به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، سیدحیدر محمدی، به اقدامات و برنامههای سازمان غذا و دارو در حوزه غذا و صادرات محصولات خام کشاورزی اشاره کرد و گفت: طرح غنیسازی نان با آهن و اسید فولیک را توانستیم اجرا کنیم و همه شرکتهای تولید کننده آرد، غنیسازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام میدهند.
وی افزود: در تداوم طرح غنی سازی شیر با ویتامین D موفق شدیم مراحل اولیه غنی سازی آرد با ویتامین D را شروع کنیم، چون قوت قالب مردم ما نان است و بیشترین مصرف در کالاهای اساسی هم گندم است.
محمدی ادامه داد: یکی از اقدامات بزرگ ما در سال گذشته، توسعه پایش سموم در مواد غذایی است که ما هر سال این کار را انجام میدهیم و سال ۱۴۰۲ بسیار بیشتر انجام دادیم و اقلامی که آلودگی با آفت کشها، سموم و نیترات را دارند، شناسایی میکنیم.
وی افزود: بالغ بر ۵۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور داریم که ۵۳ آزمایشگاه مربوط به وزارت بهداشت است، دانشگاههای علوم پزشکی و آزمایشگاه مرجع که این آلودگیها را اندازهگیری میکند. مثلاً برای پسته یکی از شاخصهایی که همه کشورها از ما میخواهند، آلفاتوکسین پسته است و سه آزمایشگاه در تهران، رفسنجان و کرمان توسط اتحادیه اروپا تأیید شده است.
محمدی در ارتباط با آلفاتوکسین، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای صادرات به وجود آمد تاکید شد که همه محصولات خام کشاورزی مشمول آزمایش شوند، یعنی موقع صادرات ما شاخص مورد تأیید کشور مقصد را میگیریم.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار شاخص را تدوین و کتابچه آن را در اختیار همه دستگاههای ذیربط قرار دادیم که بومیسازی شده است. یعنی بر اساس میزان مصرف همه محصولات خام کشاورزی؛ مثل ذرت، فلفل دلمهای، گوجه فرنگی، هویج و…، در کشور ما این میزان مشخص است. حالا اگر بخواهیم این محصولات را صادر کنیم، سطح شاخص را باید کشور مقصد به ما بدهد، یعنی مقصد صادراتی اعلام میکند که سطح آرسنیک برنج مورد قبول من مثلاً ۲۵۰ است، در کشور ما این سطح بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ است. ما بر اساس استاندارد آن کشور اگر سختگیرانهتر باشد به صادر کنندهها اعلام میکنیم که مقصد صادراتی شما تا این سطح را قبول میکند بیش از این سطح ما غیر منطبق اعلام میکنیم؛ در نتیجه اجازه صادرات نمیدهیم، به همین دلیل ما در رابطه با پسته و محصولات خام کشاورزی، تا زمانی که جواب آزمایش مشخص نشود اجازه صادرات نمیدهیم، طبیعتاً به مواردی اجازه صادرات میدهیم که منطبق باشند.
نظر شما