دوران یائسگی می تواند یک یادآوری مهم و به موقع نسبت به اقدام برای جلوگیری از برخی مشکلات جدی سلامت باشد؛ از قبیل مشکلات قلبی، پوکی استخوان، سرطان سینه و رحم.

5 تست ضروری برای محافظت از سلامت بعد از یائسگی

سلامت نیوز: دوران یائسگی می تواند یک یادآوری مهم و به موقع نسبت به اقدام برای جلوگیری از برخی مشکلات جدی سلامت باشد؛ از قبیل مشکلات قلبی، پوکی استخوان، سرطان سینه و رحم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت، معاینات فیزیکی سالانه برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری های خاص با انجام آزمون های زنان و زایمان میسر است و بیشتر زنان با این معاینات از قبیل معاینات لگنی، پاپ اسمیر، ماموگرافی، تست تراکم استخوان و ... آشنا هستند. با این حال برخی از ضروری ترین تست ها همزمان با شروع دوران یائسگی و بعد از آن به تمام زنان توصیه شده است:

تست سلامت قلب: بیماری های قلبی علت اصلی مرگ و میر در میان زنان آمریکایی است و هر زن بالغی برای کمک به حفاظت از قلب خود باید سطوح کلسترول خون را هر 5 سال یکبار صرف نظر از این که در چه سنی قرار دارد، بررسی کند. آزمایش کلسترول به این دلیل ضروری است که همزمان با افزایش سن و شروع یائسگی، سطح استروژن کاهش می یابد و این روال باعث می شود کلسترول تمایل به افزایش داشته باشد. تست استرس اکو و اسکن قلب به منظور ارزیابی عملکرد قلب نیز ضروری است.

تست تراکم استخوان: موسسه ملی پوکی استخوان در ایالات متحده توصیه می کند که زنان در دهه پنجاه زندگی خود حتما تحت آزمایش های تراکم استخوان قرار گیرند. خطرات ابتلا به پوکی استخوان عبارتند از یائسگی زودرس، سابقه خانوادگی پوکی استخوان، مصرف دخانیات، برخی درمان های سرطان. علاوه بر این بی اشتهایی عصبی، آرتریت روماتوئید، کم کاری تیروئید، شکستگی استخوان بعد از سن 50 سالگی و ... نیز خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. از طریق اولتراسوند و سنجش تراکم استخوان که هر دو روش های غیر تهاجمی هستند، می توان پوکی استخوان را تشخیص داد.

پاپ اسمیر و معاینات لگنی: معاینات لگنی و پاپ اسمیر می تواند در تشخیص زودرس سرطان دهانه رحم کمک کننده باشد. چون خطر ابتلا به این سرطان با افزایش سن و بعد از یائسگی افزایش می یابد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت، کنگره متخصصان زنان و زایمان آمریکا توصیه می کند که برای این تست برای تمام زنان بالای 20 سال انجام شود با این حال در نظر گرفتن سابقه شخصی و خانوادگی افراد برای انجام این دو تست ضروری است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده نیز توصیه می کند که این تست ها هر سه سال تا سن 65 سالگی ادامه یابد.

معاینات سینه: ماموگرافی مجموعه ای از تصاویر رادیوگرافی اشعه ایکس به صورت دوبعدی و سیاه و سفید است. ماموگرافی می تواند ناهنجاری های کوچکی در بافت سینه در حد نیم سانتی متر را مشخص کند. شما یا پزشکتان توده سینه را تا به اندازه ای دو برابر این حد، یعنی به اندازه یک نخود بزرگ، نرسیده باشد، نمی توانید لمس کنید. اولین ماموگرافی به عنوان یک تصویر حد پایه به متخصص رادیولوژی کمک خواهد کرد تا با مقایسه ماموگرافی بعدی با آن هر تغییر ایجاد شده را تشخیص دهد. امروزه توصیه می شود که در سن 40 تا 50 سالگی هر یک تا دو سال یک بار بسته به نظر پزشک و پس از 50 سالگی هر سال یک بار ماموگرافی انجام شود. البته معمولا برای افراد زیر 35 سال ماموگرافی توصیه نمی شود زیرا اشعه می تواند بر بافت سینه تاثیر سوء داشته و فقط در مواقع کاملا ضروری و با نظر پزشک انجام می شود.

غربالگری سرطان روده بزرگ: سرطان روده بزرگ دومین علت اصلی مرگ ناشی از سرطان در ایالات متحده است و 90 درصد از موارد تشخیص آن در سنین بالای 50 سال صورت می گیرد. پس یک ایده خوب غربالگری به صورت کولونوسکوپی با شروع سنین یائسگی است. انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند که هر 10 سال یکبار این غربالگری برای زنان بالای 50 سال انجام شود. با این حال زمان اصلی انجام این غربالگری با توجه به شرایط افراد توسط پزشک تعیین می شود.

منبع: www.everydayhealth.com



برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha