سلامت نیوز : مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اشاره به گزارش نتایج ارزیابی نظام مدیریت ایمنی و سلامت محصول برنج کشور هندوستان،از محدودیت واردات بیرویه برنج و تشکیل کارگروه مشترک ایران و هند برای تضمین سلامت برنجهای وارداتی هندوستان خبر داد.
محمد هاشمی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به گزارش نتایج ارزیابی نظام مدیریت ایمنی و سلامت محصول برنج در کشور هندوستان، اظهار داشت: در راستای اجرای برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت برنجهای وارداتی، سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، با هدف نظارت بر نحوه تولید، فرآوری و بسته بندی برنج در کشور هند و همچنین ارزیابی نظام کنترل کیفیت و سلامت محصول برنج، یک هیئت فنی شامل نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارشناسان سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی عازم آن کشور شدند.
وی ادامه داد: در این بازدید طی جلساتی که با وزارت بهداشت، وزارت کشاورزی و سازمان توسعه صادرات محصولات غذایی و کشاورزی APEDA به عمل آمد نظام کنترل کیفیت و سلامت تولید، فرآوری و عرضه برنج در کشور هند مورد بحث کارشناسی قرار گرفت و حساسیت هیئت بازدید کننده در مورد سلامت محصول برنج به مقامات هندی اعلام شد و طرح تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج وزارت بهداشت ایران توضیح داده شد.
هاشمی بیان داشت: در این راستا، از این به بعد اجرای طرح تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج کنترل کیفیت و نظارت بر سلامت برنجهای وارداتی، از کشور مبدأ شروع میشود و در ادامه در مبادی ورودی کشور مجدداً کنترلهای فنی و آزمایشگاهی روی محمولههای برنج وارداتی صورت میپذیرد. ضمن آنکه کد گذاری و رهگیری کیسههای برنج از مبدأ الزامی شده است.
وی تصریح کرد: هیئت اعزامی از 9 کارخانه فرآوری و بسته بندی برنج در پنج نقطه مختلف کشور هند بازدید به عمل آوردند تا از نزدیک نظام فرآوری و بسته بندی برنج در هند مورد ارزیابی قرار گیرد و براساس نظارت و ارزیابی به عمل آمده از نظام تولید برنج در کشور هند نتایج ذیل حاصل شد:
1- برنامه تشدید نظارت و ارتقاء ایمنی برنج اجراء شده توسط وزارت بهداشت از مهر ماه سال جاری شامل ثبت منابع معتبر و اختصاص کد رهگیری از کشور مبدأ تاثیر بسیار جدی بر ارتقاء کیفیت و سلامت برنجهای وارداتی داشته و ادامه این طرح سبب ورود برنجهای با کیفیت بالاتر از کشورهای خارجی میشود.
2- برخی از کارخانههای فرآوری و بسته بندی برنج در کشور هند علیرغم داشتن گواهیهای استقرار نظام مدیریت ایمنی مواد غذایی از نظر فنی و بهداشتی مورد تائید هیئت بازرسی کننده قرار نگرفتند که این موضوع اهمیت بیشتر برای نظارت و بازرسی بر فرآیند فرآوری و بسته بندی برنج و انجام آزمایشات کنترل کیفی از مبدأ را علاوه به کنترل در مبادی ورودی نشان میدهد.
3- به منظور حمایت از تولید برنج داخلی، مقرر شد واردات بیرویه برنج توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت محدود شود و فقط براساس نیاز واقعی کشور از منابع معتبر و بهداشتی واردات برنج انجام شود. وزارت بازرگانی هم فقط در موارد ضروری و براساس نیاز واقعی کشور در مورد واردات برنج با کیفیت مناسب و از منابع ثبت شده اقدام کند.
4- مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی مشخصات خاک شناسی و آب کشاورزی اراضی تحت کشت برنج در کشور هند را مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار دهد و فهرست سموم مجاز مورد استفاده در تولید محصول برنج را جهت ارزیابی سلامتی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کند.
5- به منظور تامین الزامات فنی و بهداشتی و معیارهای مد نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران، توسط دولت هند مقرر شد یک کار گروه تخصصی در ارتباط با سلامت برنج بین دو کشور تشکیل شود و موضوع طرح تشدید نظارت بر برنجهای وارداتی به ایران و ارتقاء سلامت محمولههای وارداتی را با همکاری دو کشور پیگری و گزارش شود.
پیشنهاد سردبیر
-
یک خاصیت جادویی از ویتامین دی
در حالی که بسیاری از سازمانهای معتبر، مصرف روزانه ویتامین دی را برای همه افراد توصیه نمیکنند، دستورالعملهای جدید انجمن غدد درونریز، مصرف این مکملها را به گروههای خاصی مانند بزرگسالان ۷۵ سال و بالاتر، نوزادان و کودکان، زنان باردار و مبتلایان به پیشدیابت پیشنهاد میکنند.
-
چرا نباید نمک دریا مصرف کنیم؟ / زنگ خطر بازگشت گواتر با باورهای غلط تغذیهای
کارشناس تغذیه هشدار داد: نمک دریا نهتنها ید کافی ندارد بلکه میتواند آلوده به فلزات سنگین باشد؛ مصرف این نمک تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است.
-
برخی داروهای ضدالتهابی ممکن است بدن را در برابر ویروسها آسیبپذیر کنند
مطالعهای جدید نشان میدهد برخی از داروهایی که برای درمان بیماریهای خودایمنی استفاده میشوند، ممکن است در صورت ابتلا به عفونت ویروسی، وضعیت فرد را بدتر کنند.
-
عادتهای پنهانی که دندانها را خراب میکنند!
مراقبت از دندانها در ظاهر ساده بهنظر میرسد، اما برخی از عادتهایی که تصور میکنید برای سلامتتان مفیدند، در واقع میتوانند به دندانهایتان آسیب بزنند.
-
نوشابه و هاتداگ، قاتلان خاموش مغز!
مصرف مداوم نوشابه، هاتداگ و غذاهای بستهبندیشده میتواند مغز را در معرض آسیبهای جدی قرار دهد و خطر بروز علائم اولیه بیماری پارکینسون را تا ۲.۵ برابر افزایش دهد.
-
چه کسی به ورزش بیشتری نیاز دارد: زنان یا مردان؟
ورزش منظم برای داشتن زندگی طولانی و سالم اهمیت زیادی دارد، اما پرسش مهم اینجاست: برای بهرهمندی از مزایای ورزش، زنان باید بیشتر ورزش کنند یا مردان؟
-
رسپی انتخاب روغن مناسب برای هر غذا
انتخاب روغن مناسب برای غذا اهمیت زیادی دارد.
-
نکاتی که موفرفریها باید بدانند
نگهداری از موی فر قوائد خاصی دارد که آگاهی از انها سلامت مو را تضمین میکند.
نظر شما