به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیان کرد که سرطان پستان بهعنوان شایعترین سرطان در میان زنان ایرانی شناخته میشود و در واقع این بیماری در بین هر دو جنس، شایعترین نوع سرطان در کشور است. او تصریح کرد: سرطان پستان دومین دلیل مرگومیر در زنان و ششمین علت مرگ در کل ایران است. هر ساله بین ۱۷ تا ۱۸ هزار مورد جدید سرطان پستان در کشور ثبت میشود. این در حالی است که در مقایسه با کشورهای غربی، افراد ایرانی ۱۰ سال زودتر به این بیماری مبتلا میشوند.
اکبری اشاره کرد که حدود یک پنجم بیماران زن مبتلا به سرطان پستان زیر ۴۰ سال هستند، در حالی که این آمار در غرب تنها ۵ درصد است. همچنین، شایعترین سن ابتلا به سرطان پستان در ایران بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی است. او افزود: در حال حاضر، ۳۴ نفر از هر ۱۰۰ هزار زن ایرانی به سرطان پستان مبتلا میشوند و هرچند ما هنوز نسبت به کشورهای غربی یک پنجم آمار ابتلا را داریم، اما سرعت رشد ابتلا در ایران بیشتر است.
اکبری به اهمیت سن باروری اشاره کرد و گفت که باروری رابطه مثبتی با سرطان دارد و تلاش میکنیم بیماران را به باروری تشویق کنیم. او همچنین به چالشهای موجود در زمینه غربالگری اشاره کرد و اعلام کرد که غربالگری در ایران با مشکلاتی مواجه است و به حدود ۳ هزار میلیارد تومان برای انجام آن نیاز داریم.
این جراح سرطان گفت: مهمترین روشهای تشخیص شامل معاینه بالینی، ماموگرافی و سونوگرافی است. او همچنین به روش امآرآی اشاره کرد و خاطرنشان کرد که ۹۴ درصد از موارد امآرآی برای تشخیص سرطان پستان بیهوده بوده و این روش تنها باید تحت نظر جراح متخصص تجویز شود.
اکبری همچنین به این نکته اشاره کرد که ۴۰ درصد از موارد سرطانها قابل پیشگیری هستند و عواملی مانند چاقی، سابقه فامیلی و استرسهای مزمن میتوانند در ابتلا به سرطان تأثیرگذار باشند. او بهویژه بر خطرات مصرف هورمونهای زنانه در جراحیهای زیبایی تأکید کرد.
این استاد جراحی سرطان بیان کرد که ازدواج نکردن و کمفرزند بودن از جمله عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان هستند. بر اساس مطالعات، هرچه تعداد فرزندان بیشتر باشد، شانس ابتلا به این نوع سرطان کاهش مییابد.
در پایان، اکبری یادآور شد که در ایران نسبت به کشورهای غربی، زنان بهندرت از دخانیات استفاده میکنند و تنها ۴ درصد از زنان ایرانی دخانیات مصرف میکنند.
نظر شما