به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، بیمه خسارت اینگونهها شامل خسارت به گاو، اسب، قاطر، کندوی عسل، درختان میوه، عدس، گوسفند و بز است.براساس آمار صندوق ملی محیطزیست، امسال 310مورد پرونده برای پرداخت به بانکهای عامل معرفی شدند، ولی 64مورد آن منجر به پرداخت شد. از سال 93تاکنون این امکان برای صندوق ملی محیطزیست فراهم بود که با همکاری شرکتهای بیمه، شرایطی را فراهم آورد که خسارت حیاتوحش به دام، باغ و محصولات کشاورزی پرداخت شود.
در دولت سیزدهم از اسفند 1401پوشش بیمهای خسارات گونههای حمایت شده و در معرض انقراض اجرایی شد. صندوق ملی محیطزیست در این دوره برای بهبود شرایط اعطای تسهیلات، علاوهبر تغییر بانک عامل، نسبت به بهروزرسانی رویه شناسایی و معرفی پروژهها اقداماتی انجام داد. این صندوق در سالهای اخیر مجموعاً 1500میلیاردتومان اعتبار به بانک عامل جهت پرداخت تسهیلات رفع آلایندگی به پروژهها معرفی کرده که تاکنون فقط 15درصد از این تسهیلات پرداخت شده است.
بررسی عملکرد صندوق ازسوی مرکز پژوهشهای مجلس نشان داد بهرغم برخی اصلاحات صورت گرفته و بهبود فرایندها در دولت سیزدهم نسبت به ادوار گذشته، این صندوق کماکان با ظرفیتهای درنظر گرفته شده در اسناد برنامه و قوانین بخش محیطزیست، فاصله قابلتوجهی دارد.
نظر شما