سلامت نیوز: رئیس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تشریح عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پرداخت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، علیرضا اولیایی منش، با این مقدمه که هرگاه تفاوت در پیامدهای سلامت ناشی از عدم توازن قابل جبران در توزیع امکانات و در دسترسی گروههای مختلف اجتماعی و یا جوامع مختلف به امکانات باشد، بی عدالتی در سلامت رخ داده است. عوامل اجتماعی-اقتصادی مؤثر بر سلامت همچون نابرابری در سطح درآمد، سطح سواد و محیط زندگی را مهمترین علل نابرابریها در نظام سلامت کشور خواند و به تبیین لایههای مختلف آن پرداخت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت مهم هستند، گفت: این عوامل ریشه اصلی نابرابریها هستند، با هم هم افزایی دارند، در کنار اینکه قابل مدیریت بوده و شاید تنها راه ارتقا سلامت باشند.
رئیس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، بررسی تجربه سایر کشورها در این زمینه، تحلیل وضعیت شاخصهای سلامت در کشور و بهره گیری از نظرات خبرگان حوزه سلامت را در تعیین مهمترین عوامل اجتماعی آسیب رسان به سلامت در کشور کمک کننده خواند.
اولیایی منش ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع، قابل اعتماد و به روز از وضعیت اجتماعی، اقتصادی، سلامت و بیماری تمامی آحاد جامعه را به عنوان یک راهکار بهبود عدالت در سلامت کشور مطرح کرد و افزود: پیش از ایجاد این بانک اطلاعاتی دولت میبایست در جهت ایجاد یک نظام جامع حمایت و حفاظت اجتماعی قدم بردارد و با تقویت ساختار بیمهای حمایتهایش را گستردهتر کند.
رئیس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تشریح عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پرداخت.
نظر شما