سلامت نیوز : مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اشاره به گزارش نتایج ارزیابی نظام مدیریت ایمنی و سلامت محصول برنج کشور هندوستان،از محدودیت واردات بیرویه برنج و تشکیل کارگروه مشترک ایران و هند برای تضمین سلامت برنجهای وارداتی هندوستان خبر داد.
محمد هاشمی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به گزارش نتایج ارزیابی نظام مدیریت ایمنی و سلامت محصول برنج در کشور هندوستان، اظهار داشت: در راستای اجرای برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت برنجهای وارداتی، سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، با هدف نظارت بر نحوه تولید، فرآوری و بسته بندی برنج در کشور هند و همچنین ارزیابی نظام کنترل کیفیت و سلامت محصول برنج، یک هیئت فنی شامل نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارشناسان سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی عازم آن کشور شدند.
وی ادامه داد: در این بازدید طی جلساتی که با وزارت بهداشت، وزارت کشاورزی و سازمان توسعه صادرات محصولات غذایی و کشاورزی APEDA به عمل آمد نظام کنترل کیفیت و سلامت تولید، فرآوری و عرضه برنج در کشور هند مورد بحث کارشناسی قرار گرفت و حساسیت هیئت بازدید کننده در مورد سلامت محصول برنج به مقامات هندی اعلام شد و طرح تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج وزارت بهداشت ایران توضیح داده شد.
هاشمی بیان داشت: در این راستا، از این به بعد اجرای طرح تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج کنترل کیفیت و نظارت بر سلامت برنجهای وارداتی، از کشور مبدأ شروع میشود و در ادامه در مبادی ورودی کشور مجدداً کنترلهای فنی و آزمایشگاهی روی محمولههای برنج وارداتی صورت میپذیرد. ضمن آنکه کد گذاری و رهگیری کیسههای برنج از مبدأ الزامی شده است.
وی تصریح کرد: هیئت اعزامی از 9 کارخانه فرآوری و بسته بندی برنج در پنج نقطه مختلف کشور هند بازدید به عمل آوردند تا از نزدیک نظام فرآوری و بسته بندی برنج در هند مورد ارزیابی قرار گیرد و براساس نظارت و ارزیابی به عمل آمده از نظام تولید برنج در کشور هند نتایج ذیل حاصل شد:
1- برنامه تشدید نظارت و ارتقاء ایمنی برنج اجراء شده توسط وزارت بهداشت از مهر ماه سال جاری شامل ثبت منابع معتبر و اختصاص کد رهگیری از کشور مبدأ تاثیر بسیار جدی بر ارتقاء کیفیت و سلامت برنجهای وارداتی داشته و ادامه این طرح سبب ورود برنجهای با کیفیت بالاتر از کشورهای خارجی میشود.
2- برخی از کارخانههای فرآوری و بسته بندی برنج در کشور هند علیرغم داشتن گواهیهای استقرار نظام مدیریت ایمنی مواد غذایی از نظر فنی و بهداشتی مورد تائید هیئت بازرسی کننده قرار نگرفتند که این موضوع اهمیت بیشتر برای نظارت و بازرسی بر فرآیند فرآوری و بسته بندی برنج و انجام آزمایشات کنترل کیفی از مبدأ را علاوه به کنترل در مبادی ورودی نشان میدهد.
3- به منظور حمایت از تولید برنج داخلی، مقرر شد واردات بیرویه برنج توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت محدود شود و فقط براساس نیاز واقعی کشور از منابع معتبر و بهداشتی واردات برنج انجام شود. وزارت بازرگانی هم فقط در موارد ضروری و براساس نیاز واقعی کشور در مورد واردات برنج با کیفیت مناسب و از منابع ثبت شده اقدام کند.
4- مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی مشخصات خاک شناسی و آب کشاورزی اراضی تحت کشت برنج در کشور هند را مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار دهد و فهرست سموم مجاز مورد استفاده در تولید محصول برنج را جهت ارزیابی سلامتی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کند.
5- به منظور تامین الزامات فنی و بهداشتی و معیارهای مد نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران، توسط دولت هند مقرر شد یک کار گروه تخصصی در ارتباط با سلامت برنج بین دو کشور تشکیل شود و موضوع طرح تشدید نظارت بر برنجهای وارداتی به ایران و ارتقاء سلامت محمولههای وارداتی را با همکاری دو کشور پیگری و گزارش شود.
پیشنهاد سردبیر
-
آب لیمو؛ نوشیدنی ساده، با فوایدی شگفتانگیز
نوشیدن آب لیمو نه تنها به شما کمک میکند که بدنتان هیدراته بماند، بلکه میتواند به کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش شما نیز کمک کند. اگر هنوز این نوشیدنی خوشمزه را در رژیم غذاییتان ندارید، حتماً از امروز آن را امتحان کنید!
-
تشخیص بیماری آلزایمر از وضعیت چشم
پژوهشگران دریافتهاند که برخی مشکلات چشمی ممکن است به عنوان هشدارهای زودهنگام زوال عقل عمل کنند.
-
رژیمهای پرپروتئین چه بلایی سر روده شما میآورند؟
مطالعهای جدید نشان میدهد که تنها با تغییر منبع اصلی پروتئین در رژیم غذایی، ساختار و عملکرد میکروبیوم روده میتواند ظرف یک هفته دگرگون شود.
-
کشف ارتباط ژنتیکی میان اوتیسم و دیستروفی میوتونیک نوع 1
تحقیقات جدید دانشمندان بیمارستان SickKids و دانشگاه نوادا (UNLV) ارتباط ژنتیکی نادری را میان اختلال طیف اوتیسم (ASD) و دیستروفی میوتونیک نوع 1 (DM1)، یک بیماری ارثی عصبی-عضلانی، شناسایی کردهاند.
-
خطر تشخیص دیرهنگام بیماری قلبی در زنان
تنگی نفس، خستگی شدید و دردهای غیرمعمول در نواحی فک یا شانه، میتوانند نشانههای سکته قلبی باشند که بهسادگی با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته میشوند. دکتر محمود افتخارزاده، متخصص قلب و عروق، ضمن هشدار درباره تأثیر یائسگی، دیابت و سبک زندگی کمتحرک بر سلامت قلب زنان، بر اهمیت تشخیص زودهنگام و اصلاح رفتارهای روزمره برای پیشگیری از عوارض جدی تأکید میکند.
-
داروهای بیش فعالی اعتیادآور نیستند
تشخیص بیشفعالی در کودکان افزایش یافته و درمان آن با دارو و تربیت درست والدین ممکن است؛ خوددرمانی به شدت نهی شده است.
-
عوارض جدی مصرف بیش از حد منیزیم
منیزیم برای تولید انرژی و تقویت استخوانها ضروری است، اما زیادهروی در مصرف آن ممکن است مشکلساز شود.
-
فعالیت بدنی در نوجوانی؛ سپری در برابر افسردگی
یک مطالعه طولی بلندمدت نشان میدهد نوجوانانی که سطح فعالیت بدنی خود را حفظ کرده یا افزایش میدهند، کمتر در معرض ابتلا به علائم افسردگی قرار میگیرند.
نظر شما