سلامت نیوز : مدیرکل دامپزشکی مازندران با اعلام اینکه ماهیان کفال دریای خزر به دلیل آلودگی تلف میشوند، گفت: شهروندان از مصرف ماهی کفال خودداری کنند.
مجید مختاری امروز در گفتوگو با فارس درباره تلفات ماهی در حاشیه دریای خزر گفت: بر اساس گزارشهای دریافتی تلفات، بیشتر در ماهیان کفال است.
وی تصریح کرد: از لاشههای ماهیان دریای خزر نمونهبرداری شد و این نمونهها برای دانشگاه تهران و سازمان دامپزشکی کشور نیز ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران عمدهترین دلیل تلفات کفال ماهیان دریای خزر را آلودگی آب دریای خزر و رودخانههای که به دریا میریزند اعلام کرد و گفت: ماهیان کفال شرایط بسیار حساسی دارند.
وی اضافه کرد: در بررسی اولیه دو عامل مهم برای بیماری کفال مدنظر است که پس از کشت، نتایج آن تا دو ماه دیگر اعلام شود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد: توصیه ما به شهروندان این است که از مصرف ماهی کفال به شدت پرهیز کنند.
وی درباره جمعآوری لاشههای کفال ماهی کنار دریا گفت: متولی امر جمعآوری لاشهها شیلات و محیط زیست هستند.
این مسئول با اعلام اینکه در حال حاضر کفال ماهی که در دریا صید میشود نیز قابل استفاده نیست، گفت: این نوع ماهیها در استان به فروش نمیرسد.
وی اضافه کرد: متولی جمعآوری عرضه ماهیان کفال در سطح معابر شهری شهرداریها هستند.
پیشنهاد سردبیر
-
نشستن بیش از ۶ ساعت در روز، خطر درد گردن را تا ۸۸ درصد افزایش میدهد
بر اساس یک مرور سیستماتیک از مطالعات که در مجله BMC Public Health منتشر شده، نشستن طولانیمدت در روز میتواند خطر ابتلا به درد گردن را بهطور چشمگیری افزایش دهد.
-
عاداتی که هضم غذا را آسان میکنند
با اتخاذ چند عادت ساده و آگاهانه بعد از شام، میتوانید روند گوارش خود را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشید.
-
نشانههای آرتروز که باید جدی بگیرید
آرتروز ناشی از روند فرسودگی است که بهطور طبیعی و بالارفتن سن ایجاد میشود. این در حالی است که در طول روز و بهدلیل فعالیتهای بدنی، مفاصل بدن بهطور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتبا آسیبهایی را به آنها بهخصوص به غضروف مفصلی وارد میکنند.
-
آیا هندوانههای ایرانی سرطانزا هستند؟
وجود نیترات در محصولات ایرانی از مسائلی است که مدتها قبل بحث برانگیز شده اما این روزها صحبتهای زیادی در رابطه با آن میشود.
-
حیوان خانگی؛ از همراهی درمانگر تا چالشهای آلرژیک و روانی
نگهداری از حیوانات خانگی در زندگی امروزی نهتنها به عنوان یک سرگرمی، بلکه بهمثابه ابزاری برای بهبود سلامت روان، تقویت حس مسئولیتپذیری کودکان و حتی کاهش اضطراب مورد توجه قرار گرفته است؛ اما در کنار این مزایا، چالشهایی مانند آلرژی، وابستگی عاطفی و انزوای اجتماعی نیز در کمین صاحبان حیوانات خانگی قرار دارد.
-
حرکات انگشت، سرنخ جدیدی برای تشخیص اوتیسم
تشخیص اختلال طیف اوتیسم همواره چالشبرانگیز بوده، اما پژوهش جدیدی از دانشگاه یورک نشان میدهد که نحوه گرفتن اشیاء توسط بزرگسالان جوان – و احتمالاً کودکان – میتواند راهی سادهتر برای تشخیص اوتیسم باشد.
-
پیشگیری، خط اول دفاع؛ خودمراقبتی، سپر سلامت جامعه در برابر بیماریهای واگیر
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت خودمراقبتی در کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی، اعلام کرد: با توجه به افزایش جابجاییهای بینالمللی و احتمال شیوع بیماریهای نوظهور، رعایت بهداشت فردی و خوداظهاری در صورت بروز علائم، نقش کلیدی در محافظت از سلامت فردی و عمومی ایفا میکند.
-
پیوند عصب از ساق پا؛ نوآوری در درمان بیحسی قرنیه در بیمارستان فارابی
برای نخستینبار در ایران، تیمی متخصص در بیمارستان فارابی با انجام همزمان سه عمل موفق، گامی مهم در درمان بیحسی قرنیه برداشت؛ جراحی نوآورانهای که با پیوند عصب حسی از ساق پا، امید تازهای برای بیماران مبتلا به خشکی شدید و زخم قرنیه ایجاد کرده است.
نظر شما