سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱

افت فشار و قطعی‌های پی در پی شبکه توزیع آب شرب در مرکز استان سیستان و بلوچستان نارضایتی‌هایی را در بین ساکنان این کلانشهر شده است.

سیستان و بلوچستان در تب بی آبی می‌سوزد

به گزارش سلامت نیوز، اطلاعات نوشت: طی روزهای گذشته، گرمای بالای 40 درجه سانتیگراد در زاهدان و متعاقب آن افزایش مصرف آب، عاملی برای افت فشار و قطعی‌های پی در پی شبکه توزیع آب شرب در مرکز استان سیستان و بلوچستان شده که این مساله موجب بروز نارضایتی‌هایی در بین ساکنان این کلانشهر شده است.

یکی از ساکنان شهر زاهدان در این باره می گوید: افت فشار شبکه توزیع آب، گرمای هوا را برای ساکنان مرکز استان سیستان و بلوچستان غیرقابل تحمل کرده است. همچنین نبود و یا افت فشار آب در شبکه توزیع، سبب شده است تا خرید از مراکز عرضه آب تصفیه افزایش پیدا کند و در برخی سوپرمارکت‌ها، با نبود آب معدنی مواجه شویم.

عمر هاشمزهی در گفتگو با مهر، می افزاید: این معضل همه ساله در زاهدان وجود دارد و وعده مسئولان هیچگاه محقق نشده است.

محمد میر یکی دیگر از ساکنان زاهدان می گوید: افزایش گرمای هوا از یک سو و نبود آب مصرفی و یا افت فشار در ساعات مختلف شبانه روز از سوی دیگر ،مردم را با مشکلات متعددی مواجه و آنها را برای انجام امور روزانه مجبور به خرید آب از مراکز فروش و عرضه آب شیرین کرده است. نبود آب برای کولرهای آبی در ساعات اوج گرما هم بر مشکلات مردم افزوده است.

صرفه جویی کنید

مدیر امور آب و فاضلاب زاهدان در این باره می گوید: برای رفع ناترازی آب زاهدان ۲حلقه چاه تجهیز و ۴۰لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب این شهر اضافه شده است.

مرتضی نورا می افزاید: با شروع موج گرما و وارد مدار شدن کولرهای آبی و سایر مصارف، نیاز آب شرب شهروندان زاهدان به بیش از میزان تأمین و تولید آب می‌رسد که با توجه به پیشی گرفتن مصرف آب از تولید شاهد یک ناترازی در این ایام سال هستیم.

وی ادامه می دهد: با توجه به این وضعیت در تلاشیم شرایط را به گونه‌ای مدیریت کنیم که ایام پیک مصرف آب را با کمترین تنش آبی سپری کنیم، براین اساس 2 حلقه چاه جدید تجهیز و به واسطه آنها، ۴۰لیتر بر ثانیه به ظرفیت تولید و تأمین آب اضافه شده است.

مدیر امور آب و فاضلاب زاهدان تاکید می کند: یکی از راهکارهای جبران ناترازی در تولید و مصرف آب، مدیریت بهینه مصرف است، با توجه به افزایش مشترکان و تقاضای روزافزون برای آب، شهروندان می‌توانند با صرفه‌جویی فقط ۱۰درصد از مصرف روزانه، ما را در مدیریت توزیع و عبور از اوج گرما یاری کنند.

نورا می گوید: با کاهش شدید منابع آب زیر زمینی، بخش زیادی از چاه‌های آب شرب منطقه، دچار افت شدید یا فاقد آبدهی شده‌اند که با اعزام این تانکرها به مناطق دچار تنش، تا حدودی مشکل کمبود آب شرب تعدادی از روستاهای زاهدان رفع و وضعیت آبرسانی بهبود پیدا خواهد کرد.

همچنین علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان می گوید: طرح بزرگ و حیاتی تأمین آب اضطراری سیستان و زاهدان که بر اساس مصوبات قرار بود در بحران خشکسالی جایگزین چاه نیمه‌ها باشد، با حمایت بی‌مثال وزارت نیرو، استاندار و اهتمام رئیس‌جمهور شهید با سرعت بی‌نظیری برای رفع دغدغه مردم به مرحله اجرا و به پایان رسید.

البته قرار نیست طرح اضطراری کمبودها و قطعی‌های آب در سطح شهر زاهدان و منطقه سیستان را رفع کند، زیرا برای حل این موضوع نیاز به افزایش ظرفیت تأمین و خطوط انتقال است که در طرح‌های تهلاب (ابخوان شرقی) و دریای عمان پیش‌بینی شده و این طرح‌های کلان هم با پیشرفت مناسبی در حال اجراست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha