پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۰
کد خبر: 376820

مواد شیمیایی آنتی‌اکسیدانی مانند فلاونوئیدهای موجود در عصاره پوست لیمو با جلوگیری از اکسیداسیون پروتئین‌های خوب در بدن، از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کنند.

همه چیز درباره خواص شگفت انگیز پوست لیمو ترش

به گزارش سلامت نیوز به نقل از چطور، لیمو ترش یکی از میوه‌های پرطرف‌دار خانواده مرکبات است که از آشپزی گرفته تا پزشکی کاربردهای بسیاری دارد، اما تابه‌حال درباره خواص پوست لیمو ترش هم چیزی شنیده‌اید؟ پوست لیمو خارجی‌ترین لایه آن و سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.

بااین‌حال بیشتر ما لیمو را پوست می‌کنیم و پوست آن را دور می‌ریزیم، چون از خواص بی‌نظیر آن غافلیم. در این مقاله درباره خواص پوست لیمو ترش، کاربردهای آن و نحوه گنجاندن آن در رژیم غذایی می‌گوییم. با ما همراه باشید.

۱. کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی

در یکی از پژوهش‌ها مشخص شد پوست لیمو ترش احتمال ابتلای افراد به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، عصاره پوست لیمو اکسیداسیون کلسترول را مهار می‌کند. اکسیداسیون کلسترول نقش مهمی در ایجاد بیماری قلبی دارد.

طبق پژوهش‌های دیگری که چندین عصاره را آزمایش کردند، عصاره پوست لیمو ترش در مقایسه با سایر عصاره‌ها کلسترول کم‌چگالی (LDL) را بهتر از اکسیداسیون محافظت می‌کند.

مواد شیمیایی آنتی‌اکسیدانی مانند فلاونوئیدهای موجود در عصاره پوست لیمو با جلوگیری از اکسیداسیون پروتئین‌های خوب در بدن، از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کنند.

۲. ضدسرطان

بر اساس یکی از پژوهش‌ها، پوست لیمو خواص ضدسرطانی دارد و از پیشرفت سرطان جلوگیری می‌کند. عصاره پوست لیمو تغییرات سرطانی را قبل از اینکه اتفاق بیفتند خنثی می‌کند و آسیب‌هایی را ترمیم می‌کند که مواد سرطان‌زا یا رادیکال‌های آزاد ایجاد کرده‌اند. افزودن لیمو و پوست آن به رژیم غذایی راهکاری راحت برای افزایش آنتی‌اکسیدان و محافظت بیشتر در برابر این بیماری کشنده است.

۳. ضددیابت

محققان دریافته‌اند که لیمو و عصاره پوست آن مقدار قند خون را کاهش می‌دهند. قند خون زیاد احتمال ابتلای فرد به دیابت نوع ۲ در آینده را افزایش می‌دهد. پوست لیمو حاوی پی‌هیدروکسی‌بنزوئیک‌اسید (PABA) است که با کاهش قند خون و کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در طولانی‌مدت، اثرات ضددیابتی دارد.

۱ ماه مصرف عصاره پوست لیمو ممکن است حساسیت به انسولین را تا ۲۰درصد بهبود بخشد. علاوه بر این، لیمونن موجود در پوست لیمو باعث کاهش جذب گلوکز از غذای کربوهیدرات‌دار می‌شود و از افزایش قند خون جلوگیری می‌کند.

خواص پوست لیمو ترش برای کبد به فلاونوئیدهای موجود در آن برمی‌گردد. فلاونوئیدهای پوست لیمو متابولیسم گلوکز را در کبد بهبود می‌بخشند، غلظت گلوکز ناشتا را کاهش می‌دهند و به این صورت قند خون طبیعی را حفظ می‌کنند.

بر اساس پژوهشی دیگر، عصاره پوست لیمو با بهبود ترشح انسولین از سلول‌های بتا پانکراس، مانع افزایش قند خون پس از غذاخوردن می‌شود.

۴. کاهش وزن

۱ لیمو فقط ۲۹ کالری دارد و سرشار از ویتامین C، منیزیم، پتاسیم و فیبر غذایی است. این مواد مغذی برای سلامتی ضروری‌اند و در صورت مصرف متعادل باعث کاهش وزن می‌شوند.

فیبر موجود در پوست لیمو حاوی پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای مختلف مانند سلولز، پکتین، لیگنین و صمغ است. اینها از بیماری‌های گوارشی پیشگیری می‌کنند و سبب هضم بهتر غذا می‌شوند. از طرفی با سیر نگه‌داشتن فرد، منجر به کاهش کالری دریافتی و کمک به تنظیم قند خون می‌شوند.

۵. مراقبت از پوست

برخی افراد هنگامی که سبوم (ماده‌ای روغنی که غدد چربی بدن تولید می‌کنند) بیش از حد ترشح شود، دچار عفونت پوست یا سایر بیماری‌های پوستی مانند آکنه و اگزما می‌شوند. خواص پوست لیمو ترش برای پوست باعث می‌شود از بروز عفونت‌های پوستی جلوگیری کند و پوست را سالم نگه دارد. علاوه بر این، پوست لیمو با حذف سلول‌های مرده از سطح پوست آن را تقویت می‌کند.

نحوه استفاده از پوست لیمو برای درمان اگزما

  • ۱ واحد عصاره پوست لیمو و ۲ واحد عسل را در کاسه‌ای با آب ولرم ترکیب کنید.
  • حوله‌ای بردارید و به محلول آغشته کنید.
  • حوله را به‌مدت ۱۵ دقیقه روی قسمتی از بدن قرار دهید که دچار اگزما شده است.
  • این کار را ۳ بار در روز تکرار کنید.

نحوه استفاده از پوست لیمو برای درمان آکنه

  • ۱ واحد آب‌لیمو به همراه پوست لیمو را به مقداری گلاب اضافه کنید و با پنبه روی نواحی پوستی دارای آکنه قرار دهید.
  • بگذارید محلول نیم‌ ساعت روی پوست بماند و بعد با آب بشوییدش.
  • ۲ بار در هفته این کار را تکرار کنید.

۶. تقویت استخوان‌ها

کلسیم و ویتامین C مواد ضروری و مهم برای سلامت استخوان‌اند. پوست لیمو به‌خاطر داشتن مقدار زیادی از این ۲ ماده برای سلامت استخوان مفید است. همچنین با انجام آزمایشی روی حیوانات مشخص شد اسید اسکوربیک برای درمان پوکی استخوان آنها مؤثر است. از آنجایی که پوست لیمو سرشار از اسید اسکوربیک است، ممکن است پتانسیل پیشگیری از پوکی استخوان و سایر اختلالات استخوانی را داشته باشد. بااین‌حال تحقیقات بیشتری در این باره لازم است.

۷. خواص آروماتراپی

لیمو خواص سلامتی بسیاری داد از جمله درمان افسردگی. علاوه بر این، مصرف یا استنشاق عطر لیمو (رایحه‌درمانی) تنش، اضطراب، عصبانیت و خستگی را کاهش می‌دهد. طبق پژوهش دانشگاه اوهایو، غلظت انتقال‌دهنده عصبی نوراپی‌نفرین با استشمام رایحه پوست لیمو افزایش می‌یابد و اثر ذهنی و فیزیکی مثبتی بر مغز می‌گذارد.

۸. تقویت سلامت پوست سر و موها

پوست لیمو چربی پوست سر و موها را تنظیم می‌کند، موهای کدر و شکننده را براق و خوش‌حالت می‌کند و بسیاری از مشکلات پوست سر را برطرف می‌کند.

پوست چند لیمو را درون شیشه بریزید و آن را با سرکه سیب پر کنید. بعد از گذشت ۱ تا ۲ هفته، محلول را صاف کنید تا پوست‌های لیمو جدا شوند. حدود ۱ قاشق غذاخوری از محلول را به ۱ فنجان آب اضافه کنید و بعد از شامپوزدن، روی موها بمالید. اجازه دهید محلول چند دقیقه روی موها بماند و سپس موها را آب بکشید.

۹. سفیدکننده دندان‌ها

اسید موجود در پوست لیمو دندان‌های کدر یا لکه‌دار را سفید و درخشان می‌کند. قسمت سفید پوست لیمو را چند دقیقه روی دندان‌هایتان بمالید و سپس دهانتان را بشویید.

برای جلوگیری از آسیب به مینای دندان یا حساسیت دندان، از این روش بسیار کم استفاده کنید.

سایر خواص

  • تقویت سیستم ایمنی بدن؛
  • پیشگیری از اختلالات روده؛
  • پیشگیری از چاقی کودکان؛
  • کاهش کلسترول کبد و پلاسما؛
  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا؛
  • بهبود علائم بیماری‌های روماتیسم، آرتروز و نقرس.

نحوه قراردادن پوست لیمو در رژیم غذایی

حالا که خواص پوست لیمو ترش را می‌دانید، وقت آن است که آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید! راحت‌ترین روش این است روی هر چیزی که می‌خورید یا می‌نوشید، کمی پوست لیمو ترش رنده کنید.

یکی دیگر از روش‌های اضافه‌کردن پوست لیمو به رژیم غذایی درست‌کردن دمنوش پوست لیمو ترش است. کمی پوست لیمو ترش را در آب بجوشانید. برای شیرین‌کردنش عسل اضافه کنید و آن را گرم یا سرد بنوشید.

روش درست‌کردن پودر پوست لیمو ترش

  • پوست لیمو را با پوست‌کن یا رنده جدا کنید و روی دستگاه خشک‌کن مواد غذایی بچینید و دستگاه را روی دمای مناسب تنظیم کنید.
  • اگر دستگاه خشک‌کن ندارید، می‌توانید پوست لیمو را در فر خشک کنید.
  • پوست لیمو را با استفاده از مخلوط‌کن یا غذاساز پودر کنید.

این پودر را همچون چاشنی در غذاهایتان استفاده کنید.

کاربردهای پوست لیمو ترش

۱. تمیزکننده و ضدعفونی‌کننده خانگی

لیمو و پوست آن خواص تمیزکنندگی بی‌نظیری دارند. از این رو می‌توان از پوست لیمو همچون پاک‌کننده طبیعی استفاده کرد. خواص ضدباکتریایی پوست لیمو ترش میکروب‌هایی را از بین می‌برد که باعث بیماری‌هایی مانند ای‌کولای و وبا می‌شوند.

پوست لیمو به‌لطف اسید سیتریک موجود در آن، چربی‌گیر و ضدعفونی‌کننده فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شود. با استفاده از محلول ضدعفونی‌کننده حاوی پوست لیمو روی میز آشپزخانه یا سطوح حمام می‌توانید ۹۹درصد میکروب‌های خانگی را از بین ببرید!

  • پوست چند لیمو را درون شیشه‌ای بزرگ بریزید و شیشه را با سرکه سفید پر کنید.
  • شیشه را در گوشه‌ای از کابینت بگذارید.
  • پس از گذشت چند هفته محلول را صاف کنید و از آن به‌جای پاک‌کننده همه‌کاره با عطر لیمو استفاده کنید.

این محلول برای چربی‌زدایی، ضدعفونی‌کردن سطوح و ایجاد بوی تازه لیمو در فضا عالی است. محلول را درون بطری اسپری بریزید و از آن برای تمیزکردن پیشخوان، ظرف‌شویی، توالت، اجاق‌گاز و سطوح دیگر استفاده کنید.

۲. ازبین‌برنده بوی بد دست‌ها

اگر به‌خاطر خردکردن چیزهایی مانند سیر یا پیاز دست‌هایتان بو گرفته، کافی است پوست لیمو را روی انگشتان، ناخن‌ها و دست‌هایتان بمالید تا بوی سیر و پیاز جایش را به بوی تازه لیمو بدهد.

۳. تمیزکردن قهوه‌جوش

اسید موجود در لیمو رسوب آب و لکه‌های قهوه داخل قهوه‌جوش را پاک می‌کند. پوست لیمو، چند قاشق غذاخوری نمک و ۱ یا ۲ فنجان یخ درون قهوه‌جوش بریزید. چند دقیقه یا تا زمانی که لکه‌ها کاملا پاک شوند، مواد را در قهوه‌جوش بچرخانید. اگر لکه‌ها پاک نشدند، اجازه بدهید مواد چند ساعت یا یک شب درون قهوه‌جوش بمانند.

قبل از استفاده مجدد از قهوه‌جوش، آن را خوب بشویید.

کلام آخر

پوست لیمو سرشار از فیبر و ویتامین C است، بنابراین خوردن آن سلامت و سبک زندگی شما را بهبود چشمگیری می‌بخشد. پس دفعه بعد که آب لیمو را گرفتید، پوستش را دور نریزید و از خواص لیمو ترش با پوست استفاده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha