در اغلب موارد به جراحی تیروئید با روش برداشت، نیازی نیست و این روش می تواند با روش های درمانی کم تهاجمی تر و ملایم تر جایگزین شود.

انواع درمان های غیر جراحی گره های تیروئید

به گزارش سلامت نیوز دکتر علی بخشی ،متخصص جراحی عمومی و سرطان در سایت خود نوشت : انواع گسترده ای از درمانی های غیر جراحی گره های تیروئید وجود دارند که براساس ویژگی های بالینی توده و اولویت های بیمار انتخاب می شوند.

۱. دارو درمانی

یکی از روش های درمانی استفاده از دوزهای دارویی مهارکننده ی هورمون تیروئید (لووتیروکسین) است که هنوز هم بسیار رایج می باشند. با این حال پژوهش ها و مشاهدات اخیر، شک و تردید را در مورد اثربخشی این روش درمانی افزایش داده اند. همچنین عوارض جانبی قابل توجه این روش درمانی به ویژه در زنان یائسه و بیماران مسن باعث شده است که بخش های بزرگتر جامعه ی پزشکی، این روش درمانی را دیگر توصیه و تجویز نکنند.

۲. درمان با ید رادیواکتیو (رادیو یدین)

این روش درمانی، اغلب در موارد گره های گرم و پرکار توصیه می شود، چرا که بافت های فعال تر، به مواد رادیواکتیو بیشتری برای از بین رفتن نیاز دارند. برای انجام ید درمانی، بیمار یک دوز رادیواکتیو یدین را قورت می دهد. سپس یدرادیواکتیو از طریق جریان خود به سلول های تیروئیدی انتقال داده می شود. پژوهش ها، نتایج مؤثری را در رابطه با این روش درمانی نشان داده اند. گرچه، زنان باردار یا شیرده، به علت عوارض جانبی بالقوه و خطرات پیشرفت سرطان یا کم کاری تیروئید برای انجام این درمان مجاز نیستند.

۳. درمان از طریق سوزاندن سلول های سرطانی

درمان های غیر جراحی گره های تیروئید کم تهاجمی مختلفی توسعه یافته اند که به جای برداشتن گره های تیروئیدی، آنها را می سوزانند.

برای مثال؛ ابلیشن رادیوفرکانسی (RFA) روشی کم تهاجمی می باشد که با هدایت امواج فراصوت به درون بافت مورد نظر سلول های غیر طبیعی را مورد هدف قرار می دهد. درمان RFA نسبتاً بدون درد است و تحت بی حسی موضعی، به صورت سرپایی انجام می شود. این روش درمانی معمولاً ۶۰-۱۵ دقیقه زمان می برد. RFA تا حد زیادی برای گره های خوش خیم مؤثر است و از به خطر افتادن عملکرد تیروئید جلوگیری می کند و باعث می شود دوره ی بهبودی بدون نیاز به جراجی تیروئید طولانی تر شود.

در این روش پروب ابلیشن رادیوفرکانسی (RFA)، با استفاده از حرارت در اطراف نوک پروب، جریان متناوبی را به بافت می رساند. گرمایش انتخابی نوک پروب، گره تیروئیدی را می سوزاند و بافت تیروئیدی سوزانده شده، در طول چند ماه، توسط سیستم ایمنی بدن مورد هدف قرار می گیرد. این امر منجر به کوچک شدن تدریجی گره خواهد شد.

همچنین تزریق اتانول از راه پوست، برای گره های کیستی، مؤثر می باشد. در حالی که کاربرد آن در گره های جامد، به علت نفوذ اتانول به بافت های اطراف گره محدود می باشد.

۴. اکو درمانی

اکوتراپی، گره های تیروئیدی خوش خیم را با امواج فراصوت درمان می کند. هر پرتو مجزا، از پوست بیمار و بافت اطراف گره تیروئیدی با یک سطح انرژی کم عبور می کند و فقط در نقطه ی کانونی که امواج فراصوت به هم می رسند، اثر درمانی اکوتراپی اعمال می شود. از این رو، فقط گره تیروئیدی مورد درمان قرار گرفته و به بافت های مجاور آسیبی وارد نمی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha