یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به وضعیت بروز بیماری‌های کبدی از جمله هپاتیت‌های ویروسی در کشور گفت: در زمینه کنترل هپاتیت‌های ویروسی اقدامات خوبی در کشور انجام شده است.

اقدامات ایران در جهت کنترل هپاتیت‌های ویروسی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سید موید علویان - فوق تخصص گوارش و رئیس انجمن علمی مطالعات بیماری‌های کبدی ایران درباره وضعیت ابتلا به هپاتیت در ایران، گفت: در ارتباط با بیماری‌های کبدی ابتدا باید اشاره‌ای داشته باشم به هپاتیت‌های ویروسی که در این حوزه سال‌ها شبکه هپاتیت در کشور فعالیت داشت و ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، وزارت بهداشت، بیمه‌ها و انجمن‌های مردم نهاد فعال در این حوزه همیشه قوی بود و این منجر به کاهش بار جدی بیماری هپاتیت B و C در کشور شد.

وی افزود: بار هپاتیت B در نتیجه بیماری‌یابی فعال، واکسیناسیون نوزادان، واکسیناسیون افراد پرخطر و پیشگیری‌هایی که در مادران باردار، افراد پرخطر و مادران باردار HIV مثبت اتفاق افتاد، چشمگیر بود و کاهش بار این بیماری را در ایران شاهد بودیم و هستیم. در مورد هپاتیت C هم خوشبختانه تلاش‌های جدی شرکای متعدد دانشگاهی و علمی منجر به این شد که ما امروزه شاهد حذف هپاتیت C در بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی هستیم؛ اما هپاتیت C همچنان در افراد پرخطر مثلا زندانیان و معتادان تزریقی وجود دارد و یکی از اولویت‌های انجمن مطالعات کبدی توجه به این گروه پرخطر خواهد بود.

علویان درباره سایر بیماری‌های کبدی در کشور نیز گفت: در زمینه بیماری‌های دیگر کبدی عمدتاً بیماری‌های خودایمنی کبد هستند که متاسفانه در حال حاضر برای آن‌ها دستورالعمل و گایدلاینی که مثل هپاتیت‌های ویروسی باشد و در کشور اجرایی شده باشد، وجود ندارد و مطالعات و پژوهش‌ها هم در این زمینه به صورت پراکنده صورت می‌گیرد و کار منسجمی انجام نمی‌شود. ما با توجه به اهداف و وظایف‌مان تلاش می‌کنیم ان‌شاءالله با ایجاد یک ارتباط بین بخش‌های مختلف مرتبط با بیماری‌های خودایمنی کبد بتوانیم در این زمینه هم در زمینه آموزش و همچنین در حوزه پژوهش و در درمان نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشیم.

وی درباره کبد چرب و وضعیت این بیماری در ایران نیز گفت: موضوع کبد چرب هم از مباحث مهمی است که همراه با سندرم متابولیک و افزایش بار بیماری‌های کبدی نیاز به توجه جدی در این زمینه است و در این زمینه هم گروه‌های مطالعاتی کبدی تشکیل شده است.

علویان همچنین از برگزاری برگزاری سه کنگره بزرگ حوزه گوارش و کبد و هپاتیت و اندوسکوپی‌های گوارشی در تهران در پایان خردادماه خبر داد و گفت: یکی از موضوعات مورد توجه ما در این کنگره ریشه‌یابی علل افزایش بار بیماری کبد چرب است که باید در این زمینه تلاش بیشتری صورت گیرد. برگزاری کنگره‌های علمی از جمله دهمین کنگره هپاتیت تهران نیز در همین راستا است. قابل ذکر است که دهمین همایش بین المللی هپاتیت ایران (THC۹) و دومین کنفرانس علمی آندوسکوپی‌های پیشرفته دستگاه گوارش و سومین همایش جامع گوارش و کبد در تاریخ ۲۹ خرداد لغایت ۱ تیرماه سال‌جاری در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ۳ سالن موازی همزمان برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha