مختلفی توصیه نمی‌شود.

آیا می‌توانیم در دوران بارداری از لمینت دندان استفاده کنیم؟

آیا قرار است رویاهای شما برای داشتن لبخندی زیبا تا بعد از بارداری به تعویق بیوفتد؟ آیا انجام لمینت دندان می‌تواند روی سلامت جنین تأثیر بگذارد؟ یا می‌توان با لبخندی زیبا و اعتماد به نفسی بالا دوران بارداری را سپری کرد؟

لمینت دندان در دوران بارداری

لمینت دندان، روکشی نازک از جنس سرامیک یا پرسلن است که روی سطح دندان قرار می‌گیرد و نواقص ظاهری دندان‌ها را برطرف می‌کند. برای مثال، اگر دندان‌های شما دچار تغییر رنگ شده باشند یا عیوبی مثل شکستگی، پیچ خوردگی یا ترک خوردگی داشته باشند، می‌توانید با کمک لمینت، این ایرادات را به طور کامل برطرف کنید.

اگرچه لمینت دندان یک روش کاملا تایید شده زیبایی در دندانپزشکی است، اما انجام آن در دوران بارداری به دلایل مختلفی توصیه نمی‌شود. دلایل این عدم توصیه هم شامل موارد زیر است:

  • اشعه ایکس
  • بی‌حسی موضعی
  • استرس و اضطراب
  • تغییرات هورمونی
  • تغذیه

خطرزا بودن اشعه ایکس

یکی از مهم‌ترین دلایلی که دندانپزشکان انجام لمینت دندان را در دوران بارداری توصیه نمی‌کنند، استفاده از اشعه ایکس در ابتدای این فرآیند است. اشعه ایکس برای تصویر برداری از دندان‌ها و تهیه عکس opg ضروری است و معمولا دوز آن آنقدر کم و ناچیز است که مشکلی برای افراد به وجود نمی‌اورد. اما در هر صورت، قرار گرفتن در معرض این اشعه، به ویژه در دوران بارداری، می‌تواند خطراتی را برای مادر و جنین او به همراه داشته باشد. خصوصا در ماه‌های ابتدایی بارداری که جنین در حال رشد و تکامل است و نسبت به عوامل خارجی بسیار حساس است.

اشعه ایکس می‌تواند به سلول‌های جنین آسیب برساند و باعث ایجاد ناهنجاری‌های مادرزادی، کاهش وزن هنگام تولد و حتی سقط جنین شود. به همین دلیل، دندانپزشکان به طور کلی توصیه می‌کنند که انجام هرگونه درمان دندانپزشکی که نیاز به استفاده از اشعه ایکس دارد، مانند لمینت دندان، تا پایان دوران بارداری و حتی شیردهی به تاخیر بیفتد.

نیاز به بی‌حسی موضعی

یکی دیگر از دلایل مخالفت دندانپزشکان با انجام لمینت دندان در دوران بارداری، استفاده از آمپول‌های بی‌حسی است. این آمپول‌ها حاوی نوعی مواد بی‌حس‌کننده موضعی هستند که برای بی‌حس کردن ناحیه مورد درمان استفاده می‌شوند.

آیا می‌توانیم در دوران بارداری از لمینت دندان استفاده کنیم؟

تزریق آمپول بی حسی در باردری به طور کلی برای بزرگسالان سالم بی‌خطر است؛ اما در دوران بارداری (خصوصا در سه ماهه اول) باید تا بیشترین حد ممکن از انجام درمان‌های غیرضروری پرهیز شود.

احتمال استرس و اضطراب

یکی دیگر از دلایلی که پزشکان انجام لمینت دندان را در دوران بارداری توصیه نمی‌کنند، تاثیر منفی استرس و اضطراب ناشی از این فرآیند بر مادر و جنین است. شاید تصور کنید که زیباتر کردن دندان‌ها مگر استرسی هم به آدم وارد می‌کند؟!

باید بگوییم که بله! لمینت دندان هم می‌تواند برای زنان باردار با استرس همراه باشد. زیرا دندانپزشک قرار است تعداد زیادی از دندان‌های شما را با استفاده از ابزارهایی مخصوص بتراشد و از دندان‌هایتان برای ساخت لمینت قالب بگیرد.

نگرانی از بابت سلامتی جنین، استرس برخی از افراد از محیط دندانپزشکی و نیاز به مراجعه مکرر به دندانپزشکی هم از دیگر دلایلی هستند که می‌توانند سطح استرس زنان باردار را افزایش دهند.

تغییرات هورمونی

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی گسترده‌ای در بدن زنان رخ می‌دهد. تغییراتی که می‌توانند بر سلامتی دهان و دندان و همچنین نتیجه نهایی لمینت دندان تاثیر بگذارند. 

برای مثال، سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند و همین موضوع می‌تواند به حساسیت و تورم شدید لثه‌ها منجر شود. در نتیجه، شخص باردار بیشتر از یک فرد معمولی با درد و ناراحتی مواجه خواهد بود.

یا به عنوان مثالی دیگر، تغییرات هورمونی ممکن است بر مینای دندان هم تاثیر بگذارد و آن را ضعیف‌تر کند. در نتیجه، چسبندگی لمینت به دندان کمتر می‌شود و احتمال جدا شدن لمینت از روی آن دندان افزایش می‌یابد.

ناتوانی در مصرف تغذیه سالم

اگر زن باردار بخواهد دندان‌های خود را لمینت کند، نمی‌تواند برای مدتی طولانی و تا زمان آماده شدن لمینت‌هایش به راحتی و مثل روال عادی غذا صرف کند. زیرا قبل از نصب لمینت، دندان‌ها تراشیده می‌شوند تا لمینت به خوبی روی آن‌ها قرار گیرد. در نتیجه، این تراشیدن باعث حساسیت شدید دندان‌ها به سرما، گرما و مواد غذایی شیرین و ترش می‌شود.

آیا می‌توانیم در دوران بارداری از لمینت دندان استفاده کنیم؟

حتی پس از نصب لمینت هم شخص باید به مدت حداقل 1 هفته از خوردن غذاهای سفت، چسبناک و جویدنی خودداری کند تا از شکستن یا جدا شدن لمینت جلوگیری شود.

این تغییرات در سبک غذایی یک زن باردار، می‌تواند مشکلات متعددی را برای او و فرزندی که در شکم دارد به وجود بیاورد. در نتیجه، چه بهتر که این فرایند را به بعد از وضع حمل خود منتقل کند.

عوارض لمینت دندان برای زنان باردار

  • محدودیت‌های غذایی
  • تورم و التهاب لثه
  • کاهش کلسیم در بدن مادر
  • حساسیت دندان‌ها
  • خطر جدا شدن لمینت
  • افزایش خطر پوسیدگی دندان
  • بیماری‌های لثه‌ای
  • تاثیر بر رشد جنین

لمینت کردن دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

همانطور که پیش از این توضیح دادیم، با توجه به تغییرات هورمونی و حساسیت‌های دوران بارداری، انجام لمینت دندان در این دوره توصیه نمی‌شود. اما خبر خوب این است که پس از زایمان و با تثبیت شرایط بدنی، شما می‌توانید به راحتی برای داشتن لبخندی زیبا و دندان‌هایی سالم، به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان مراجعه کنید.

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان با استفاده از جدیدترین متدهای روز دنیا در زمینه دندانپزشکی زیبایی، خدمات لمینت دندان را با بالاترین کیفیت و دقت به شما ارائه می‌دهد. دندانپزشکان متخصص این کلینیک، با بررسی دقیق شرایط دهان و دندان شما، مناسب‌ترین نوع لمینت را برایتان انتخاب؛ و با رعایت تمام اصول بهداشتی و ایمنی، مراحل درمان را انجام می‌دهند.

آیا می‌توانیم در دوران بارداری از لمینت دندان استفاده کنیم؟

در آخر

با توجه به نوسانات هورمونی در دوران بارداری، محدودیت‌های تغذیه‌ای پس از تراشیدن دندان و خطرات ناشی از مواد بیهوشی و اشعه ایکس، توصیه می‌کنیم که برای انجام لیمنت در دوران بارداری خود عجله نکنید. با این کار، هم می‌توانید از سلامتی خود و فرزندتان مطمئن باشید و هم می‌توانید از نتایج بهتر و پایدارتر لمینت اطمینان پیدا کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha