به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،محیطبانها با دست خالی و کمترین امکانات از محیطزیست و حیات وحش حفاظت میکنند. حافظان طبیعت با وجود اقدامات چند سال اخیر یگان حفاظت محیطزیست، با انبوهی از مشکلات به جنگ آتش، شکارچیان غیرمجاز و قاچاقچیان چوب و جنگلخواران میروند.
درحالیکه حفاظت از جنگل و مرتع و حیات وحش در بسیاری از کشورها به وسیله تجهیزات پیشرفته و هوشمند صورت میگیرد اما 30درصد مناطق 4گانه محیطزیست ایران با تجهیزات هوشمند رصد و پایش میشود. بهگفته سرهنگ جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیطزیست، امکانات و تجهیزات این یگان با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد و این موضوع حفاظت از مناطق پهناور حفاظت شده را سخت کرده است.
شناسایی متخلفان پیش از ارتکاب جرائم محیطزیستی
سرهنگ جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیطزیست: طرح تجهیز یگان حفاظت محیطزیست 4سال پیش در دستور کار قرار گرفت و با استفاده از بودجه سالانه یگان، استحقاقی سالانه نیروهای یگان حفاظت، شامل لباس و تجهیزات انفرادی آنان خریداری شد و در حال حاضر همه نیروهای یگان حفاظت لباس فرم دارند.البته هنوز نیازهای زیادی وجود دارد که طبق برنامه این نیازها برطرف میشود.
تجهیزات اطفای حریق، خودرو، موتورسیکلت و... نیز براساس نیاز سالانه خریداری شد و در اختیار نیروهای یگان حفاظت قرار گرفت. رویکرد مهمی که برای حفاظت از مناطق 4گانه محیطزیست داریم، استفاده از تجهیزات نوین و هوشمند است.در حال حاضر 30درصد مناطق حفاظت شده بهصورت هوشمند و توسط تجهیزات نوین، رصد، پایش و کنترل میشود.
براساس برنامه و طی 4سال آینده با خرید تجهیزات مورد نیاز، همه مناطق حفاظت شده به وسایل نوین رصد و پایش هوشمند تجهیز میشود. با این کار، ارتکاب جرم توسط متخلفان سختتر میشود. هوشمندسازی کنترل و رصد مناطق حفاظت شده به یگان حفاظت محیطزیست کمک میکند متخلفان را پیش از درگیری چهره به چهره با نیروهای یگان شناسایی و دستگیر کنیم. همچنین این تجهیزات آتشسوزی طبیعت را در لحظات اولیه تشخیص میدهد و عملیات اطفا در کمترین زمان ممکن انجام و از سرایت و وسعت آتشسوزی جلوگیری میشود.
نظر شما