با تغییرات مدیریتی در هیات امنای صرفه‌جویی ارزی وزارت بهداشت، سوالات زیادی درباره تأثیر این تغییرات بر حل بحران‌های موجود مطرح شده است. از صدور احکام قضایی برای برخی مدیران تا جنجال فیش‌های حقوقی و انحلال شرکت‌های غیرمرتبط، این نهاد با چالشی جدی در بازسازی اعتماد عمومی و شفافیت مالی مواجه است. حال باید دید آیا تغییرات اخیر می‌تواند به اصلاح مسیر و بازگرداندن اعتبار این هیات کمک کند؟

آیا تغییر مدیران،بحران اعتماد در هیات امنای صرفه‌جویی ارزی را حل می‌کند؟

به گزارش سلامت نیوز پس از حدود چهار ماه، سیدسجاد رضوی با انتصاب به سمت معاونت درمان وزارت بهداشت، همزمان به عضویت هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران درآمد. عضویت معاونت درمان در ترکیب هیات امنا، موضوعی مسبوق به سابقه است و به نظر می‌رسد دیگر اعضای این هیات شامل خسرو صادق‌نیت، محمدرضا جباری، مهدی پیرصالحی یا طاهر موهبتی خواهند بود. همچنین، حسین صفوی بار دیگر به عضویت هیات امنا درآمده و احتمالاً ریاست این نهاد را عهده‌دار خواهد شد.

در شرایط کنونی، تعیین سیاست‌های کلی و جهت‌گیری‌های هیات امنا از اهمیت بسیاری برخوردار است. این نهاد باید بین ادامه مسیر خریدهای متمرکز قبلی و ایجاد دپوی استراتژیک کالاهای حیاتی و سلامت‌محور، تصمیم‌گیری کند. با حذف ارز یارانه‌ای و تغییر نرخ آن در سال آینده، وزارت بهداشت با چالش‌های جدی در تأمین کالاهای اساسی روبه‌رو خواهد شد. در چنین شرایطی، نقش هیات امنا به عنوان بازوی لجستیکی وزارت بهداشت بسیار حیاتی است.

دو ماه پیش، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از صدور شش حکم تعقیب کیفری برای برخی مدیران هیات امنای صرفه‌جویی ارزی خبر داد. روند انحلال برخی از شرکت‌های تابعه نیز یکی از دلایل حساسیت بر عملکرد این نهاد بوده است. برخی از این شرکت‌ها که اهدافی مرتبط با ماموریت هیات نداشتند، شناسایی و مقرر شد منحل شوند. تاکنون چهار شرکت به طور کامل منحل شده و تنها یک شرکت باقی مانده است که طبق برنامه، تا پایان مهرماه جاری تصفیه خواهد شد.

علاوه بر این، انتشار فیش‌های حقوقی اعضای هیات امنا در فضای مجازی، سوالاتی جدی در مورد شفافیت مالی این نهاد و شرکت‌های زیرمجموعه آن ایجاد کرده است. این ابهامات هنوز پاسخ روشنی نیافته‌اند و بر چالش‌های نظارتی و مدیریتی هیات افزوده‌اند.

با تغییر معاونت درمان و ریاست هیات امنای صرفه‌جویی ارزی، باید دید این نهاد چه رویکردی برای مدیریت چالش‌های مالی و اجرایی پیش رو خواهد گرفت. آیا این تغییرات می‌توانند مسیر شفاف‌تری برای فعالیت هیات ایجاد کنند و پاسخگوی انتقادات موجود باشند؟ آینده سیاست‌گذاری و عملکرد این نهاد در گرو تصمیمات مدیریتی و اصلاحات ساختاری است که انتظار می‌رود در دوره جدید به آن پرداخته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • علی IR ۲۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
    1 0
    بحران با صفوی بدتر خواهد شد