-
مراکز انتقال خون در روزهای سرد تعطیلات هم فعالند؛ درخواست از شهروندان برای کمک به ذخایر خون
با وجود تعطیلات ناشی از سرمای شدید هوا، مراکز انتقال خون در سراسر کشور همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند و از اهداکنندگان خون استقبال میکنند. سازمان انتقال خون از مردم خواسته است تا در این روزهای سخت، به اهدا خون پرداخته و در تأمین ذخایر حیاتی برای بیماران و مراکز درمانی سهیم باشند.
-
نتایج شگفتانگیز یک پژوهش جدید؛
کاهش خطر زوال عقل با تنها پنج دقیقه ورزش روزانه
پژوهش جدید نشان میدهد که حتی پنج دقیقه ورزش سبک در روز میتواند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به زوال عقل، از جمله آلزایمر، را کاهش دهد؛ این یافتهها حتی برای سالمندان ناتوان نیز کاربرد دارد.
-
کمبود تخت و امکانات درمانی؛ چالشی جدی برای کودکان مبتلا به سرطان
متخصصان سرطان خون کودکان هشدار میدهند که کمبود تختهای ویژه و امکانات درمانی برای کودکان مبتلا به سرطان یکی از معضلات جدی در کشور است که روند درمان این بیماران را با چالشهای زیادی مواجه کرده است.
-
تاثیر شگفت انگیز یادگیری زبان دوم برای مقابله با زوال عقل
شواهد فزاینده نشان میدهد بزرگسالان مسنتر که بیش از یک زبان صحبت میکنند، نسبت به سایرین در مقابله با زوال عقل، برتری آشکاری دارند
-
ماندگاری هوای سرد و بارشهای برف و باران در روزهای آینده؛ وضعیت جوی ناپایدار ادامه دارد
با توجه به پیشبینیهای جدید، هوای سرد تا پنجشنبه در کشور ماندگار خواهد بود و در برخی مناطق، به ویژه در شمال کشور، بارش برف و باران همراه با وزش باد شدید ادامه خواهد داشت.
-
عوارض جدی نوشیدن روغن زیتون با معده خالی
بیشترین فواید روغن زیتون زمانی آشکار میشود که با غذا، بهویژه مواد غذایی غنی از آنتیاکسیدانها مانند گوجهفرنگی ترکیب شود
-
الکل و مشکلات متابولیک؛ دو برابر شدن خطر بیماری کبدی در افراد مبتلا به چاقی و دیابت
تحقیقات جدید نشان میدهند که مصرف الکل در افرادی که دچار چاقی شکمی، دیابت یا فشار خون بالا هستند، میتواند خطر ابتلا به آسیبهای کبدی را به طور چشمگیری افزایش دهد و در این افراد، احتمال بروز بیماریهای جدی کبدی تا دو برابر بیشتر میشود.
-
آیا تماشای ویدئوهای کوتاه باعث زوال مغز میشود؟
یک مطالعه جدید به بررسی نگرانیهای مربوط به تاثیرات منفی تماشای بیش از حد ویدئوهای کوتاه بر مغز پرداخته و پاسخ میدهد که آیا این محتوا واقعا برای ما مضر است؟
-
زنان مدیران اقتصادی خانه
در وضعیت فعلی، ضرورت وجود یک برنامهریزی دقیق برای مصرف مواد غذایی در طول ماه، میتواند بخشی از وضعیت اقتصادی خانواده را نسبت به میزان درآمد آن خانواده، بهبود بخشد؛ اتفاقی که تنها از پس زنان برمیآید و بس!
-
سازمان غذا و دارو:
بدهیهای دارویی چالشی جدی در تأمین سلامت کشور
مدیر پایش، راهبری و امور استانهای سازمان غذا و دارو از اقدامات جدید این سازمان برای مقابله با کمبود دارو و حل مشکلات مربوط به بدهیهای دارویی خبر داد.
-
آمار خسارتی زباله صعودی شد
سالانه بیش از20 میلیون تن انواع پسماند راهی مراکز دپو میشوند و تنها برای بخش بسیار کوچکی از آن برنامههایی مثل تفکیک زباله از مبدأ، تفکیک در مقصد، زبالهسوز، تولید کمپوست و تولید انرژی برق اجرا میشود و نشت مواد آلی و صنعتی و شیرابهها خاک، آب و هوا را آلوده میکند.
-
افسردگی پنهان؛زنگ خطری که نباید نادیده گرفته شود
غم پس از زایمان طبیعی است، اما اگر این احساسات طولانی شوند، میتوانند نشانهای از افسردگی باشند.
-
بازار داغ رمالهای فضای مجازی
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا: براساس پروندههایی که راهی پلیس فتا میشود، باید گفت که بخش اعظم پروندههای دعانویسی و رمالی مربوط به کلاهبرداری است. بارها با پروندههایی روبهرو شدهایم که رمال یا دعانویس از اطلاعاتی که افراد به آنها دادهاند، سوءاستفاده کردهاند.
-
نابودی ۲۳ همت ارزش اقتصادی صنعت دارو
آینده نامعلوم شرکتهای دارویی
مدیرعامل گروه کوبل در یک رویداد دارویی با اشاره به روند کاهشی شاخصهای سودآوری شرکتهای دارویی، از نابود شدن ارزش اقتصادی صنعت دارو و پیامدهای آن گفت.
-
برای کسب بیشترین فواید چقدر باید قهوه مصرف کنیم؟
بر اساس گزارش سازمان غذا و داروی ایالات متحده، نوشیدن حداکثر ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز (معادل حدود ۴ فنجان قهوه) برای بیشتر بزرگسالان کاملاً بیخطر است. اما برای بهرهبرداری از فواید قهوه، باید مصرف آن به صورت «متعادل» باشد.
-
مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل
دندان عقل که به آن دندان آسیاب سوم هم میگویند، معمولا در سنین ۱۷ تا ۲۵ سالگی رشد میکند، به همین علت آن را دندان عقل نام داده اند.
-
مشکلاتی که باعث پایین آمدن دمای بدن میشوند
میزان گردش خون، میزان چربی بدن، عملکرد تیروئید، کمخونی، مشکلات گردش خون، تفاوتهای ژنتیک و جنسیتی، کمبود ویتامینB12، میزان فعالیت بدنی، میزان خواب، نوع تغذیه، کمآبی بدن و حتی وضعیت استرس و اضطراب میتوانند بر تنظیم دمای بدن اثر بگذارند.
-
سرطان محصول کینهورزی
بیش از 61درصد از بیماران سرطانی مشکلاتی جدی در زمینه بخشش دارند.
-
نوشیدنیهای ممنوعه برای کودکان
کارشناسان نوشیدنیهای شیرینشده با قند، نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای ورزشی بهعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم برای کودکان و نوجوانان را توصیه نمیکنند.
-
تغییر خلق و خو با مصرف بستنی
نمیتوان گفت بستنی در کاهش هیجانات منفی و بهبود وضع روح و روان و بهبود خلقوخو تأثیر مستقیم دارد، اما بهدلیل اینکه یک ماده غذایی دارای قند و کالری بالا و عناصر لبنی مانند کلسیم است میتواند بر خلق و خو تأثیر بگذارد.
-
چرا دوست یابی در بزرگسالی انقدر سخت است؟
چرا دوست پیدا کردن در بزرگسالی انقدر سخت می شود؟ به نظر می رسد که ایجاد روابط واقعی غیرممکن است زیرا همه بسیار مشغول هستند.
-
ویتامین های مناسب برای کنترل پسوریازیس
تغذیه نقش حیاتی در مدیریت پسوریازیس دارد. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری برای کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی و بهبود علائم، به مصرف ویتامینها روی میآورند.
-
چالشهای حوزه تجهیزات پزشکی و هشدار درباره بودجه غیرواقعی در سال ۱۴۰۴
رییس انجمن صنفی متخصصان تجهیزات پزشکی در جدیدترین اظهارات خود، از سه چالش اساسی در این حوزه پرده برداشت و هشدار داد که بودجه تخصیصیافته برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۴ بسیار کمتر از نیاز واقعی است. او همچنین به افزایش قیمت تجهیزات پزشکی به دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و معضل قاچاق در بخش زیبایی اشاره کرد.
-
نظام پرداختهای سلامت به بازنگری اساسی نیاز دارد؛ تأکید بر تقویت اورژانس پیش بیمارستانی
معاون درمان وزارت بهداشت، سیدسجاد رضوی، در جلسهای با رؤسای اورژانس کشور از لزوم تقویت اورژانس پیشبیمارستانی و بازنگری در نظام پرداختهای حوزه سلامت خبر داد و بر لزوم حرکت به سمت پرداختهای انگیزشی و کیفیتمحور تأکید کرد. وی همچنین به چالشهای موجود در سیستم کارانهها اشاره کرده و خواستار اصلاح آن شد
-
مجازاتهای قاطع برای کادر درمانی متخلف در سقط جنین غیرمجاز؛ ورود سامانههای نظارتی جدید
حامد برکاتی، معاون برنامهریزی ستاد ملی جمعیت، در آخرین اظهارات خود از اجرای سیاستهای جدید در حمایت از زوجین نابارور و برخورد شدید با سقط جنین غیرمجاز خبر داد. وی همچنین به نقش سامانههای نظارتی در جلوگیری از قاچاق داروهای سقط جنین اشاره کرد و بر مجازاتهای سخت برای کادر درمانی متخلف تأکید کرد.
-
نظام سلامت نیاز به یک بازنگری جدی در سیاستهای آموزشی دارد
بیمارستانهای کودکان در آستانه ی تعطیلی
کاهش چشمگیر تعداد داوطلبان تخصص اطفال در سال جاری، زنگ خطری جدی برای آینده بیمارستانهای کودکان در کشور است. در حالی که اورژانس اطفال یکی از مهمترین بیمارستانهای اهواز به دلیل نبود رزیدنت تعطیل شد، در بیمارستان مفید تهران، یکی از مراکز اصلی درمان کودکان، تعداد رزیدنتهای ورودی به تعداد انگشتان یک دست رسیده است. آیا این روند به تعطیلی کامل مراکز درمانی کودکان منجر خواهد شد؟
-
کمخوابی؛ تهدیدی جدی برای سلامت جسمی و روانی
کمبود خواب نهتنها بر کیفیت زندگی تأثیر میگذارد، بلکه میتواند منجر به مشکلات جدیتری شود. بر اساس تحقیقات، کمخوابی میتواند خطر ابتلا به چاقی را تا ۵۰ درصد افزایش دهد و با عوارضی مانند کوچک شدن مغز، ضعف حافظه کوتاهمدت، افزایش استرس، مشکلات گوارشی، تضعیف عملکرد کبد، پیری زودرس و ضعف اعصاب همراه باشد.
-
مشکلات حل نشده معلمان خرید خدمت
معلمی که دغدغه تأمین معاش خود را دارد نمیتواند آنطور که باید و شاید مثمر ثمر باشد. در واقع بیتوجهی به جلب رضایت افرادی که در وقت لزوم عصای دست آموزش و پرورش هستند و کمبودهای آن را پوشش میدهند، سرنوشت سرمایههای یک کشور (تکتک دانشآموزان) را تحتتأثیر قرار میدهد.
-
درمان نوین دیابت نوع ۱ با پیوند سلولهای تولیدکننده انسولین
محققان با پیوند سلولهای تولیدکننده انسولین به همراه سلولهای تولیدکننده خون، موفق به معکوس کردن دیابت نوع ۱ در موشها شدند.
-
پرنده نگری راهی برای حفاظت از تالابها
«پرندهنگری» دیدن پرندگان در زیستگاه طبیعی آنهاست؛ فعالیتی کمترشناختهشده در کشور که برپایه احترام به طبیعت و لذت بردن از دنیای زیبای پرندگان و جستوجو و پیدا کردن گونههای آزاد وحشی پرندگان است که در حال حاضر، بهعنوان پرطرفدارترین زیرشاخه اکوتوریسم در دنیا شناخته میشود. «آکادمی حیاتوحش ایران» اخیراً هشتمین دوره رایگان پرندهنگری را با حدود ۳۰۰ داوطلب در حالی برگزار کرده است که این رشته کمکم در میان دوستدارانش جا باز میکند.