-
مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیتها و تلفیق اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد
حدود 15 هزار کودک دارای انواع اختلالات شنوایی شناسایی شدهاند
تعداد تحت پوشش غربالگری شنوایی کودکان 3 تا 5 سال در سال 1402 بیش از 300 هزار نفر بوده که از این تعداد، حدود 15 هزار کودک دارای انواع اختلالات شنوایی (انتقالی و حسی-عصبی) شناسایی و وارد مرحله مداخلهدرمانی شدهاند.مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیتها و تلفیق اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سؤال که غربالگریها چقدر منطبق با استانداردهای روز دنیاست میگوید: شیوع اختلالات شنوایی در نوزادان در مناطق مختلف جهان متفاوت و بین 1 تا 5 در هزار است اما این نرخ در ایران 3 در هزار است و پروتکلهای اجرایی این برنامه منطبق با آخرین پروتکلهای جهانی است.
-
چرا شکستن تخمه لذتبخش است؟ نگاهی به مکانیزم اعتیاد به غذا
یک متخصص تغذیه توضیح میدهد که شکستن تخمه به دلیل آزادسازی سریع دوپامین در مغز احساس لذت میآورد و میتواند منجر به اعتیاد به مواد غذایی شود.
-
چه میوه هایی نفخ ندارد؟
چه بخوریم که نفخ نکنیم؟
غذاهایی که کربوهیدرات و فیبر محلول بیشتری دارند، بیشتر توسط باکتری های روده تخمیر می شوند و نفخ تولید می کنند. با این حال، بهتر است که از این غذاها به طور کامل اجتناب نکنید، زیرا بسیاری از آنها غذاهای حاوی کربوهیدرات و فیبر محلول سالم هستند.
-
رینوویروسها: قهرمانان ویروسی در میدان بیماریهای حاد تنفسی
در تازهترین پایش ویروسهای تنفسی در ایران، رینوویروسها با ۵۲.۳ درصد بیشترین شیوع را در میان ویروسهای حاد تنفسی دارند، در حالی که خانواده کروناویروسها و انتروویروسها در ردههای بعدی قرار دارند.
-
سلامت روان، فرزند ناتنی نظام سلامت: الزامات و چالشهای وزارت بهداشت در بهبود وضعیت روانی جامعه
در حالی که سلامت روان بخش اساسی از سلامت عمومی است، این حوزه همچنان در سایه بیتوجهی نظام سلامت کشور قرار دارد. با وجود شیوع گسترده اختلالهای روانی در جامعه، ارتقای سواد سلامت روانی و برنامهریزیهای مناسب از سوی وزارت بهداشت همچنان به چشم نمیخورد.
-
کمبود متخصصان سارکوم سروگردن کودکان: تلاش برای بهبود تشخیص و درمان
در حالی که موارد ابتلا به سرطانهای سروگردن در کودکان همچنان نادر است، متخصصان تأکید میکنند که بیشترین موارد این نوع سرطان به سارکوم اختصاص دارد. کنفرانس تخصصی با هدف افزایش آگاهی و بهبود روند تشخیص و درمان این بیماری برگزار میشود.
-
وضعیت هوای مطلوب تهران: شاخص آلودگی همچنان در حد قابل قبول
تهران با حفظ کیفیت هوای خود در وضعیت قابل قبول، یک روز دیگر از هوای مناسب بهره میبرد. بررسیها نشان میدهد که شاخص کیفیت هوا همچنان در محدودهای قرار دارد که سلامت عمومی شهروندان تهرانی را تضمین میکند.
-
تشدید آرتروز با سردتر شدن هوا: چگونه از مفاصل خود در برابر سرما محافظت کنیم؟
با کاهش دما، افراد مبتلا به آرتروز اغلب دچار تشدید درد و سفتی مفاصل میشوند. متخصصان توصیههایی برای کاهش این اثرات و مراقبت از مفاصل در فصل سرما ارائه دادهاند.
-
ورود سامانه بارشی جدید از شمال غرب: کاهش دما و رگبار در برخی مناطق کشور
سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید از شمال غرب کشور خبر داد. این سامانه از اواخر سهشنبه وارد کشور میشود و باعث بارشهای پراکنده و کاهش دما در برخی مناطق خواهد شد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
خواص روغن کنجد و روغن کرچک برای مو
روغنهای طبیعی همواره به عنوان یک راهحل مؤثر و کمهزینه برای مراقبت از مو و پوست مورد توجه بودهاند. در این میان، روغن کنجد و روغن کرچک دو نمونه مناسب از این روغنها هستند که به دلیل خواص بینظیر خود توانستهاند جایگاه ویژهای در بین محصولات مراقبتی کسب کنند. در ادامه به بررسی خواص روغن کنجد و روغن کرچک برای مو میپردازیم. پس با ما همراه باشید.
-
تحقیقات جدید: تغذیه با شیر مادر، سپری در برابر آسم نوزادان
محققان در یک مطالعه جدید نشان دادهاند که تغذیه با شیر مادر در سال اول زندگی نوزاد، با تنظیم رشد میکروبیوم روده، خطر ابتلا به آسم را کاهش میدهد. این مطالعه بر اهمیت شیردهی بهویژه تا سه ماهگی برای سلامت دستگاه تنفسی نوزاد تاکید میکند.
-
زالی: سوشهای جدید کرونا و ۲ پیک آنفلوآنزا؛ تهدید همزمان در فصل سرد
دکتر علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ویژگیهای سوشهای جدید کرونا و همپوشانی آن با آنفلوآنزا در فصل سرما، بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون در گروههای پرخطر تاکید کرد. وی هشدار داد که تغییرات فصلی و شرایط اکولوژیک به شیوع ویروسهای تنفسی کمک میکند.
-
رژیم غذایی MIND؛ راهی ساده برای حفظ سلامت مغز و پیشگیری از زوال عقل با افزایش سن
رژیم غذایی MIND که ترکیبی از رژیم مدیترانهای و DASH است، به عنوان یکی از موثرترین راهها برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از زوال عقل معرفی شده است. تحقیقات نشان میدهد که این رژیم میتواند خطر مشکلات شناختی و حافظه را بهطور چشمگیری کاهش دهد، به ویژه در زنان. اما چگونه این رژیم مغزی عمل میکند و چه تغییراتی را در زندگی ما ایجاد میکند؟
-
چرا دیدن خمیازه دیگران باعث خمیازه کشیدن ما میشود؟ یک واکنش همدلانه یا سیگنال اجتماعی؟
آیا تاکنون تجربه کردهاید که با دیدن خمیازه کشیدن یک نفر، بلافاصله خودتان هم خمیازه بکشید؟ این واکنش ناخودآگاه نه تنها برای شما بلکه برای بسیاری از افراد دیگر نیز پیش میآید. خمیازه کشیدن مسری، یکی از پدیدههای عجیب و جذاب انسانی است که با نظریههای مختلف علمی و روانشناختی توضیح داده میشود. اما چه چیزی در پشت این واکنش نهفته است؟ دانشمندان پاسخهای جالبی دارند.
-
به این دلایل مصرف اسفناج را فراموش نکنید
اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامینها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا میشود.
-
برای تقویت بیضه ها چه بخوریم؟
نقش بیضه ها در بدن، تولید و ذخیره سازی اسپرم است. اما عواملی مانند سیگار کشیدن و آسیب به بیضه ها، می توانند این عملکرد را مختل کنند.
-
آیا عسل تاریخ مصرف مشخصی دارد؟
در نگهداری طولانیمدت عسل به تدریج و با گذشت زمان ترکیبی سمی به نام هیدروکسی متیل فورفورال در این محصول زیاد می شود و هر چه مدت زمان نگهداری و دمای محیط بیشتر باشد بر میزان این ترکیب افزوده می شود. در نتیجه هر عسل تاریخ مصرف مشخصی دارد و نباید خارج از این محدوده زمانی استفاده شود.
-
همه چیز درباره آموکسی سیلین ۵۰۰
آموکسیسیلین (کپسول آموکسیسیلین ۵۰۰ یا ۲۵۰)( سوسپانسیون خوراکی آموکسیسیلین) در عفونتهای سیستمیک تنفسی، عفونت حاد یا مزمن دستگاه ادراریتناسلی ناشی از ارگانیسمهای حساس کاربرد دارد.
-
خبر خوب برای دیابتیها
دانشمندان چینی برای ارائه یک درمان موفق، سلولهای به دست آمده از بدن خود بیمار را به سلولهای بنیادی شخصیسازیشده تبدیل کردند و سپس آنها را برای پرورش مجموعههایی از سلولهای تولیدکننده هورمون در پانکراس و کبد که به تنظیم قند بدن کمک میکنند، به کار گرفتند.
-
چالشهای نانوایان تهرانی: از افزایش قیمت آرد تا کاهش دستمزد و نارضایتی مردم
در حالی که نان به عنوان یکی از اصلیترین مواد غذایی در سفره ایرانیان به شمار میرود، بررسیهای اخیر از وضعیت نگرانکنندهای خبر میدهد. با افزایش قیمتها و فشار اقتصادی، بسیاری از خانوارها به تدریج از خوردن نان باکیفیت و مورد نیاز خود محروم میشوند. محمدباقر تاجالدین، جامعهشناس، به این نکته اشاره دارد که نه تنها طبقه متوسط بلکه اقشار ضعیف جامعه نیز به زیر خط فقر میرسند و این روند به افزایش مشکلات اجتماعی و بهداشتی منجر میشود. نانوایان در مناطق کمبرخوردار، از کاهش تقاضا و ناتوانی مردم در خرید نان خبر میدهند و به مشکلات کیفی نان تولیدی نیز اشاره میکنند. این بحران نه تنها به تضعیف پایههای اقتصادی جامعه دامن میزند، بلکه حس تحقیر و ناامیدی را در بین مردم افزایش میدهد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
چه کسانی باید کاشت ابرو انجام دهند؟فواید+ضررها!
داشتن ابروهای پرپشت و زیبا از معیارهای زیبایی صورت محسوب میشود. با این حال، همه افراد به دلایل مختلفی ممکن است دچار ریزش ابرو شوند یا ابروهای نازک و کمپشتی داشته باشند. کاشت ابرو یکی از روشهای پزشکی است که برای افرادی که به دنبال بازیابی ظاهر طبیعی ابروهای خود هستند، گزینهای موثر و محبوب است. در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که چه کسانی باید کاشت ابرو داشته باشند و همچنین فواید و معایب این روش را توضیح میدهیم.
-
بازرسی ایمنیِ معادن را به بخش خصوصی واگذار کنید
حادثهای تلخ در یکی از معادن زغالسنگ طبس، بار دیگر زنگ خطر ایمنی در معادن ایران را به صدا درآورد. با جان باختن بیش از ۵۰ معدنکار در یک سانحه، سوالات جدی در مورد نظارت و مسئولیتپذیری در صنعت معدنکاری مطرح شده است. آیا باز هم باید کودکان ایرانی دستان نوازش پدرانشان را در خاک گم کنند تا صدای اعتراض نسبت به شرایط ناامن کار به گوش مسئولان برسد؟
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
بررسی فواید مشاوره فردی و نکاتی درباره مراجعه روانشناس
در دنیای پر استرس امروز، مراقبت از سلامت روان، به اندازه سلامت جسمی اهمیت دارد. مشکلاتی مانند استرس، اضطراب و افسردگی میتوانند به مرور زمان تأثیرات منفی زیادی بر کیفیت زندگی افراد داشته باشند. مزایای مشاوره فردی در چنین شرایطی نمایان میشوند. این نوع مشاوره، فرصتی است تا در محیطی امن و با کمک یک متخصص، به بررسی مشکلات و چالشهای زندگی پرداخته و راهحلهای موثری برای بهبود سلامت روان بیابید.
-
آب آلوده به فضولات حیوانی 300 نفر از اهالی یک روستا را مسموم کرد
300 نفر از ساکنان روستای دهفول در نهاوند، استان همدان، به دلیل مصرف آب آشامیدنی آلوده به میکروب با منشأ فضولات حیوانی دچار مسمومیت شدند و راهی مراکز درمانی شدند. این حادثه پس از ورود یک چاه قدیمی و متروکه به مدار تأمین آب روستا رخ داد که بدون آزمایشهای لازم و تنها با کلرزنی، آب آن وارد شبکه شد. با وجود تأیید آلودگی آب توسط مقامات محلی، همچنان مشخص نیست که مسئولیت این فاجعه متوجه کدام نهاد است.
-
تکنیک هایی ساده برای درمان سرگیجه
زمانی که دنیای اطراف شما به طور مداوم در حال چرخش است زندگی بسیار مشکل می شود نمی توانید رانندگی کنید، نمی توانید کار کنید، و نمی توانید بدون ترس از سقوط دور بزنید در اغلب موارد، این احساس سرگیجه ناشی از مشکلات گوش داخلی شما است که در آن ذرات به خاطر حرکات شما تغییر می کنند اما اگر این ذرات را منظم نگاه دارید، قادر خواهید بود از سرگیجه خلاص شوید و احساس ثبات را به مغز خود برگردانید.
-
تصویربرداری دقیق؛ کلید موفقیت در کاشت ایمپلنتهای دندانی
دکتر نغمه نصراللهی، متخصص رادیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بر اهمیت بالای تصویربرداری دقیق در طراحی و کاشت ایمپلنتهای دندانی تأکید کرد. وی استفاده از تکنیکهای تصویربرداری سهبعدی (CBCT) را بهعنوان ابزاری کلیدی در موفقیت درمانهای دندانپزشکی معرفی کرد.
-
آیا تشکیل یک سازمان مستقل برای سالمندان راهگشاست؟
افزایش سریع جمعیت سالمندان در ایران، زنگ خطر سونامی سالمندی را به صدا درآورده است. با پیشبینی رسیدن تعداد سالمندان کشور به 20 میلیون نفر تا سال 1430، کارشناسان نسبت به چالشهای اقتصادی، بهداشتی، و اجتماعی این بحران هشدار میدهند. با وجود سند ملی و شورای ملی سالمندان، هنوز اقدامات کارآمد و مؤثری در جهت رفع مشکلات این قشر آسیبپذیر صورت نگرفته و لزوم ایجاد یک سازمان مستقل برای حمایت از سالمندان بیش از پیش احساس میشود.
-
لزوم اصلاح ساختارهای معیوب برای حفظ جان کارگران معادن
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حادثه تلخ معدن طبس، از ناکارآمدی ساختارهای ایمنی و اداری کشور در حفظ جان کارگران انتقاد کرد. احمد میدری با بیان اینکه همه در وقوع این حوادث تلخ مقصرند، خواستار تغییرات اساسی در سیاستها و فرآیندهای مرتبط با ایمنی معادن شد تا دیگر شاهد تکرار چنین فاجعههایی نباشیم.
-
رشد چشمگیر ۳۰ درصدی در صدور مجوزهای تولید دارو در سال ۱۴۰۲
سرپرست اداره مواد اولیه سازمان غذا و دارو از افزایش چشمگیر صدور مجوزهای تولید دارو در سال ۱۴۰۲ خبر داد. وی اعلام کرد که صدور مجوزهای تاسیس کارخانههای مواد اولیه نیز با رشد ۲۷۱ درصدی همراه بوده است.
-
از کجا بفهمیم که عاشق شده ایم؟
مغز و رفتار به طریق مختلف نشان میدهند فردی عاشق شده است. این ۱۰ نشانه که از لحاظ علمی ثابت میکنند یک فرد عاشق است.