به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، محمد رئیسزاده امروز در نشست خبری سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران درباره کمبود پزشکان و مهاجرت آنها نیز اظهار کرد: برخی مطالعات جهانی پیشبینی کردهاند که تا سال 2030 در جهان با کمبود 18 میلیون نفر کادر تخصصی بهداشت و درمان مواجه خواهیم بود و بنابراین بسیاری از کشورها تلاش میکنند که نیروهای خود را نگه دارند و نیروهای سایر کشورها را نیز جذب کنند و تسهیلاتی برای جذب نیروهای جدید از سایر کشورها ایجاد کردهاند و کشورهای اطراف ما نیز اقدام به این امر کردهاند و جاذبهها را افزایش دادهاند که این امر طبعا افزایش مهاجرت را به دنبال خواهد داشت. خروج یک نفر از اعضای جامعه پزشکی در شرایطی که به شدت به خدمت آنها نیازمندیم و ارائه خدمات درمانی از سوی آنها کیفبت خوبی دارد، به کشور خسارت وارد میکند و بنابراین باید برای آن چارهاندیشی شود.
وی تصریح کرد: در اوایل انقلاب به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت در ایران 1.2 نفر جراح مغز و اعصاب داشتیم؛ میانگین جهانی، 6.3 نفر جراح مغز و اعصاب به ازای هر میلیون نفر جمعیت است اما این آمار در ایران 13 پزشک متخصص مغز و اعصاب به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت داریم و این نشان میدهد جامعه پزشکی در بحث پرورش نیروهای تخصصی و فوق تخصصی عالی عمل کرده است و اینکه گفته میشود به دلیل تعارض منافع تعداد متخصصین افزایش نمییابد، تهمت بزرگی است.
وی افزود: ما اذعان داریم که پزشکان توزیع نامتناسبی دارند و 42 درصد پزشکان متخصص در 5 کلانشهر کشور (تهران، شیراز، مشهد، اصفهان و تبریز) متراکم شدهاند. البته تسهیلات لازم برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم نیز باید فراهم شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت بر فرار مالیاتی پزشکان در بخش خصوصی بیان کرد: سازمان نظام پزشکی هیئتهای انتظامی دارد که در صورتی که بیمار شکایت علیه پزشکان تنظیم کند و از پزشک بابت فرار مالیاتی شکایت شود سازمان نظام پزشکی امکان ورود و پیگیری دارد و سازمان نظام پزشکی در بدو امر وظیفه سرکشی به مطبها را برای فرار مالیاتی ندارد و چنین وظیفهای در قانون برای سازمان نظام پزشکی در نظر گرفته نشده است. فهرستی از سوی سازمان امور مالیاتی به ما داده شده که تعدادی از اطلاعات اعلام شده، ناقص یا اشتباه بوده است.
وی ادامه داد: پزشکان باید در مطب خود کارتخوان داشته باشند و ما طرفدار فرار مالیاتی پزشکان نیستیم اما ادعای ما این است که پزشکان بیشتر از سایر صنوف مالیات پرداخت میکنند. عمده همکاران ما در کلینیک خصوصی یا بیمارستان دولتی یا مطب خصوصی فعالیت دارند؛ بیمارستانها پیش از پرداخت حقوق پزشک، مالیات آن را کسر میکنند. مگر چه تعداد مطب داریم که پزشک در جای دیگری فعال نباشد و کارتخوان نیز نداشته باشد و فرار مالیاتی که در این مطبها صورت میگیرد، عدد ناچیزی در حوزه سلامت است و آماری که گاها از فرار مالیاتی پزشکان ارائه میشود، حاصل یک ضرب و جمع کودکانه است.
رئیس سازمان نظام پزشکی درباره وعده وزارت بهداشت برای اجرای پزشکی خانواده از ابتدای ماه جاری اظهار کرد: در این که برنامه پزشکی خانواده جزو تکالیف حوزه سلامت است و به کاهش هزینهها و حفظ سلامت مردم کمک میکند، شکی وجود ندارد و طرح مهمی است اما باید به درستی اجرا شود زیرا در صورت اجرای ناقص این طرح، با گرفتاری و چالشهایی مواجه خواهیم بود و اجرای بدون منابع کافی این طرح، باعث اجرای ناقص و اشتباه آن خواهد شد. این طرح هنوز آن طور که باید و شاید اجرا نشده است و تنها در چند شهر آغاز شده و اطلاعرسانی به اندازه کافی صورت نگرفته بنابراین استقبال خوبی نیز از آن نشده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر تعداد پزشکان مورد نیاز برای اجرای برنامه پزشکی خانواده، افزود: اشکال دیگری که به این طرح وارد است، این بوده که نام طرح پزشک خانواده است اما گفتهاند که قرار است مراقبین سلامت در خط اول خدمترسانی به مردم قرار بگیرند. وزارت بهداشت پیشنویس جامعی از این طرح به ما ارائه نکرده است و اصلا درباره وسعت اجرای این طرح اطلاعی نداریم و نمیدانیم چه تعداد پزشک برای اجرای طرح نیاز است؛ البته ما تعداد پزشک کافی داریم اما بستگی به این دارد که همکاری چند نفر از پزشکان در این برنامه جلب شود.
نظر شما