سلامت نیوز : کمکاری تخمدان از بیماریهای شایع در زنان است که اغلب با وجود سابقه در بستگان (خواهر، مادر، عمه، خاله و...) اتفاق میافتد. مهمترین علامت این بیماری، قاعدگیهای دیر به دیر و گاهی هر چند ماه یکبار است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ توضیح این که اصولا قاعدگی طبیعی هر 28 تا 30 روز یکبار است و این فاصله می تواند از هر 21 روز تا 35 روز یکبار هم باشد، اما اگر طولانی تر از این زمان باشد یعنی از شروع یک قاعدگی تا شروع بعدی بیش از 35 روز طول بکشد نیاز به بررسی و مراجعه به پزشک دارد.
برخلاف تصور عمومی، بروز این اتفاق در سنین پایین (16 ـ 17 سالگی) بی اهمیت نیست و بیماری کم کاری تخمدان ـ که به آن در اصطلاح علمی تخمدان پلی کیستیک می گوییم ـ می تواند از همین زمان شروع شود.
از علائم این بیماری، زیادشدن هورمون های مردانه یا اثرات آن است. یعنی ممکن است در آزمایش خون، هورمون تستوسترون یعنی هورمون مردانه زیاد بوده یا سطح هورمون طبیعی باشد، ولی فقط علائم افزایش این هورمون ها به صورت افزایش موهای زائد یا آکنه بروز کند.
افزایش مو های زائد به معنی افزایش مو های نواحی خاصی از بدن است که مهم ترین نقاط آن شامل ناحیه فوقانی لب، چانه، روی جناغ سینه، اطراف ناف و روی ران هاست.
در این نواحی به دلیل حساس بودن ریشه های مو به هورمون های مردانه، مو ها زبر، خشن و سیاه تر از معمول رشد می کنند.
توضیح این که ساعد و ساق نواحی حساس به هورمون نبوده و پرمویی در این نواحی عمدتا سرشتی است و ربطی به هورمون ها ندارد.
از دیگر علائم این بیماری، بروز چاقی و آکنه (جوش های صورت در سن بلوغ) در سنین شروع قاعدگی است که اغلب این علائم با قاعدگی های دیر به دیر همراه است.
از علائم آزمایشگاهی دیگر این سندرم، مقاومت به انسولین است که در نهایت می تواند به دیابت منجر شود.
به این ترتیب بیمارانی که مبتلا به تنبلی تخمدان هستند در واقع استعداد ابتلا به دیابت را دارند و در صورتی که پرخوری کنند و وزن مناسب نداشته باشند در سنین میانسالی مبتلا به دیابت خواهند شد.
ابتلا به دیابت بارداری نیز در این بیماران کاملا امری محتمل است. یکی از مهم ترین تبعات این بیماری نازایی است که در حدود 40 درصد مبتلایان وجود دارد.
همچنین احتمال سرطان پستان و رحم در این افراد بیشتر از افراد عادی است. احتمال ابتلا به بیماری های فشار خون و بیماری قلبی و نیز دیابت در سال های بعد در این افراد زیادتر است.
از مهم ترین علائم این سندرم که علت نامگذاری آن به عنوان تخمدان پلی کیستیک است، دیده شدن کیست های متعدد کوچک در تخمدان ها در سونوگرافی است.
سایز این کیست ها معمولا زیر 10 میلی متر بوده (9 ـ 2 میلی متر) و به تعداد زیاد در هر تخمدان است و برخلاف کیست های بزرگ تر و منفرد تخمدان، این کیست ها معمولا طی دو تا سه ماه بعد از بین نمی رود. به علاوه در سونوگرافی این افراد معمولا سایز تخمدان ها بزرگ تر از حد عادی است.
برای جلوگیری از عوارض فوق باید به درمان بیماری اقدام کرد. هدف از درمان، منظم شدن عادت ماهانه و در نتیجه تخمک گذاری منظم تخمدان هاست. این کار در درجه اول با کاهش وزن (در بیمارانی که وزن بالاتر از نرمال دارند) و ورزش منظم در کنار مصرف داروهای مناسب انجام می شود.
پیشنهاد سردبیر
-
برای لاغری به این شیوه غذا بخورید
یکی از روشهای کنترل وزن پرت کردن حواس هنگام خوردن غذا است.
-
سرکه سیب؛ دارویی طبیعی برای کاهش وزن، کنترل دیابت و سلامت قلب
سرکه سیب یکی از معجزات طبیعت است که از تخمیر سیب بهدست میآید و علاوه بر اینکه در آشپزی بهعنوان طعمدهنده استفاده میشود، خواص درمانی شگفتانگیزی دارد. از کاهش وزن و بهبود سلامت قلب تا تنظیم قند خون و مبارزه با عفونتها، این ماده طبیعی فواید بسیاری دارد. اما مثل هر داروی طبیعی دیگر، مصرف آن باید با احتیاط انجام شود.
-
یک لیوان شیر چقدر پروتئین دارد؟
انواع شیر طعم های متنوع و فواید بی نظیری دارند. برخی از آنها از حیوانات و برخی دیگر از گیاهان تهیه می شوند. توجه داشته باشید که برندها و فرآورده های مختلف شیرهای گیاهی یکسان از نظر بسیاری از مواد مغذی، از جمله پروتئین و کربوهیدرات، به طور قابل توجهی متفاوت هستند.
-
چرا مصرف روزانه خرما توصیه میشود؟
توصیه به مصرف خرما به دلیل وجود مواد مغذی در آن است . میوهای بهشتی که فوائد زیادی دارد.
-
چرا گوشم وزوز میکند؟
شاید وزوز گوش علامت مهمی در ذهن برخی از افراد نباشد اما جالب است بدانید که این حالت گاهی نشانهای از یک بیماری زمینهای است.
-
اتلاف ۳۳ درصد مواد غذایی در ایران؛ راهکارهایی برای مقابله با بحران ضایعات غذایی
در همایش مدیریت اتلاف غذایی که در مشهد برگزار شد، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اتلاف ۳۳ درصدی مواد غذایی در فرآیند کشت، داشت و برداشت در کشور خبر داد و بر لزوم اتخاذ راهکارهای عملی و هماهنگی بین بخشی برای کاهش این ضایعات تاکید کرد.
-
ایران و اوگاندا پیشتاز مصرف آنتیبیوتیک در جهان؛ کارشناسان خواستار کنترل فوری بحران هستند
ایران و اوگاندا به عنوان دو کشور با بالاترین میزان مصرف آنتیبیوتیک در جهان شناخته میشوند. کارشناسان در کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی تاکید کردند که مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها، مقاومت به این داروها و افزایش عفونتهای بیمارستانی را به همراه دارد که نیازمند تدابیر فوری و آموزشهای گسترده است.
-
هیچ ویروس جدیدی در کشور مشاهده نشده، H1N1 همچنان ویروس غالب آنفولانزا است
در حالی که بسیاری از شهروندان از شیوع بیماریهای تنفسی در فصل زمستان نگران هستند، وزیر بهداشت کشور اعلام کرد که هیچ ویروس جدیدی در ایران شناسایی نشده و در حال حاضر ویروس غالب آنفولانزای H1N1 در کشور در حال گردش است. او همچنین به ادامه علائم بیماریهای تنفسی تا پایان فصل سرد اشاره کرد.
نظر شما