به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، منصور علیمردانی در خصوص مشکلات بیماران چاق که از خدمات تصویربرداری محروم هستند، توضیح داد که مراکز درمانی معمولاً وزنی را برای دستگاههای خود مشخص کردهاند که معمولاً ۲۰ درصد کمتر از حداکثر ظرفیت است تا از آسیب به دستگاهها جلوگیری شود. به گفته وی، در صورت نداشتن مشکلات دیگری مانند قد کوتاه، برای بیش از ۸۰ درصد افراد با وزن بالا میتوان تصویربرداری انجام داد.
علیمردانی افزود: یکی دیگر از مشکلات موجود، هزینه بالای خرید و تعمیر دستگاهها است که برای مراکز خصوصی بهصرفهتر است. همچنین، هزینههای تعمیر دستگاههای تصویربرداری به دلیل تحریمها و دشواری در تأمین قطعات بسیار بالاست، که باعث میشود مراکز درمانی دولتی از پذیرش این بیماران خودداری کنند.
کمبود تختهای مناسب و هزینههای بالا
عبدالرسول صداقت، عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی تهران نیز به کمبود تختهای مناسب برای پذیرش بیماران سنگینوزن اشاره کرد و گفت که بیشتر دستگاههای تصویربرداری موجود در کشور برای وزنی بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم طراحی شدهاند. اما وقتی تخت تحت فشار این وزنها قرار میگیرد، احتمال آسیب به قطعات دستگاه وجود دارد که هزینههای زیادی برای تعمیر به مراکز درمانی تحمیل میکند.
وی تأکید کرد: به دلیل مشکلات مربوط به واردات قطعات یدکی و هزینههای بالای آنها، مراکز درمانی ترجیح میدهند که از پذیرش بیماران با وزن بالا خودداری کنند. وی افزود: در این مواقع ابتدا قد بیمار بررسی میشود و اگر وزن فرد با قدش تناسب داشته باشد، پذیرش صورت میگیرد؛ اما اگر تناسب وجود نداشته باشد، پذیرش انجام نخواهد شد.
راهکارهای کاهش مشکلات و پیشگیری
صداقت همچنین اشاره کرد که در صورتی که بیمار دارای چاقی مفرط در ناحیه تنه باشد، کیفیت تصاویر دریافتی از دستگاه امآرآی کاهش مییابد. او تأکید کرد که تغییر سبک زندگی و کاهش وزن از طریق ورزشهای سبک میتواند به این افراد کمک کند تا مشکلات خود را کاهش دهند و از پذیرش راحتتر در مراکز درمانی بهرهمند شوند.
نظر شما