به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، در روزهای اخیر 2برخورد متفاوت با گونه لاکپشتهای پوزهعقابی در سواحل جنوب کشور در کیش و قشم توسط گردشگران صورت گرفته است؛ یکی از برخوردها با هدف نجات این گونه درمعرضانقراض و دیگری با هدف آزاررساندن به این گونه ارزشمند در پهنههای آبی ایران انجام شده؛ فصل تخمگذاری لاکپشتهای پوزهعقابی از اواخر اسفند تا اواسط خرداد است و این گونه درمعرضانقراض این وقت از سال هزاران کیلومتر را از مکزیک و استرالیا شنا میکند تا برای زادآوری به ایران برسد.
این گونه بهدلیل نقش مهمی که در سلامت اکوسیستم دریاها دارد همواره مورد توجه اتحادیهها و سازمانهای جهانی مرتبط با حفظ حیات گونههای گیاهی و جانوری درحالانقراض قرار گرفته است. اما در روزهای اخیر تصاویری در شبکههای اجتماعی وایرال شده که در آنها 2گردشگر درحالیکه 2بال لاکپشت پوزهعقابی را گرفته بودند، آن را در فضای بین زمین و هوا معلق کرده بودند و این گونه درمعرضانقراض را در هوا تاب میدادند.
نجات لاکپشت از انگلهای صدفی
2روز بعد در کیش گردشگران آگاه از مسائل حیاتوحش لاکپشت پوزهعقابی دیگری را که درگیر انگلهای صدفی شده بود، تمیز کردند و دوباره به دریا بازگرداندند. البته در این شرایط توصیه شده که کار به متخصصان آبزیان دریایی و محیطبانان سپرده شود، چون آنها آموزش کافی دیدهاند. متخصصان توصیه میکنند در مواجهه با جانوران دریایی از لمس آنها خودداری شود؛ چراکه این تماس ممکن است منجر به صدمهزدن به غشای مخاطی محافظ حیوان در برابر باکتریها و انگلها شود.
بقای لاکپشتهای پوزهعقابی
امیر مسلمی، فعال محیطزیست: لاکپشت پوزهعقابی بیشتر عمر خود را بهتنهایی در آبهای آزاد سپری میکند. لاکپشتهای پوزهعقابی حدود ۶۰سال عمر میکنند و در ۲۵سالگی به بلوغ میرسند و قادر به تخمگذاری میشوند. به دلیل غریزه و وفاداری نسبت به زادگاه، برای تخمگذاری به مکانی بازمیگردند که خود در آن متولد شدهاند. لاکپشتهای پوزهعقابی می دانند که اگر خودشان ۲۵سال قبل در سواحل ایران به دنیا آمدهاند فرزندانشان هم این شانس را خواهند داشت.
حیوانآزاری گردشگران ناآگاه
2گردشگر در جزیره قشم یک لاکپشت پوزهعقابی را که گونه درمعرضانقراض است، آزار دادند و نایبرئیس فراکسیون گردشگری مجلس هم خواستار برخورد با آنها شد. حیوانات در وضعیتهای جسمی نامتعارف درد میکشند و این 2گردشگر هم احتمالا از اهالی قشم نیستند. اهالی این جزیره سالهاست به کمک مهندس بیژن درهشوری، بومشناس و متخصص حیاتوحش به اهمیت حفاظت از این گونه پی بردهاند و در ساحل روستای شیبدراز این جزیره، هچریسایت (محل زادآوری) ایجاد کردهاند.
نظر شما