به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه پیام ما پرستاران معترض، مشکلات زیادی را بیان کردهاند: حقوق پایین، اضافهکاری بدون پرداخت عادلانه، کمبود نیرو، عدم اجرای تعرفههای مصوب، و تبعیض در شرایط کاری از جمله دلایلی هستند که باعث این نارضایتی گسترده شدهاند. این مشکلات منجر به ترک کار و مهاجرت بسیاری از پرستاران شده است.
پرستاران معترض نه تنها به مسائل معیشتی خود اعتراض دارند، بلکه به عدم اجرای قوانین مرتبط با حرفهشان نیز اعتراض میکنند. آنان خواستار رسیدگی فوری به مشکلات کاری و حقوقی خود هستند و تأکید دارند که این اعتراضات تنها درباره مسائل مالی نیست.
با آغاز اعتراضات، «احمد نجاتیان»، رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور، در نامهای به رئیسجمهور خواستار رسیدگی به مشکلات پرستاران شد. وی هشدار داد که ترک شیفتهای کاری پرستاران در برخی شهرها بهویژه در بیمارستانهای البرز و شیراز به خدمات بیماران آسیب جدی وارد کرده است. او خواستار تشکیل شورایی برای رسیدگی به مشکلات این قشر شد تا از گسترش اعتراضات به دیگر استانها جلوگیری شود.
«محمدرضا ظفرقندی»، وزیر جدید بهداشت، در اولین روز کاری خود، وعده داد که تمام حقوق و مطالبات پرستاران بهسرعت پرداخت خواهد شد. وی از تصویب مبلغ ۷۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق و مزایای پرستاران خبر داد و تأکید کرد که اضافهکاریها نیز باید محاسبه و پرداخت شوند.
پرستاران در اعتراضات خود شعارهایی چون «حقمون رو نگیریم، شیفتهامون رو نمیریم» و «وعده وعید کافیه، سفرۀ ما خالیه» سر میدهند. این شعارها نشاندهندۀ اوج نارضایتی و ناامیدی از وعدههای گذشته است. گزارشها همچنین حاکی از استعفای گستردۀ پرستاران در بیمارستانهای مختلف از جمله چالوس، تهران، و آبادان است.
مدیرکل خانۀ پرستار کشور نیز به مشکلات ساختاری در بدنۀ نظام پرستاری اشاره کرده و معتقد است که رد صلاحیتهای گسترده در انتخابات نظام پرستاری، این صنف را تضعیف کرده است. بااینحال، امیدواریهایی به دولت جدید برای رسیدگی به مشکلات وجود دارد. وزیر بهداشت وعده داده که در مدت سه ماه زیرساختهای قانونی لازم برای حل مسائل پرستاری را فراهم کند.
اعتراضات پرستاران همچنان در بسیاری از شهرهای کشور ادامه دارد. آنان منتظر اولین نشانهها از بهبود وضعیت خود هستند تا شاید بتوانند به خدماترسانی به بیماران ادامه دهند و از نارضایتیهای خود بکاهند.
نظر شما