-
چای سیاه بهتر است یا چای سبز؟
چای دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان پس از آب است و طبق آمار اداره سرشماری ایالات متحده، حدود ۸۰ درصد از خانواده های آمریکایی این نوشیدنی را مصرف میکنند که ۸۴درصد سهم چای سیاه و تنها ۱۵درصد سهم چای سبز است. ولی هنوز سوال اساسی اینجاست که کدام یکی از این نوع چای مفیدتر است.
-
کم خونی ارثی قابل درمان است؟
کم خونی ارثی یک بیماری ژنتیکی است که در آن فرد ژنهای غیرطبیعی را از یک یا هر دو والدین به ارث میبرد. این موضوع منجر به کاهش توانایی گلبولهای قرمز خون برای حمل اکسیژن در سراسر بدن میشود.
-
ارتباط مصرف بیش از حد چای و ابتلا به این بیماری ها
با مصرف بیش از حد چای ممکن است به برخی از بیماری ها نظیر مشکلات گوارشی یا کم خونی دچار شویم.
-
مهمترین نشانه روغن ناسالم
توصیه به مصرف دنبه، کره حیوانی، روغن زرد گاو و گوسفند به عنوان فراورده های طبیعی و در مقابل توجیهات غیرعلمی بر اساس یکسری باورهای منسوخ در مورد ناسالم بودن روغن های گیاهی کارخانه ای، از جمله اقداماتی است که این روزها در فضای مجازی بسیار شاهد آن هستیم.
-
بررسی اعتبارات و نیازمندیهای اجرای طرح پزشکی خانواده با حضور رئیسجمهور
در گامی مهم برای تقویت نظام سلامت کشور، جلسهای با حضور رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر بهداشت به منظور بررسی جزئیات و اعتبارات مورد نیاز اجرای طرح پزشکی خانواده برگزار شد. این طرح که از اولویتهای برنامه هفتم توسعه به شمار میرود، در نظر دارد تا دسترسی به خدمات بهداشتی را برای تمامی اقشار جامعه تسهیل کند.
-
فواید زندگی بدون کافئین
قهوه فواید سلامتی مختلفی دارد، مانند پیشگیری از بیماری های قلبی و کاهش عملکرد شناختی که در آلزایمر دیده می شود. با این حال کاهش مصرف قهوه نیز فواید مختلفی برای سلامت شما دارد.
-
روغنی که خواص ضد پیری دارد
روغن بادام به طور گسترده در محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده شده است. علاوه بر این، استفاده موضعی از روغن بادام میتواند بافت پوست و مو را بهبود بخشد و همچنین به دلیل خواص ضد پیری آن شناخته شده است.
-
پف زیر چشم می تواند نشانه بیماری قلبی باشد؟
دیابت و فشار خون بالا می تواند به قلب و کلیه ها آسیب برساند. اگر بیماری قلبی دارید، احتمالاً بیماری کلیوی دارید و بالعکس.
-
معجزه خیار برای بیماری های کلیه و یبوست
خوردن خیار میتواند منبع خوب آب برای بدن باشد، چراکه با وجودی که یک فرد بزرگسال متوسط به حدود ۳ لیتر (۱۲ فنجان) آب در روز نیاز دارد، حدود یک چهارم از این آب از غذاها منشأ میگیرد.
-
دوران طلایی رشد شخصیتی تا دو سالگی
دکتر سمانه حقیری، روانشناس بالینی کودک و نوجوان، بر اهمیت محبت و ایجاد امنیت در سالهای ابتدایی زندگی کودک تأکید دارد. او معتقد است که تا سن دو سالگی، دوران تربیت بر اساس احساس محبت و امنیت است و زیربنای شخصیت کودک در این سالها شکل میگیرد. بیتوجهی به این نیازها میتواند منجر به ایجاد طرحوارههای منفی در بزرگسالی شود.
-
تعداد مسمومشدگان و جانباختگان مشروبات تقلبی افزایش یافت
گسترش مسمومیتهای مرگبار الکلی
موج جدید مسمومیت با مشروبات الکلی آلوده به متانول که از 8 مهر آغاز شد، تاکنون 459 نفر را در 6 استان کشور مسموم کرده و جان 54 نفر را گرفته است. این بحران که ابتدا در گیلان و مازندران آغاز شد، به سرعت به استانهای همدان، کردستان، آذربایجان شرقی و زنجان گسترش یافت. در میان هشدارهای مقامات، برخی متخصصان خواستار استفاده از کیتهای تشخیص متانول شدند تا از فاجعههای بیشتر جلوگیری شود.
-
تصویب دوره دستیاری به عنوان شغل/به رزیدنت ها بیمه تعلق خواهد گرفت
در یک گام مهم به سوی بهبود نظام سلامت کشور، وزیر بهداشت از تصویب احتساب دوره دستیاری به عنوان شغل در جلسه اخیر دولت خبر داد. این تصمیم، به عنوان حرکتی مثبت در جهت ارتقاء وضعیت پزشکان و بهبود شرایط کاری آنها تلقی میشود. علاوه بر این، وزیر بهداشت تأکید کرد که باید سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی به حداقل ۷ درصد افزایش یابد تا به استانداردهای کشورهای همسایه نزدیکتر شویم.
-
عشق دختر مقتول به پســر قاتــل پدری را از اعدام نجات داد
بهمن سال 99 وقوع یک درگیری به پلیس اعلام شد و مأموران با حضور در صحنه با مرد میانسالی مواجه شدند که از ناحیه سر مجروح شده بود. مرد میانسال به نام بهروز به بیمارستان منتقل شد و تحت درمان قرار گرفت. اما شدت خونریزی او را به کام مرگ کشاند.
-
هیولای چاقی در کمین ایرانیها
محمد نوروزی، رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران اعلام کرده که همهگیری چاقی و عوارض ناشی از آن در کشور با سرعت افزایش ۶درصدی در سال نگرانکننده است و با تداوم این روند ایران تا سال ۱۴۱۴ نهمین کشور دارای افراد چاق در جهان خواهد شد.
-
هوای تهران در وضعیت هشدار: آلایندهها همچنان تهدیدی برای گروههای حساس
هوای پایتخت همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و با آلایندههای خطرناک، به ویژه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، تهدیدی جدی برای سلامت گروههای حساس محسوب میشود. طبق گزارشهای اخیر، کیفیت هوای تهران به ویژه در روزهای اخیر نشاندهنده وضعیتی نگرانکننده است.
-
افسردگی در سالمندان: علل، شیوع و راهکارهای درمان
افسردگی در میان سالمندان یک مشکل شایع و نگرانکننده است که طبق آمار جهانی بیش از ۱۴ درصد از این گروه سنی را تحت تأثیر قرار میدهد. در خانههای سالمندان، این رقم به بیش از ۷۰ درصد میرسد. این مقاله به بررسی علل، شیوع و راهکارهای مؤثر در درمان افسردگی در سالمندان میپردازد.
-
کاهش دما در اواسط هفته آینده؛ ورود هوای سرد به کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از کاهش محسوس دما در اواسط هفته آینده در کشور خبر داد و پیشبینیهای جوی برای روزهای آینده را تشریح کرد.
-
گردو؛ سپر دفاعی در برابر آلزایمر با خواص مغذی و آنتیاکسیدانی
تحقیقات جدید نشان میدهند که مصرف روزانه گردو میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند. این ماده غذایی مغذی با خواص آنتیاکسیدانی و محتوای بالای امگا ۳، میتواند به تقویت مکانیسمهای دفاعی بدن در برابر این بیماری زوال عقل کمک کند.
-
سالمندی سالم: راهنمای چکاپهای ضروری برای زنان میانسال و شناسایی خطرات جدی
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت، ملیحه کیانفر، در گفتوگویی تخصصی، بر اهمیت خودمراقبتی و غربالگری بهعنوان کلیدهای حفظ سلامت زنان میانسال تأکید کرد. وی به زنان توصیه کرد که با رعایت چکاپهای منظم و سبک زندگی سالم، از بروز مشکلات جدی مانند سرطانها جلوگیری کنند.
-
ناشنوایی و کمشنوایی؛ معلولیت پنهان و چالشهای اجتماعی آن
ناشنوایی و کمشنوایی، دو مشکل شنوایی که به عنوان «معلولیت پنهان» شناخته میشوند، با باورهای نادرست اجتماعی و کمتوجهی عمومی مواجهاند. این موضوعات نه تنها سلامت افراد را تحت تأثیر قرار میدهند، بلکه به نظام سلامت نیز هزینههای سنگینی تحمیل میکنند. دکتر سعید محمودیان، رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت، بر لزوم آگاهیرسانی و غربالگری مناسب در این زمینه تأکید دارد.
-
سندرم آسپرگر چیست و چه تفاوتی با اوتیسم دارد؟
ممکن است تا به حال با کودکانی مواجه شده باشید که اگر چه توانایی یادگیری دارند اما هنگام برقراری ارتباط اجتماعی، انجام برخی فعالیتها و رفتارها دچار محدودیت یا مشکل میباشند. این اختلال سندرم آسپرگر نام دارد.
-
درمان بیماریهای فصل سرما با طب ایرانی
از آنجایی که همراه با فصل سرما آنفلوآنزا و برخی از سویههای جدید کرونا و یک سری از بیماریهای ویروسی دیگر نیز از راه میرسند. لزوم پیشگیری و استفاده از مناسبترین شیوهها برای درمان این بیماریها بیش از سایر فصلهای سال ضروری به نظر میرسد.
-
چربی سوزی سریع با مصرف دارچین
اگر به قهوه صبحگاهی خود دارچین اضافه کنیم طعم آن دو چندان میشود. این ترکیب نه تنها هوشیارتان میکند، بلکه را در طول روز شمارا پرانرژی نگه میدارد.
-
آمار عجیب حیوان گزیدگی در ایران
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اخیراً آمار نگرانکنندهای از موارد حیوان گزیدگی در کشور منتشر کرده است. در سال ۱۴۰۲، مجموع موارد حیوان گزیدگی به ۳۸۶ هزار و ۵۲۱ مورد رسیده که از این تعداد، ۱۸ مورد مبتلا به هاری شدهاند. همچنین، در این سال، ۹ هزار و ۶۵۱ مورد مارگزیدگی و ۶۳ هزار و ۷۶۰ مورد عقرب گزیدگی ثبت شده است.
-
تاثیر فوق العاده این مواد غذایی در جوانی
در حالی که درمانها و روشهای موضعی بخشی ضروری از جوان ماندن پوست هستند، تغذیه نیز نقشی اساسی در حفظ جوانی پوست دارد.
-
نکات تغذیهای از دیدگاه طب ایرانی به مناسبت روز جهانی غذا
به مناسبت روز جهانی غذا، متخصص داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر محبوبه رئیسزاده، بر اهمیت رعایت اصول تغذیه سالم بر اساس طب ایرانی تأکید کرد و به ارائه نکات کلیدی برای حفظ سلامت بدن پرداخت.
-
روش درمانی جدید؛ معجزه ای برای بیماران دیابتی
یک روش درمانی جدید میتواند برای نزدیک به نیم میلیارد نفر در سراسر جهان که در حال حاضر با دیابت نوع ۲ زندگی میکنند، متحول کننده باشد و نیاز آنها به تزریق انسولین را از بین ببرد. در یک مطالعه که نتایج آن به تازگی منتشر شده است، ۸۶ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که با روش جدیدی تحت درمان قرار گرفتند، در طول یک مطالعه دو ساله، دیگر نیازی به تزریق انسولین نداشتند.
-
امنیت غذایی پایدار؛ اولویت دولت برای سلامت جامعه
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پیامی به مناسبت روز جهانی غذا، تأکید کرد که تأمین امنیت غذایی پایدار و دسترسی به غذای سالم برای همه هموطنان از اولویتهای دولت است. او همچنین به چالشهای موجود در زمینه سوءتغذیه و ضرورت همکاری گسترده برای حل این مسائل اشاره کرد.
-
تا کی حفاظت از محیط زیست باید به قیمت جان محیطبان تمام شود؟
در حادثهای تلخ، علی جمشیدیان محیطبان اصفهانی برای دفاع از آهوان پارک، در تعقیب و گریز با شکارچیان غیرمجاز هدف شلیک قرار گرفت و بیناییاش به خطر افتاد. هرچند قانون حمایت از محیطبانان تصویب شده است، اما همچنان سوال تکراری باقی است: تا چه زمانی باید حفاظت از محیط زیست با خون و جان حفاظتکنندگانش همراه باشد؟
-
حذف محدودیت سنی بارداری؛ گامی به سوی افزایش جمعیت یا تهدیدی برای سلامت زنان؟
همه چیز از یک خبر ساده شروع شد. دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت سهشنبه هفته قبل در جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت وزارت بهداشت از برداشته شدن محدودیت سنی برای بارداری خبر داد و گفت که سنین ۱۵ تا ۴۹ سال برای بارداری مناسب اعلام میشود. خبر به سرعت در شبکههای اجتماعی و رسانهها بازتاب پیدا کرد و بحثهای انتقادی بالا گرفت، سوالاتی هم مطرح شد اما مساله اصلی بالا بودن ریسک بارداری در سنین زیر ۱۸ و بالای ۴۳ برای مادر و فرزند بود که از دیگر سو به افزایش مخاطرات کودک همسری دامن میزد.