-
ورود قوه قضاییه به پرونده توزیع داروهای اعتیادآور در ایران
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس از پیگیری قوه قضاییه در مورد متولیان دولتی که داروهای اعتیادآور را مدیریت میکردند، خبر داد و به نبود نظارت کافی بر بازار داروهای لاغری حاوی مواد مخدر انتقاد کرد.
-
کمبود درآمد و تعرفههای ناعادلانه پزشکان را از رشته بیهوشی فراری میدهد!
دکتر علیرضا سلیمی از بیمیلی پزشکان جوان به ورود به رشته بیهوشی به دلیل تعرفههای ناعادلانه و درآمد پایین خبر داد و اعلام کرد که بیش از 50 درصد ظرفیت صندلیهای دستیاری بیهوشی خالی مانده است.
-
مشارکت گسترده ی گروههای کلیدی در نمایشگاه بینالمللی محیط زیست
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست با حضور گسترده در گروههای کالایی مختلف از جمله NGOهای محیط زیستی، خودروسازان، شرکتهای پتروشیمی و فولادی برگزار میشود و این بخشها نقش پررنگتری در نمایشگاه دارند.
-
نقض حریم خصوصی بیماران در فضای مجازی؛ زنگ خطری برای اعتماد به جامعه پزشکی
درعصری که فناوری در تمام جنبههای زندگی ما نفوذ میکند، تلاقی مراقبتهای بهداشتی و ارتباطات دیجیتال، نگرانیهای اخلاقی قابل توجهی را ایجاد کرده است.
-
وعده توخالی وزیر بهداشت به رزیدنت ها
با وجود اعلام وزیر بهداشت مبنی بر تصویب «شغل» محسوب شدن دستیاری تخصصی و فوق تخصصی در لایحه بودجه امسال، بررسیهای مرکز تحقیقات ثریا نشان میدهد که این موضوع تنها به احتساب بیمه درمان، بیمه عمر و بیمه بازنشستگی در طول دوره تحصیلی رزیدنتها محدود شده و انتظارات برای بهبود وضعیت حقوقی و شغلی این دستیاران به تحقق نخواهد پیوست.
-
بهترین روش انتخاب مرطوبکننده برای پوست
برای رفع مشکل خشکی یا کمبود رطوبت یا آب پوست باید از فراوردههای مرطوبکننده پوست استفاده کنید.
-
خطرات پنهان فروش اینترنتی دارو
رئیس انجمن داروسازان ایران، شهرام کلانتری، در گفتوگو با خبرنگار مهر به بررسی چالشهای فروش اینترنتی دارو پرداخت و بر لزوم حفظ امنیت دادههای سلامت مردم تأکید کرد. او هشدار داد که عدم وجود قوانین محکم و ابزارهای نظارتی کافی، خطرات زیادی را برای سلامت جامعه به همراه دارد و به صراحت اعلام کرد که فروش اینترنتی دارو در حال حاضر در قوانین ایران ممنوع است. کلانتری همچنین اشاره کرد که بستر اینترنت نمیتواند جایگزین مشاورههای حضوری داروسازان و پزشکان شود.
-
نقش ویتامین D در حفظ سلامت قلب
مطالعه جدیدی نشان داده است که مکملهای ویتامین دی تأثیرات مثبتی بر سلامت سوختوساز قلبی دارند و میتوانند به کاهش خطرات مرتبط با بیماریهای قلبی و عروقی کمک کنند.
-
ببر مازندران: احیا یا فریبکاری برای جذب گردشگر؟
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه ببر مازندران دهههاست که منقرض شده است، بیان کرد: ببرهای موجود در پارک حیات وحش الیمالات از باغ وحش مشهد به این مکان منتقل شدهاند.
-
علایم اولیه سرطان پروستات چیست؟
پروستات، غدهای به اندازه گردوست و درست زیر مثانه قرار دارد و وجود آن در تولید مایع منی و انزال مهم است. به همین دلیل، رایجترین علامت این بیماری، علایم ادراری است. از این علایم باید به تکرر ادرار در روز و شب، وجود خون در ادرار یا منی، درد یا سوزش ادرار، انزال دردناک، درد یا سفتی مکرر در ناحیه کمر، لگن یا بالای ران و چکهچکه آمدن ادرار اشاره کرد.
-
کدام ماده غذایی فشارخون را سریع پایین میآورد؟
بنابر آخرین آمار «فدراسیون جهانی قلب» برآورد میشود که این عارضه ۱.۳ میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد و هر ساله جان حدود ۱۰ میلیون نفر را میگیرد.
-
هشدار سازمان غذا و دارو درباره خطر «بوتولیسم» در کنسروهای خانگی
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نسبت به خطر مسمومیت بوتولیسم در کنسروهای خانگی هشدار داد و بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در فرآوری و نگهداری این محصولات تأکید کرد.
-
الزام پزشکان به ارائه برچسب اصالت ژلهای زیبایی به بیماران
رییس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که پزشکان موظف به ارائه برچسب اصالت ژلهای زیبایی به بیماران هستند تا اطمینان از اصالت محصولات حاصل شود.
-
خوراکی هایی که خطر ابتلا به دیابت و افسردگی را چند برابر می کنند
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که علاقه به خوردن شیرینی دارند یا به اصطلاح «دندان شیرین» دارند، ممکن است با خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند دیابت نوع ۲ و افسردگی مواجه شوند.
-
زنان هم به اندازه مردان در جامعه حق تصمیم گیری دارند!
زنان با موتورسواری در سطح شهر قصد دارند تا این پیام را هم به حاکمیت (ساختار)، هم به عموم جامعه (شهروندان) بدهند که بهعنوان نیمی از اعضای جامعه، میتوانند و باید خودشان درباره نحوه حضورشان در این فضا و فضاهای مشابه تصمیم بگیرند. نباید این را هم فراموش کرد که زنان قانون و عرف را بهخوبی میدانند و میشناسند و خواستههایشان را براساس این مبانی تنظیم میکنند؛ کنشگری زنان در ادوار مختلف تاریخی و دستاوردهایشان، شاهد خوبی برای این مدعی است.
-
سازمان تأمین اجتماعی از چرخه پرداخت به بیمارستانها کنار میرود؟
طرحی خطرناک برای غارت منابع تأمین اجتماعی!
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی با ابراز نگرانی شدید از تصویب طرح جدید هیئت وزیران، هشدار دادند که این مصوبه میتواند به اختلالات جدی در سازوکارهای مالی درمان بیمهشدگان منجر شود. بر اساس این مصوبه، منابع درمانی سازمان تأمین اجتماعی بهجای واریز مستقیم به حساب بیمارستانهای دولتی، باید از طریق سازمان برنامه و بودجه تسویه شود؛ اقدامی که با واکنشهای انتقادی از سوی کارشناسان مواجه شده و به چالشهای قانونی و عملیاتی دامن زده است.
-
سردرد، نتیجه کمبود این ویتامینها و مواد معدنی
ویتامینهای گروه B نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر سردرد ایفا میکنند، به خصوص در موارد سردردهای میگرنی. این ویتامینها شناخته شدهاند به خاطر اثرات مثبتشان بر روی سلامتی عصبی و عملکرد مغز علاوه بر این، ویتامینهای گروه B از جمله ویتامین B2 یا ریبوفلاوین، نقش مهمی در کاهش سردرد و ایجاد تعادل در عملکرد سیستم عصبی دارند.
-
سیاه بختی «قرهسو» نتیجه بیتوجهی مسئولان به هشدارهای محیطزیستی
یک روز به پایان نخستین ماه پاییز مانده بود که مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل اعلام کرد دیگر شرایط بغرنج آلودگی رودخانه «قرهسو» قابلتحمل نیست و باید در این زمینه تدبیری درست اندیشیده شود.
-
گواهینامه موتور برای زنان؛ مطالبهای که پشت چراغ قرمز مانده است
در حالی که زنان موتورسوار در صورت تصادف، حتی اگر مقصر نباشند، با جریمهای به نام "راکب نسوان" مواجه شده و موتورسیکلتشان توقیف میشود، هنوز امکان دریافت گواهینامه برای آنها فراهم نیست. این محدودیت نه تنها حقوق زنان را نقض میکند، بلکه موجب افزایش خطرات و هزینههای مالی و اجتماعی شده است؛ زنان موتورسوار خواستار این هستند که تنها به دلیل جنسیت، از حق قانونی صدور گواهینامه محروم نشوند.
-
میزان افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد
با صدور احکام جدید، حقوق مهرماه بازنشستگان کشوری همراه با اعمال ۴۰ درصد افزایش ناشی از متناسبسازی و مابهالتفاوتهای مربوطه پرداخت شد. رضا فیضینژاد، معاون فنی صندوق بازنشستگی کشوری، اعلام کرد که کمترین میزان افزایش حقوق کمتر از یک میلیون تومان نخواهد بود و پیشبینی میشود این افزایش بهطور میانگین حدود دو میلیون تومان باشد. همچنین، پرداخت مابهالتفاوت افزایشهای نیمه نخست سال تا پایان آبانماه انجام خواهد شد.
-
چغازنبیل؛ قدیمیترین نیایشگاه خشتی جهان در معرض خطر
با آغاز فصل بارندگی، نگرانیها برای فرسایش خاک و تخریب ساختار خشتی چغازنبیل، از آثار باستانی و میراث جهانی ایران، افزایش یافته است. محدودیت بودجه و کمبود نیروی انسانی متخصص، تلاشهای حفاظتی در این محوطه ۳۵۰۰ ساله را به شدت تحت تأثیر قرار داده و لزوم توجه بیشتر به اقدامات پیشگیرانه و تشکیل کارگروههای ملی برای مقابله با عوامل طبیعی و انسانی را دوچندان کرده است.
-
وقتی فراغتِ کودکان جایش را به فشردگی میدهد
فشار والدین برای ثبتنام کودکان در کلاسهای آموزشی و هنری گوناگون، پس از مدرسه نیز فرصتی برای استراحت باقی نمیگذارد. این رقابت نانوشته، ناشی از هراس عقبماندن از جامعه و ترس از سرزنش اطرافیان، کودکان و نوجوانان را به کلاسهای متنوعی از زبان و ورزش تا هنر و فنون مختلف سوق داده است؛ مسیری که گاه بیش از استعداد، بر ظرفیتهای روحی و جسمی آنها فشار میآورد.
-
نقدی زیستمحیطی بر گیاهخواری
گیاهخواری، راهحل نجات زمین یا چالشی زیستمحیطی؟
با افزایش تمایل به گیاهخواری و وگانیسم به عنوان راهی برای کاهش درد و رنج حیوانات و محافظت از محیطزیست، کارشناسان معتقدند که این رویکرد به تنهایی کافی نیست. گرچه کاهش مصرف گوشت میتواند به کاهش گازهای گلخانهای کمک کند، اما در کشوری خشک مانند ایران، گیاهخواری محض چالشهای زیستمحیطی و تغذیهای جدیدی را ایجاد میکند. به باور متخصصان، اصلاح و پایداری کشاورزی ارگانیک و کاهش مصرف متعادل فرآوردههای گوشتی، راهحلهای عملیتری برای حفاظت از منابع طبیعی و تأمین امنیت غذایی است.
-
همراه با مقامات استان، به نتیجه منسجم و راه حل درست برای بهره برداری پایدار از منطقه خواهیم رسید
توقف طرح آشوراده "تا اطلاع ثانوی"
به دنبال ارسال نامه ای از سوی معاون محیط طبیعی سازان حفاظت محیط زیست کشور درباره توقف "طرح طبیعت گردی آشوراده" و واکنش عجیب و پرسش برانگیز استاندار و برخی مدیران گلستان، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با سلامت نیوز در اینباره گفت:« همان طور که در نامه تاکید کرده ام این طرح تا اطلاع ثانوی متوقف است تا بتوانیم همراه با مقامات استان، به نتیجه منسجم و راه حل درستی که متضمن بهره برداری پایدار از منطقه باشد و اصولی را که در مصوبه آشوراده بر آنها تاکید شده است رعایت شود، برسیم.»
-
تکلیف سند ملی کودکان اوتیسمی چه شد؟
در دولت سیزدهم و در جریان دیدار دکتر مخبر معاون اول وقت، اقداماتی در زمینه سند ملی اوتیسم برداشته شد که نیمهتمام باقی ماند. حالا دکتر محمدرضا عارف معاون اول دولت چهاردهم در دیدار با اعضای انجمن اوتیسم ایران وعده داده که تا دو ماهه آینده سند ملی اوتیسم به تصویب برسد.
-
کدام قند را از رژیم غذایی حذف کنیم؟
اینکه متخصصان علوم تغذیه معتقدندکه حذف کامل قند ازرژیم غذایی هم میتوانددرست مثل مصرف زیادآن، تبعات جبرانناپذیری برای افراد بههمراه داشته باشد. پس زندهباد تعادل و میانهروی!
-
ضعف قوانین و فقدان بسترهای اجرایی، چالشهای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
با وجود برنامههای متعدد برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کشور، همچنان ضعفهای اجرایی و نبود همافزایی میان دستگاههای مرتبط، این گروه را با مشکلاتی اساسی مواجه کرده است. به گفته مریم اشرفیگودرزی، فعال حوزه زنان و خانواده، اجرای ناقص طرحهای حمایتی، عدم پیگیری خلأهای قانونی و غفلت از آموزشهای فرهنگی و مهارتمحور، تنها بخشی از موانع در مسیر بهبود وضعیت این زنان است. تشکیل کارگروههای ویژه و بازنگری قوانین مرتبط، از راهکارهایی است که کارشناسان برای بهینهسازی حمایتها و ایجاد فرصتهای واقعی اشتغال و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار پیشنهاد میکنند.
-
حفاظت از سلامت با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه در برابر مسمومیتها
هفته اول آبان، هفته آگاهی و پیشگیری از انواع مسمومیتها با شعار «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها محافظت کنیم» است؛ از مسمومیت دارویی، غذایی و الکلی گرفته تا مسمومیت با مونوکسیدکربن و مواد شیمیایی و... .
-
درمان سریع سرماخوردگی با مصرف عسل و دارچین
استفاده از مقادیر متوسط دارچین و عسل برای درمان سرماخوردگی ضرری ندارد اما مانند بسیاری از درمانها، بهتر است در حد اعتدال استفاده شود، زیرا دارچین یا عسل بیش از حد ممکن است در برخی افراد مضر باشد تا مفید.
-
هشدار درباره مسمومیت دارویی ناشی از مصرف نادرست مُسکنها و مخدرها
زهرا جهانگرد، سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به خطرات جدی مسمومیتهای دارویی ناشی از مصرف نادرست مُسکنها و مخدرها هشدار داد. او تأکید کرد که این نوع مسمومیتها یکی از مهمترین دلایل مراجعه بیماران به بیمارستانها به شمار میرود.