-
بهشت زیرپای مادرانی که حق امضا هم ندارند
درج نام مادر در هیچ سند قانونی، ضروری نیست؛ امضای او هم در کمتر جایی، بدون وکالت از پدر، اعتبار دارد. اما حتی مردانی که ولایت و حضانت را حق مسلم پدر میدانند، برای انجام سادهترین امور فرزندان خود، به مشورت با مادر نیاز دارند. شاید، لازم است تمام این مطالبات قانونی، از درون خانههایمان آغاز شود؛ در همان اجتماعی که خانهداری، آشپزی، مراقبت از فرزند و... امری زنانه شناخته میشود و همراهی مرد، نشانی بر ضعیفبودن او است.
-
مخاطرات تالاب انزلی برای گیلان
روزهای ناخوش احوالی گیلان
شهر رشت از گذشتههای دور بین دو رودخانه گوهررود و زرجوب متولد شد. در این دو رودخانه بیشتر از ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب جاری بود و آب فراوان و طبیعت گشادهدست، سفره نعمت را بر ماهیگیران، کشاورزان و دامداران گشود. حالا اما بهشت زیبا و خوش آب و هوای رشت رو به اضمحلال میرود و گوهررود و زرجوب آکنده از لجن و فاضلاب است. لجن و فاضلابی که پساب زیست شهری است و به دو رگ حیاتی رشت میریزد. فاضلاب شهری از گوهررود و زرجوب به سمت رودخانه پیربازار روانه میشود و از آنجا سر از تالاب انزلی درمیآورد.
-
آیا لاغری به معنای سالمتر بودن است؟
لاغری همیشه به معنای سالم بودن نیست. تازهترین تحقیقات نشان میدهد که چربیهای احشایی، اگرچه میتواند برای مغز مفید باشد، اما اگر در حد تعادل نباشد، برای سلامتی زیانآور است. متخصصان به این نتیجه رسیدهاند که چربی احشایی، بهویژه در اطراف اندامهای داخلی، میتواند نقش حیاتی در حفظ سلامت مغز ایفا کند، اما باید مراقب مقدار آن بود.
-
ورزش؛ کلید بهبود سلامت روان زنان مبتلا به آندومتریوز
نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که فعالیت بدنی میتواند تأثیر زیادی بر بهبود سلامت روان زنان مبتلا به آندومتریوز و دردهای مزمن لگنی داشته باشد. این تحقیق که در سومین کنفرانس بینالمللی پرستاری و مامایی ارائه شد، شواهدی قوی از فواید ورزش برای این گروه از بیماران ارائه میدهد.
-
آوار هزینههای درمانی بر روی بیماران سرطانی
آخرین آماری که وزارت بهداشت منتشر کرده، حکایت از ابتلای حدود ۱۹۰ هزار مورد جدید بیمار مبتلا به سرطان در کشور دارد که رشد 5 درصدی در سال را نشان میدهد. همه اینها در شرایطی است که برآوردشده 68 درصد از مبتلایان به سرطان، بهدلیل هزینههای بالای درمان، دچار هزینههای کمرشکن میشوند.
-
چطور در روزهداری تشنگی را مدیریت کنیم؟ راهکارهایی ساده برای روزهداران
در ماه مبارک رمضان، یکی از مشکلات رایج روزهداران، تشنگی شدید در طول روز است که میتواند باعث آزردگی و کاهش کیفیت روزهداری شود. اما با رعایت چند نکته تغذیهای ساده و اعمال تغییرات در الگوی غذایی، میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد. در این مقاله، به بررسی راهکارهایی برای پیشگیری از تشنگی در روزهداری میپردازیم.
-
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز:
۵۰ درصد صندلیهای تخصصی پزشکی در دانشگاهها خالی مانده
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز گفت: یکسری مشکلات باعث شده است جامعه پزشکی علیرغم خدمات بسیار خوبی که ارائه میدهد، تحت فشار قرار گیرد و جو ناامیدی در میان آنان ایجاد شود.
-
تشکیل «غیرحضوری» پرونده درمانی برای بیمهشدگان تأمیناجتماعی
با اجرای پروژه «پرونده الکترونیکی بیماران» توسط شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین اجتماعی، بیمهشدگان تأمیناجتماعی میتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری، پرونده درمانی خود را به صورت الکترونیکی تشکیل دهند.
-
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
اداره کل هواشناسی تهران از افزایش نسبی دمای هوا از فردا (۱۴ اسفند) تا جمعه (۱۷ اسفند) خبر داد و همچنین از بارش برف و باران در نیمه شمالی و ارتفاعات استان تهران از اواخر روز چهارشنبه (۱۵ اسفند) خبر داد.
-
خشونت علیه زنان و قانونی که بازدارنده نیست
اخبار خشونت علیه زنان و دختران هر روزه به گوش میرسد واین در حالی است که قانون حمایت از آنها همچنان دستخوش ایرادات است.
-
مراقب گازهای سمی در هنگام خانهتکانی نوروزی باشید
رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم نسبت به خطرات ناشی از گازهای سمی مواد شوینده در هنگام خانه تکانی هشدار داد و توصیههایی برای جلوگیری از مسمومیت و آسیبهای تنفسی و پوستی ارائه کرد.
-
هشدار متخصص تغذیه:
خواب بلافاصله پس از افطار و سحر میتواند مشکلات گوارشی ایجاد کند
متخصص تغذیه با هشدار درباره خواب بلافاصله پس از افطار و سحر، گفت این کار میتواند منجر به مشکلات گوارشی نظیر رفلاکس معده شود و توصیه کرد که افراد برای پیشگیری از این مشکل، به نکات تغذیهای توجه کنند.
-
جبران کمبود پزشک در مناطق محروم با پزشکان طرحی و تسهیلات ویژه
معاون درمان وزارت بهداشت از برنامهریزی برای جبران کمبود پزشک در مناطق محروم کشور با استفاده از پزشکان طرحی و ارائه تسهیلات ویژه به آنها خبر داد.
-
افزایش دو برابری آمار سرطان در ایران طی دو دهه آینده / شایعترین سرطانها در مردان و زنان ایرانی
مدیرکل مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش چشمگیر موارد سرطان در ایران و جهان، از پیشبینی دو برابر شدن تعداد مبتلایان در ایران طی ۲۰ سال آینده خبر داد و بر اهمیت پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.
-
توسعه پوشش بیمهای برای درمان کمشنوایی؛ بیش از ۲۰۰ هزار کودک کمشنوا در کشور نیازمند حمایت
معاون وزیر بهداشت از برنامههای جدید برای اصلاح تعرفههای پزشکان متخصص گوش و توسعه پوشش بیمهای در درمان کمشنوایی خبر داد و بر لزوم حمایت بیشتر از بیش از ۲۰۰ هزار کودک کمشنوا زیر ۴ سال تأکید کرد.
-
زلزله ۵.۱ ریشتری در سیستان و بلوچستان؛ هیچگونه خسارتی به دنبال نداشت
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد که زلزله ۵.۱ ریشتری در سیستان و بلوچستان هیچگونه خسارت جانی یا مالی به همراه نداشته است.
-
روغن دانهها و خطرات پنهان برای سلامتی
روغنهای دانهای، که به عنوان گزینهای سالم شناخته میشوند، ممکن است مشکلاتی را برای سلامت بدن به همراه داشته باشند. در این مقاله، به بررسی خطرات احتمالی روغن دانهها و تاثیرات آنها بر بدن پرداختهایم.
-
توانمندسازی سرپرستاران؛ عامل کلیدی در ارتقای کیفیت خدمات پرستاری
معاون پرستاری وزارت بهداشت بر اهمیت دورههای توانمندسازی سرپرستاران تأکید کرد و آن را راهی مؤثر برای ارتقای کیفیت خدمات پرستاری و ارائه خدمات مطلوب به مردم دانست.
-
رشد ۱۰ درصدی بار آزمایشهای پزشکی در سال/ چالشها و راهکارها برای تأمین کیتها و تجهیزات
دبیر اجرایی کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی از افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی بار انجام آزمایشها در کشور در هر سال خبر داد و بر لزوم تغییرات مداوم قیمت کیتها و تجهیزات آزمایشگاهی بر اساس نرخ ارز تأکید کرد.
-
محافظت از پوست در رمضان؛ راههای پیشگیری از خشکی و ترک لبها
در ماه مبارک رمضان، تغییرات در الگوی مصرف آب و غذا ممکن است به مشکلات پوستی مانند خشکی و ترک لبها منجر شود، اما با انتخاب صحیح محصولات بهداشتی و مراقبتی، میتوان از این مشکلات پیشگیری کرد.
-
داروخانهها منتظر واریزی دی ماه از سازمان بیمه سلامت
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت از ادامه روند پرداخت مطالبات مراکز و داروخانههای طرف قرارداد این سازمان خبر داد و اعلام کرد که واریزی مربوط به دی ماه به زودی انجام خواهد شد.
-
وزارت بهداشت در پی جذب ۲۷ هزار نیروی جدید؛ بازنشستگی سالانه ۱۰ هزار نفر و نیاز به تأمین نیروی انسانی
مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت از بازنشستگی سالانه ۱۰ هزار نفر از کارکنان این وزارتخانه خبر داد و اعلام کرد که برای جبران کمبود نیروی انسانی، جذب ۲۷ هزار نفر در سال جاری به تصویب رسیده است.
-
هشدار جدی سازمان غذا و دارو:
استفاده از قرص آسپرین به عنوان ماسک پوست خطرناک است
سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به تبلیغات نادرست در فضای مجازی، استفاده موضعی از قرص آسپرین به عنوان ماسک پوست را بیپایه علمی و تهدیدی جدی برای سلامت پوست دانست.
-
رشد فزاینده بازار سیاه خرید و فروش کلیه
در شرایط سخت اقتصادی و افزایش هزینههای زندگی، بازار خرید و فروش کلیه در ایران به یکی از معضلات جدی تبدیل شده است. با توجه به تورم بیسابقه و کمبود اهداکنندگان، بسیاری از افراد، به ویژه جوانان، بهدلیل نیاز مالی، وارد این بازار سیاه شدهاند. این روند، نهتنها تهدیدی برای سلامت عمومی است، بلکه مشکلات اخلاقی و حقوقی بسیاری نیز به همراه دارد.
-
چاقی از مغز آغاز میشود: اثرات شگفتانگیز غذاهای فرآوریشده بر عملکرد مغز
مطالعهای جدید نشان میدهد که چاقی و دیابت نوع ۲ ریشه در تغییرات مغزی دارند و حتی مصرف کوتاهمدت غذاهای فرآوریشده میتواند حساسیت مغز به انسولین را کاهش دهد و زمینهساز بروز چاقی شود.
-
گلایهها از بی کیفیتی نان در کردستان
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان با تأیید اینکه مردم استان از کیفیت نان رضایت ندارند میگوید: «دلیل اصلی کیفیت پایین را عدم فرآوری مناسب و کمکاری خبازان میدانم به همین خاطر برای نظارت بهتر بر روند تولید و عرضه کارگروهی متشکل از دستگاهها و سازمانهای مسئول در این بخش تشکیل شده است.»
-
آیا خبر جیره بندی آب واقعیت دارد؟
معاون بهرهبرداری شرکت آبوفاضلاب استان تهران گفت: «مصرف آب استان تهران در ۱۰ اسفندماه به سهمیلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب رسید که اگر این روند ادامه داشته باشد، تابستان سختی در پیش رو خواهیم داشت.
-
مسئولیت گیاهان بومی با شهروندان
در طرح «یک میلیارد درخت» که با هدف گسترش پوشش گیاهی کشور اجرا میشود، شهروندان میتوانند با دریافت نهال رایگان از منابع طبیعی و کاشت گونههای بومی مانند بلوط، بادام کوهی، بنه، انجیر وحشی و ارغوان نقش مؤثری در احیای طبیعت ایفا کنند، به این شرط که برای 3 سال آینده مسئولیت نگهداری از آن گونه را برعهده بگیرند.
-
راهکارهایی برای ارتقاء جمعیت میش مرغها
میشمرغ سنگینترین پرنده قادر به پرواز جهان است که از گزند آسیبها درامان نیست.میشمرغ پرندهای نادر است که لابهلای مزارع گندم زندگی و جوجهآوری میکند.
-
افزایش بیماریهای نوپدید عفونی و شیب بالای کم شنوایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میگوید: کمشنوایی حتی میتواند فرد را در معرض خطرات بیشتری همچون تصادفات قرار دهد.