به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، سیاست دولت بر این است که ارز تکنرخی شود. البته تکنرخی کردن ارز خوب است و میتواند جلوی بسیاری از رانتها را بگیرد اما باید شرایط مردم را هم درنظر گرفت. اکنون ارز دارو بین ۲۸هزارو۵۰۰ تا ۳۸هزار و۵۰۰ تومان در نوسان است.
ارز تجهیزات و مکملها مسأله است که متاسفانه به ارز توافقی تبدیل شده و اکنون به حدود ۶۰ هزار تومان رسیده است. از زمانی که این ارز توافقی شروع شده قیمت برخی از مکملها بین ۲۸ تا ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است و قطعا قیمت تجهیزات پزشکی مثل کیتهای آزمایشگاهی که حذف شد، شاید ۱۰برابر هم بشود.
همچنین هزینه خدمات پاراکلینیکی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و با این افزایش قیمت متاسفانه سازمانهای بیمهگر دیگر حمایت نخواهند کرد؛ بنابراین پرداخت ازجیب مردم افزایش مییابد.هدف کلی نظامهای سلامت این است که پرداخت از جیب مردم کم شود اما متاسفانه امسال بهطور متوسط ۵۰ و گاه ۷۰درصد پرداختها در حوزه درمان از جیب مردم است؛ درحالیکه یکی از شعارهای طرح دارویار این بود که پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا نکند.
متاسفانه بهدلیل اینکه منابع پایدار ارزی برای این طرح دیده نشده بود و تنها ۹۰هزارهمت از۱۸۰هزارهمتی که سازمان غذاودارو تقاضاکرده بود تامین شد، این کسری۹۰هزارمیلیاردی باعث فشاربر مردم میشود زیرا قطعا سازمانهای بیمهگرهم حمایت نخواهند کرد. درهرحال اگر دولت فکری بابت کاهش پرداخت ازجیب مردم نکند،درزمینه سلامت دچارمشکل میشویم وهزینههای سلامت درآینده بسیارافزایش پیدا میکند. بنابراین طرح دارویار با این روند قطعا شکست میخورد و بسیاری از بیماران توانایی پرداخت هزینههای درمانی را هم نخواهند داشت.
نظر شما