به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر محمد عبدهزاده، رئیس هیاتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در واکنش به برخی اظهارات درباره اصلاح قیمت داروها، به نقد سیاستهای غیرکارشناسی سرکوب قیمتها پرداخت و گفت: «آیا افرادی که نگران افزایش هزینههای دارو هستند، در مورد واردات داروهای فوریتی با کیفیت پایین و قیمتهای چندین برابر تولید داخل و تعطیلی خطوط تولید داخلی نگرانی ندارند؟» او افزود: «دیدگاههای غیرواقعبینانه نتیجهای جز تخریب صنعت داروسازی، کمبود دارو و واردات بیرویه و مهاجرت نخبگان نخواهد داشت. بنابراین، نباید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را به چالش کشید.»
وی ادامه داد که صنعت داروسازی کشور با تولید بیش از ۹۸ درصد داروی مورد نیاز کشور، سالانه حداقل ۱۴ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی انجام میدهد و به این ترتیب، بهترین خدمت را به نظام سلامت کشور ارائه میدهد. با این حال، عبدهزاده انتقاداتی را نسبت به عدم توجه به اصلاح حداقلی قیمت برخی داروهای تولید داخلی که قیمت آنها بسیار کمتر از مشابه وارداتی است، مطرح کرد و هشدار داد که سرکوب قیمتها منجر به کمبود دارو و افزایش واردات محصولات مشابه خارجی با قیمتهای بالاتر خواهد شد.
رئیس هیاتمدیره سندیکای داروسازان تصریح کرد که رویکرد وزارت بهداشت در دوره اخیر، مبتنی بر پیشگیری از کمبود دارو و اولویتبندی تولید داخلی است که میتواند منجر به حفظ دستاوردهای نظام دارویی کشور شود. او تاکید کرد که اصلاح قیمتها با نگاهی واقعبینانه و بر اساس وضعیت اقتصادی کشور باید انجام گیرد و این اقدام نباید مورد بازخواست قرار گیرد.
عبدهزاده در ادامه افزود که تثبیت یا کاهش نرخ ارز که بعضیها از وزارت بهداشت انتظار دارند، امری نامعقول است و این کار تنها بر عهده مدیران اقتصادی کشور است. وی به هزینههای متعدد تولید دارو که به نرخ تورم کشور و نرخ ارز آزاد بستگی دارد اشاره کرد و گفت که تثبیت قیمت دارو در این شرایط باعث افزایش واردات دارو با قیمتهای گزاف خواهد شد و به ضرر سلامت عمومی کشور خواهد بود.
او همچنین انتقاد کرد که برخی افراد صاحبنظر که نگران افزایش هزینههای دارو هستند، چرا نسبت به واردات داروهای فوریتی با قیمتهای چندین برابر و تعطیلی خطوط تولید داخلی واکنش نشان نمیدهند؟ عبدهزاده خواستار حمایت بیشتر از صنعت داروسازی کشور و حفظ توان تولید ملی شد و گفت: «با فشار بیشتر به این صنعت، نخبگان و متخصصان این حوزه کشور را ترک خواهند کرد و این موضوع به نفع هیچکس نخواهد بود.»
در پایان، رئیس هیاتمدیره سندیکای داروسازان تاکید کرد که باید به جای سرکوب قیمتها، به تقویت صنعت داروسازی داخلی و حمایت از بیماران از طریق روشهایی مانند پوشش بیمهای و تقویت بودجه سازمانهای بیمهگر پرداخته شود. وی همچنین از همه مسئولان خواست که با نگاهی علمی و واقعبینانه در جهت توسعه نظام سلامت و خدمت به بیماران تلاش کنند.
نظر شما