چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰

در اکثر افراد، HPV هیچ علامتی ندارد و فرد نمی داند که به آن مبتلا شده است. در صورت بروز علائم، HPV می تواند به صورت زگیل در ناحیه تناسلی یا غیرطبیعی شدن تست پاپ اسمیر ظاهر گردد. فاصله زمانی میان ابتلا به عفونت HPV و ظاهر شدن زگیل های تناسلی می تواند از ماه ها تا سال ها متغیر باشد. در ادامه این مقاله به سوالات شایع در مورد زگیل تناسلی پاسخ داده شده است.

پاسخ به سوالات شایع زگیل تناسلی

از چه راه هایی به زگیل تناسلی مبتلا می شوم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از دکتر شهریار ناطق متخصص اورولوژی، HPV معمولاً از طریق تماس مستقیم پوست به پوست و در طول تماس جنسی با فرد آلوده انتقال می یابد. این ویروس می تواند از طریق تماس جنسی با یا بدون دخول (تناسلی-تناسلی، دهانی-تناسلی، مقعدی-تناسلی، دهانی-مقعدی) منتقل شود.

احتمال انتقال HPV میان شریک های جنسی، حتی اگر هر دو نفر فاقد علامت باشند، بسیار بالا است. HPV می تواند سال ها نهفته باقی بماند، بنابراین نمی توان فهمید که از چه کسی و در چه زمانی به بدن منتقل شده است.

HPV شایع ترین عفونت منتقله از راه جنسی است که حدود ۸۰٪ جمعیت فعال جنسی را مبتلا می کند. از آنجایی که خیلی از افراد از وجود بیماری در خود خبر ندارند امکان پاسخ به سوال فوق وجود ندارد. در 5 تا 10 درصد موارد انتقال اچ پی وی از طریق روابط غیر جنسی می باشد از جمله ژیلت الوده و استفاده از وسایل شنا مانند حوله و مایو و یا انتقال از طریق پروب لیزر.

برای انتقال این ویروس نیاز به تماس پوست به پوست و یا مخاط دهان با ناحیه تناسلی است. پس از طریق بوسیدن و بغل کردن انتقال پیدا نمیکند (در صورت داشتن زگیل دهانی باز هم قابل انتقال است).

آیا ویروس hpv با الکل از بین میرود؟

متاسفانه اچ پی وی با شستشوی وسایل از طریق اب و صابون از بین نمیرود و فقط با استفاده از الکل 90 درصد و یا استفاده از محلول های ویژه ی ضد ویروس و یا کلروهگزیدین از بین می رود.

درمان زگیل تناسلی با الکل

متاسفانه تاکنون هیچ ثبت موفقیتی برای درمان زگیل تناسلی با الکل وجود نداشته است. درمان زگیل تناسلی شامل مراحلی خاص، شامل برداشتن ضایعه با کرایوتراپی و تقویت سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بروز مجدد ضایعه میباشد.

مواد مفید برای از بین رفتن اچ پی وی و یا زگیل تناسلی

  • میوه های قرمز
  • ویتامین های B1،B2،B12
  • فولات
  • قارچ شیتاکه

ایا من میتونم به یک نوع از ویروس hpv دو بار مبتلا شوم؟

در این زمینه نتایج مختلفی وجود دارد. از نظر علمی نباید فرد به یک نوع ویروس از اچ پی وی دو بار مبتلا شود. اما در واقعیت دیده شده، که بخاطر ایمنی طبیعی ضعیف بدن، نسبت به ویروس اچ پی وی امکان ابتلای دوباره وجود دارد.

ایا از طریق تماس دست با الت تناسلی الوده من هم مبتلا می شوم؟

خیر احتمال ابتلا بسیارکم است.

انتقال زگیل تناسلی از طریق دستشویی امکان پذیر است؟

خیر. انتقال زگیل تناسلی از طریق توالت فرنگی، آب استخر و ماشین لباسشویی مشترک امکان پذیر نیست. اما از طریق ژیلت الوده ی مشترک، پروب های لیزر و وسایل شنا مشترک (لیف، حوله، مایو) امکان پذر است.

ایا زگیل های تناسلی خطرناک هستند؟

زگیل های تناسلی معمولا عارضه ای جدی نبوده و در صورت قوی بودن سیستم ایمنی بدن بعد از گذشت مدتی خود به خود از بین میروند. با این حال، برخی از انواع غیرقابل مشاهده HPV، می توانند باعث بروز تغییراتی در سلول های پوست شوند که گاها منجر به ایجاد سرطان در مردان و زنان می گردد، از جمله سرطان های:

  • دهانه رحم
  • واژن
  • مقعد وولوا
  • سر و گردن
  • آلت تناسلی

بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به انواع HPV

واکسیناسیون HPV و غربالگری منظم دهانه رحم، بهترین محافظت در برابر زگیل تناسلی و سرطان های مرتبط با HPV را ارائه می دهد. واکسن HPV از انتقال انواعی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) که باعث ابتلا به سرطان های متعددی از جمله سرطان دهانه رحم، واژن، وولوا، مقعد، سر و گردن و آلت تناسلی می شود، جلوگیری می نماید.

این واکسن همچنین می تواند از ابتلا به گونه هایی از HPV، که عامل بروز زگیل تناسلی در زنان و مردان هستند، جلوگیری کند. انجام واکسیناسیون، قبل از برقراری اولین رابطه جنسی، تاثیر بیشتری در جلوگیری از ابتلا به عفونت HPV دارد. این واکسن برای افرادی که از نظر جنسی فعال هستند نیز مفید است؛ زیرا مانع از ابتلا به عفونت های جدید HPV، برای گونه های تحت پوشش واکسن می شود.

آیا آزمایشی برای تشخیص زگیل تناسلی وجود دارد؟

برای مردان هیچ سواب یا آزمایش خونی وجود ندارد که بتواند انواع HPV را تشخیص بدهد و همچنین در برخی افراد، ویروس در مرحله “نهفتگی” قرار دارد و مقادیر موجود از آن، با آزمایش قابل تشخیص نیست؛ بنابراین، هیچ آزمایشی وجود ندارد که بتواند به سوالات “آیا من HPV دارم؟”، “آیا شریک من HPV دارد؟”، یا “آیا HPV من درمان شده است؟” پاسخ دهد. هیچ آزمایشی برای تشخیص HPV در مردان، مورد تایید FDA نیست.

اما ابتلا به HPV در زنان با تست پاپ اسمیر دهانه رحم قابل بررسی می باشد. هدف از این آزمایش، کمک به پزشک، در تصمیم گیری برای مدیریت نتایج غیر طبیعی آن است (اگرچه تست اسمیر دهانه رحم، آزمایشی تخصصی برای تشخیص HPV نیست).

آیا کاندوم از ابتلا به زگیل تناسلی جلوگیری می کند؟

زگیل تناسلی از طریق تماس مستقیم پوست با پوست منتقل می شود؛ بنابراین استفاده از کاندوم در هنگام مقاربت، می تواند تا حدی از انتقال این ویروس جلوگیری کند. با این حال، از آنجا که کاندوم تمام سطح تماس پوستی را در طول رابطه جنسی نمی پوشاند، نمی تواند به طور کامل از انتقال این ویروس محافظت نماید.

ایا درمان زگیل تناسلی امکان پذیر است؟

درمان قطعی برای HPV وجود ندارد. اگر چه در بعضی از موارد زگیل ممکن است خود به خود از بین برود اما در مواردی که ضایعات زگیل تناسلی آزار دهنده هستند، درمان ضایعات توصیه می شود. روش های درمانی مختلف مانند استفاده از ژل و پماد موضعی، سوزاندن ضایعات، کرایو تراپی ضایعات، لیزر و جراحی وجود دارد. بهترین درمان در ضایعاتی که منجر به سرطان دهانه رحم می شود کرایوتراپی (فریز ضایعات) و LEEP (برداشتن ضایعات طی جراحی توسط حلقه الکتریکی) است.

امکان انتقال مجدد عفونت میان شریک های جنسی

ابتلای مجدد به این عفونت، با همان نوع از ویروس HPV، بعید است. شریک های جنسی، به احتمال زیاد، به نوع یکسانی از HPV مبتلا می شوند.

آیا من برای همیشه به این بیماری مبتلا خواهم بود؟

یک سیستم ایمنی خوب به احتمال زیاد ویروس را دفع خواهد کرد. اما بسیار سخت است که زمان پاک شدن بدن از ویروس را پیش بینی کنیم.

آیا HPV از طریق Oral Sex قابل انتقال است؟

پاسخ به سوال فوق به صورت بالقوه مثبت است هر چند امکان آن کم است. (حدود ۷٪ موارد). در مطالعات اخیر ارتباطی بین HPV و بعضی از انواع سرطان سر و گردن نشان داده شده هر چند روش اکتساب هنوز کاملا روشن نیست.

آیا HPV یا زگیل تناسلی بر باروری یا بارداری تأثیر می گذارد؟

ابتلا به HPV در بارداری، ارتباطی با سقط جنین، زایمان زودرس و سایر عوارض بارداری ندارد. این بیماری مانعی برای باروری یا برنامه ریزی برای فرزندآوری نیست. زگیل تناسلی، به ندرت در دوران بارداری و زایمان مشکل ایجاد می کند. به دلیل تغییرات بدنی در دوران بارداری، زگیل ها ممکن است از نظر اندازه و تعداد رشد کنند.

اگر زگیل ها مجرای زایمان را مسدود نکرده باشند (که امری غیرمعمول است)، نیازی به زایمان با سزارین نیست. در موارد بسیار کمی ممکن است که قرارگیری نوزاد در معرض زگیل در هنگام تولد، منجر به ایجاد زگیل در ناحیه گلو گردد.

از آنجایی که برخی از روش های درمانی زگیل، در بارداری مناسب نیست، در صورت ابتلا به زگیل تناسلی و باردار بودن، حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha