سلامت نیوز:بررسیها نشان میدهد ۸۰ درصد مردان سالمند در كشور متاهل هستند و میزان تاهل در زنان سالمند حدود ۴۰ درصد است. محسن شتی، رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در حاشیه كارگاه آموزشی مدیران سلامت خانواده دانشگاههای علوم پزشكی كشور در مشهد گفت: بیشتر زنان سالمند در كشور به دلیل فوت همسر تا آخر عمرشان تنها میمانند، اما بیشتر مردان سالمند پس از فوت همسرشان دوباره ازدواج میكنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه اعتماد ،او با بیان اینكه سالمندی در كشور ما زنانه است بهطوری كه جمعیت زنان سالمند به دلیل بالا بودن طول عمر زنان بیشتر از مردان سالمند است و این در حالی است كه بیشتر آن تنها زندگی میكنند، افزود: حمایت از زنان سالمند به ویژه وقتی كه فرزندی هم برای مراقبت ندارند، ضروری است.شتی ادامه داد: طبق آخرین بررسیهای انجام شده هماكنون حدود ۱۰ درصد جمعیت كشور سالمند است و جمعیت سالمندی در ایران به مدد ارتقای مراقبتهای بهداشتی و درمانی رو به افزایش است.
او استان گیلان را با حدود ۱۳ درصد جمعیت سالمندی، سالمندترین استان كشور دانست و گفت: استان سیستان و بلوچستان جوانترین استان در كشور شناخته شده كه جمعیت سالمندی آن كمتر از سایر مناطق كشور است.
رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه سند ملی سالمندان تدوین شده و به تمام دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است، افزود: هدف از اجرای برنامهها در حوزه سالمندی این است كه سالمند، سالم پیر شود و اگر این اتفاق بیفتد با افزایش جمعیت سالمندی مشكلی نخواهیم داشت.
او راهاندازی دانشگاه سالمندی را یكی از اقدامات در راستای ارتقای آموزش و سلامت سالمندان دانست و ادامه داد: در دانشگاههای سالمندی كه در برخی مناطق كشور مانند استان سیستان و بلوچستان بهطور آزمایشی در حال راهاندازی است، محتوای دروس با رویكرد و سبك متفاوت توسط استادان بازنشسته دانشگاه ارایه میشود.
نظر شما