به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گزارشی نوشت: نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که افزودن برچسب میزان کالری غذاها در منوی رستورانها، میتواند جان میلیونها نفر را نجات دهد و از صرف میلیاردها دلار هزینههای بهداشتی و اجتماعی جلوگیری کند.
بنابر قانونی که از سال ۲۰۱۸ میلادی در آمریکا اجرایی شد، رستورانها و فستفودهای زنجیرهای که بیش از ۲۰ شعبه دارند باید برچسبهای کالری را در منوی غذایی خود درج کنند.
این تحقیق نشان داد از زمان اجرای این قانون، رستوران ها کاهش خالص ۲۰تا۶۰ کالری را برای هر وعده غذایی اعمال کردهاند. پژوهشگران دانشگاه تافتس آمریکا با مدلسازی دادههای نظرسنجی ملی تغذیه دریافتند این سیاست، از بروز دستکم ۲۸ هزار سرطان مرتبط با چاقی افراد ۲۰ تا ۶۵ سال جلوگیری کرده است.
این یعنی از ۱۶ هزار و ۷۰۰ مرگ ناشی از سرطان در مدت زمان مشابه جلوگیری شده و در مجموع ۲.۸ میلیارد دلار (معادل ۲.۵۵ میلیارد یورو) در هزینههای مراقبتهای بهداشتی و اجتماعی صرفهجویی شده است.
همچنین مشخص شد بیشترین تعداد مرگومیر ناشی از سرطان جلوگیری شده، مربوط به کبد(چهار هزار و 530 مورد)، سرطان پستان پس از یائسگی (سه هزار و 80 مورد)، آندومتر رحم (2 هزار و 60 مورد)، کلیه (هزار و 980 مورد) وپانکراس ( هزار و 230 مورد) بوده است.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که سیاست غذایی اعمالشده، توانسته از تعداد زیادی از بیماریهای قلبی عروقی و موارد دیابت نوع ۲ در میان بزرگسالان آمریکایی جلوگیری کند اما اثرات بهداشتی و اقتصادی آن بر سرطانهای مرتبط با چاقی بررسی نشده بود.
برای پژوهشگر مهم بود به مصرفکنندگان، سیاستگذاران و بازار مالی نشان داده شود چگونه تغییرات کوچک میتواند منافع بزرگی در پی داشته باشد. اجرای این سیاست در سطح افراد جامعه نشان داد درج این برچسبها می تواند با دستاوردهای بهداشتی قابل توجه و همینطور صرفهجویی در هزینه مراقبتهای بهداشتی مرتبط با سرطان همراه باشند.
این نکات مثبت میتواند از طریق اقدامات متقابل بیشتر در صنعت، نظیر جایگزینی آیتمهای پرکالری منوی غذایی با گزینههای کمکالری یا تغییر فرمولبندی دستورهای پخت غذا، دو برابر شود. گروهی که بیشترین سود را از این اقدام خواهند برد، جوانان ۲۰ تا ۴۴ ساله اند که اکنون شاهد افزایش بالای سرطانهای مرتبط با چاقی هستند.
البته هنوز کارهای بیشتری باید انجام شود تا افراد با سطح سواد سلامت مختلف بتوانند از سیاست برچسبگذاری بهره ببرند.افراد دارای تحصیلات عالی یا سطوح درآمدی بالا از اطلاعات موجود در برچسب منوها و نحوه عملکرد آن آگاهند، اما باید برای آموزش جوامع کمدرآمد،آسیبپذیر یا در معرض خطر تلاش کنیم چراکه هنوز شاهد نابرابریهای زیادی هستیم.
انگلستان از سال ۲۰۲۲ میلادی برچسبگذاری کالری را اجباری کرد. این قانون برای مشاغلی با ۲۵۰ کارمند یا بیشتر (شامل کافهها، رستورانها و مراکز پخش غذای آماده) اعمال میشود تا مشتریان اطلاعات کالری مواد غذایی و نوشابههای بستهبندینشده را قبل از مصرف بدانند.
قانون مشابهی در این خصوص در اسکاتلند و ولز در دست بررسی است.در همین حال و در شرایطی که چندین سال است در سراسر اتحادیه اروپا درج ارزش غذایی تغذیهجات روی بستهبندی اقلام خوراکی اجباری است، اکثر کشورهای اروپایی هنوز شمارش کالری را در منوی رستورانها الزامی نکردهاند.
نظر شما