به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،فارنژیت ویروسی، یک عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا است. اصلیترین علائم فارنژیت ویروسی التهاب حلق است که در پشت گلو احساس میشود و اغلب از آن بهعنوان گلودرد یاد میشود.
فارنژیت میتواند باعث خراشیدگی در گلو و مشکل در بلع هم شود. طی این بیماری فرد دچار خراشیدگی یا التهاب گلو میشود. اغلب درد ناشی از آن با قورت دادن بدتر میشود. فارنژیت ویروسی در اغلب موارد، خودبهخود برطرف میشود.
فارنژیت یا التهاب گلو، به عنوان یک علامت در بسیاری از بیماریهای عفونی و التهابی دستگاه تنفس فوقانی دیده میشود. این علامت بسیار شایع است. بسیاری از عوامل ویروسی و باکتریال و حتی غیرعفونی باعث فارنژیت میشوند. فارنژیت میتواند باعث ورم لوزهها شود و گاه با تب و سرفه همراه است.
عمده ترین علامت بالینی عفونت درد در ناحیه حلق است. در موارد خفیف یا اولیه بیماری درد در حین بلع وجود دارد و گاهی بلع دردناک به حدی شدید است که بیمار از فرو دادن آب دهان نیز خودداری می کند و در نتیجه ترشحات بزاق در دهان زیاد می شود و گاه از دهان جاری است.
فریبا شیروانی، فوق تخصص عفونی اطفال در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،گفت: فارنژیت در بسیاری از بیماریهای سیستم تنفسی کودکان مشاهده میشود. فارنژیت یا التهاب حلق در کودکان شایع تر از بزرگسالان است و اغلب بیماریهای عفونی یا غیر عفونی ممکن است با فارنژیت تظاهرکند.
وی اظهار کرد:فارنژیت به صورت غیراختصاصی مانند اگزوداتیو ، وزیکولار، مامبرانو، نکروتیک ، اولسراتیو و فولیکولار ممکن است که بروز کند.شیروانی خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال درگیری لوزهها به صورت اختصاصی نیز امکان هیپرتروفی و آبسه و خونریزی در لوزهها نیز وجود دارد؛ لذا در معاینه حلق کودکان علاوه بر بررسی لوزهها میتوان سایر مناطق دهانی را بررسی کرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: سایر ضایعات دهانی نیز در دهان و محل آنها میتواند در کنار علایم بالینی و یافتههای شرح حال تشخیص را مطرح کند .
وی متذکر شد: فارنژیت های اختصاصی اگزوداتیو (ترشح دار) در عفونت استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A وعفونت با ویروس اپشتاین بار ، مشاهده می شود.شیروانی اضافه کرد: فارنژیت فولیکولر در عفونتهای ویرال مانند آدنوویروس مشاهده می شود و فارنژیت وزیکولار نیز در عفونت هرپسی وواریسلا زوستر مشاهده میشود.باید گفت فارنژیت مامبرو در عفونت با دیفتری و فارنژیت نکروتیک نیز در موارد نوتروپنی رخ میدهد.
این فوق تخصص عفونی اطفال گفت: تشخیص به موقع و بیماران مبتلا به فارنژیت بر اساس یافتههای معاینه از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ زیرا در اغلب موارد تست اختصاصی برای تشخیص را در دسترس نداریم.لازم به تاکید است که مصرف آنتی بیوتیک فقط در علل چرکی توصیه میشود.
نظر شما