مراقبت های دیسک کمر خفیف
برای مراقبت از دیسک کمر خفیف راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید برای کمک به کاهش علائم و بهبود بهبودی انجام دهید. در ادامه این راهها را شرح دادهایم تا از کارهایی که برای دیسک کمر ضرر دارد یا کارهای مفید برای مراقبت از دیسک کمر، آگاهی پیدا کنید.
-
استراحت کنید و از فعالیتهایی که درد را تشدید میکنند، اجتناب کنید.
-
از کیسه یخ یا گرما درمانی و کیسه آب گرم در ناحیه آسیبدیده استفاده کنید.
-
در صورت تایید پزشک داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن را با رعایت دوز مصرف مجاز استفاده کنید.
-
برای حفظ تحرک و تقویت عضلات اطراف کمر و عضلات مرکزی بدن، ورزشهای ملایمی مانند پیادهروی یا شنا انجام دهید.
-
برای کاهش فشار روی کمر، وضعیت بدنی و ارگونومی خوب را تمرین کنید.
-
استفاده از بالشها یا بریس پشتیبان و طبی کمر را برای ایجاد مراقبت بیشتر از کمر در نظر بگیرید.
-
درمانهای فیزیوتراپی و مراقبتهای کایروپراکتیک هم برای درمان دیسک کمر مفید هستند.
-
برای به حداقل رساندن استرس و فشار در ناحیه کمر، وزن مناسب را حفظ کنید و در صورت داشتن اضافه وزن، بهتر است وزن خود را کاهش دهید.
-
از نشستن یا ایستادن طولانیمدت خودداری کرده و در دورههای زمانی منظم تحرک داشته باشید.
-
تکنیکهای مدیریت استرس و اضطراب، مانند تکنیکهای تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا انجام دهید. استرس و اضطراب روی عضلات تاثیر گذاشته و تنش را بیشتر میکنند.
مراقبت های دیسک کمر شدید
اگر دچار دیسک کمر شدید هستید، باید حتما تحت نظر یک متخصص ستون فقرات باشید و درمانتان را کامل کنید. با این حال میتوانید مواردی را رعایت کنید تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و آسایش بیشتری داشته باشید. در ادامه به برخی از نکات مراقبت از دیسک کمر شدید اشاره کردهایم:
-
معاینه پزشکی: به یک متخصص مراجعه کنید تا وضعیت شما و بیماری را ارزیابی کرده و داروها و درمانهای مناسب را ارائه کند.
-
مدیریت درد: پزشک شما ممکن است داروهایی ضد درد تجویز کند یا مسکنهای بدون نسخه را برای کمک به مدیریت درد توصیه کند. دوز و دستورالعملهای تجویزشده را به دقت دنبال کنید.
-
فیزیوتراپی: تحت نظر یک متخصص در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنید. یک فیزیوتراپ میتواند از طریق تمرینات و تکنیکهایی عضلاتتان را تقویت کرده و انعطافپذیری بدنتان را افزایش دهد. این عوامل در نهایت به کاهش درد کمک میکنند.
-
وضعیت و مکانیک بدن: به وضعیت بدن خود در فعالیتهای روزانه از جمله نشستن، ایستادن و بلند کردن توجه کنید. برای به حداقل رساندن فشار بر روی کمر و دیسک خود، حالت مناسب و صحیح بدن را حفظ کنید.
-
مدیریت وزن: وزن سالم خود را حفظ کرده و در صورت اضافه وزن برای رسیدن به آن تلاش کنید. اضافه وزن میتواند فشار روی ستون فقرات را افزایش دهد و علائم دیسک کمر را بدتر کند.
-
ورزش و تحرک: فعال بمانید؛ اما از فعالیتها و ورزشهایی که میتوانند وضعیت شما را بدتر کنند، اجتناب کنید. ورزش های کمخطر مانند پیادهروی، شنا یا دوچرخهسواری ممکن است برای کمرتان مفید باشند.
-
از بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید: از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید؛ این کار فشار بسیار زیادی روی کمر ایجاد میکند. اگر بلند کردن یک جسم ضروری است، از مکانیک مناسب بدن استفاده کنید تا کمترین فشار به کمرتان وارد شود.
-
پشتیبانی ارگونومیک: بهتر است فضای کار و محیط زندگیتان را به صورت ارگونومیک طراحی کنید. برای حفظ وضعیت بدنی خوب و کاهش فشار روی کمر از صندلیهای مناسب و طبی، تنظیمات میز مناسب و تجهیزات قابل تنظیم استفاده کنید.
کسانی که دیسک کمر دارند چگونه بنشینند؟
-
یک صندلی مناسب انتخاب کنید: از صندلی با طراحی خوب برای کمر استفاده کنید. استفاده از رول کمری و بالشت پشت کمر هم برای حفظ انحنای طبیعی ستون فقرات توصیه میشود.
-
با وضعیت مناسب بنشینید: صاف نشسته به جهات دیگر خم نشوید. شانههای خود را شل کنید و در یک راستا با باسن خود نگه دارید. وزن بدن خود را به طور مساوی روی هر دو لگن تقسیم کنید.
-
ستون فقرات خود را خنثی نگه دارید: ستون فقرات خود را در وضعیت خنثی نگه دارید. از خم شدن بیش از حد و چرخش کمر اجتناب کنید.
-
تحرک داشته باشید: از نشستن طولانیمدت در یک وضعیت خودداری کنید. پس از نشستن در یک بازه زمانی طولانی، بایستید و راه بروید. این کار به کاهش فشار از روی مهرههای کمر کمک کرده و خونرسانی را نیز راحتتر میکند.
-
از روی هم انداختن پاها در زمان نشستن خودداری کنید: روی هم انداختن پاها میتواند فشار بیشتری به کمر وارد کند. هر دو پا را صاف روی زمین نگه دارید.
ورزش های مناسب برای دیسک کمر چیست؟
-
پیادهروی: پیادهروی باعث تقویت عضلات کمر و ستون فقرات میشود. با مدت زمان کم شروع کرده و به تدریج مسافت و مدت پیادهروی خود را افزایش دهید.
-
شنا: شنا باعث شناوری شده و فشار روی ستون فقرات شما را کاهش میدهد. ایروبیک در آب یا پیادهروی ساده در آب میتوانند برای افراد دارای دیسک کمر مفید باشند.
-
یوگا: برخی از حرکات یوگا میتوانند به بهبود انعطافپذیری، تقویت عضلات مرکزی و ارتقای وضعیت مناسب کمک کنند. به دنبال ژستهای ملایم یوگا باشید که بر کشش و تقویت کمر تمرکز دارند، مانند ژستهای گربهگاو، ژست کودک و پیچها و چرخشهای ملایم.
-
پیلاتس: تمرینات پیلاتس به افزایش قدرت، ثبات و انعطافپذیری هسته مرکزی کمک میکنند.
-
دوچرخهسواری ثابت: دوچرخهسواری ثابت میتواند یک مزیت قلبی عروقی نیز داشته باشد و در عین حال فشار بر ستون فقرات را کاهش دهد. ارتفاع صندلی و مقاومت پدال را تنظیم کنید تا یک موقعیت راحت برای ورزش داشته باشید.
مراقبت های بعد از جراحی پارگی دیسک کمر
با رعایت نکات زیر، میتوانید مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر را کاهش داده و سریعتر آسایش را به زندگیتان بازگردانید.
-
دستورالعملهای بعد از عمل: دستورالعملهای جراح خود را در مورد مراقبت از زخم، داروها و محدودیتهای فعالیت به دقت دنبال کنید.
-
مراقبت از زخم: برش جراحی را طبق دستور جراح خود تمیز و خشک نگه دارید. مراقب علائم عفونت مانند افزایش درد، قرمزی، تورم یا ترشح از زخم باشید.
-
حرکت و فیزیوتراپی: به تدریج حرکت و فعالیت را تحت هدایت یک متخصص از سر بگیرید. تمرینات و راهنماییهای متخصص را برای بازیابی قدرت، انعطافپذیری و تحرک راحت دنبال کنید.
-
اصلاح شیوه زندگی: اصلاحات لازم در سبک زندگی را برای بهبودی سریعتر و سلامت ستون فقرات خود انجام دهید. حفظ وزن سالم و گنجاندن ورزش منظم در برنامههای روزانه اهمیت بالایی دارند.
نظر شما