سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هفت هزار و ۱۸۱ بیمار مبتلا به اسهال خونی در سالجاری در کشور شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

ثبت بیش از هفت هزار موارد ابتلا به اسهال خونی در کشور

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، شهنام عرشی افزود: بر اساس اطلاعات ثبت شده در نظام کشوری مراقبت بیماریهای واگیر، شمار مبتلایان به اسهال خونی در سالجاری حدود ۴۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی اظهار داشت: اگر چه در سال جاری شاهد روندی افزایشی در مراجعین با شکایت از اسهال خونی به مراکز درمانی بودیم اما مقایسه روند ابتلا طی چند سال اخیر موید کاهش موارد ابتلا به اسهال خونی نسبت به دوران قبل از همه گیری کرونا است.

عرشی ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود، حدود ۶۶ درصد موارد ابتلا به اسهال خونی در مناطق شهری و ۳۴ درصد در نقاط روستایی سکونت داشته اند و ۵۴ درصد از موارد ابتلا مردان و مابقی زنان و کودکان بوده است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: حدود ۳۶ درصد مبتلایان به اسهال خونی در گروه سنی کمتر از پنج سال و ۱۶درصد در سنین پنج تا ۱۰ سال بودند، ۵۱ درصد بیماران با شکایت از این بیماری بستری و سایر موارد به صورت سرپایی درمان شده اند.

عرشی در پایان تاکید کرد:رعایت بهداشت دست و شستشوی صحیح دست ها به ویژه بعد از اجابت مزاج، قبل از تهیه و صرف غذا، استفاده از توالت بهداشتی و دفع بهداشتی فاضلاب، استفاده از آب آشامیدنی ایمن و بهداشتی، شستشو و ضد عفونی صحیح میوه و سبزیجات از جمله اقدامات اصلی جهت پیشگیری از ابتلا به اسهال خونی است.

لازم به ذکر است، اسهال خونی یک عفونت روده ای دردناک است که معمولاً توسط باکتری یا انگل ها ایجاد می شود. این نوع اسهال که در آن خون، چرک و مخاط وجود دارد و معمولاً با درد شکم همراه است سه تا هفت روز طول می‌کشد.

درد شکم، شروع ناگهانی تب بالا، احساس فوریت برای دفع مدفوع، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، سردرد، خستگی، حالت تهوع، استفراغ و کم آبی بدن از علایم این بیماری است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha