دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
کد خبر: 381652

یک اپلیکیشن مجهز به هوش مصنوعی زندگی را برای والدینی که نگران زردی نوزاد خود هستند، آسان‌تر می‌کند.

تشخیص زردی نوزاد با کمک هوش مصنوعی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شهروند، در طول دو سال اخیر، هوش مصنوعی تاثیر قابل توجهی در زمینه علوم پزشکی گذاشته است. از افزایش تشخیص سرطان گرفته تا افزایش کشف داروها، ما شاهد پیشرفت‌های جدیدی در این حوزه با سرعتی زیاد بوده‌ایم. اکنون، یک اپلیکیشن مجهز به هوش مصنوعی زندگی را برای والدینی که نگران زردی نوزاد خود هستند، آسان‌تر می‌کند. این برنامه توسط بیمارستان عمومی سنگاپور (SGH) و آژانس ملی «HealthTech Synapxe» ساخته شده است و به والدین اجازه می‌دهد نوزادان تازه متولد شده خود را از نظر زردی (NNJ) بررسی کنند.


مدل یادگیری ماشین زیربنایی که برای اولین بار برای رنگ پوست آسیایی در این سناریو اجرا شد، نتایج چشمگیری ارائه کرد. محققان دریافتند که این اپلیکیشن در مقایسه با روش‌های موجود آزمایشگاهی، با ۱۰۰ درصد حساسیت، نتایج مشابهی ارائه می‌دهد.


این اپلیکیشن به دنبال دو مطالعه بالینی در طول دو سال توسعه یافته است که شامل دوره های متعدد اعتبارسنجی روی نوزادان زیر ۲۱ روز بوده است. اپلیکیشن ذکر شده، BiliSG نام دارد و از یک مدل یادگیری ماشینی استفاده می‌کند که رنگ پوست را در نواحی مختلف مانند قفسه سینه، پیشانی و شکم تجزیه و تحلیل می‌کند.


در فردی که از زردی رنج می‌برد، بیلی روبین به دلیل نشت ماده شیمیایی در بافت پوست، رنگ زردی به پوست می‌دهد. BiliSG کار والدین را آسان‌تر می‌کند تا به‌جای گذراندن سختی انجام ویزیت‌های مکرر در بیمارستان، زردی نوزادان (NNJ) را در خانه‌ بررسی کنند.


زردی، وضعیتی است که ۶۰ درصد از نوزادان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما این تعداد برای نوزادان نارس حتی بیشتر است. سیستم‌های داخلی بدن معمولا سطوح بالای بیلی روبین در جریان خون را تنظیم می‌کنند، اما اگر این اتفاق نیفتد، عوارض زردی می‌تواند منجر به آسیب دائمی مغز، تاخیر در رشد و ناتوانی‌های حرکتی شود.


برای انجام بررسی، والدین فقط باید از بخشی از پوست که درون یک برچسب مخصوص قرار دارد، عکس بگیرند. این برچسب برای به حداقل رساندن انعکاس، انجام اصلاحات شدت نور و سازگاری با تغییرات دما طراحی شده است. این گروه اکنون به دنبال تنظیم دقیق اپلیکیشن با اعتبارسنجی گسترده هستند.


این آزمایش‌ها در حال حاضر با آیفون ۱۲ انجام شده است. محققان امیدوارند که اپلیکیشن را برای مدل‌های بیشتری از گوشی‌های هوشمند از جمله اندروید گسترش دهند. این فرآیند، مستلزم کار زیادی با عوامل مرتبط با دوربین مانند وضوح تصویر و وضعیت روشنایی برخی از متغیرهای اصلی است.


آنها همچنین بر سهولت استفاده از اپلیکیشن، به‌ویژه برای والدین و مراقبانی که تجربه زیادی در استفاده از ابزارهای پزشکی ندارند، تمرکز دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha