به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، خانه های ما پر از میکروب، باکتری و ویروس است اما آیا میدانید که بزرگترین کانون میکروبها در خانه شما کجا هستند؟ تحقیقات نشان داده است که آنها همیشه مکان هایی نیستند که ما انتظارش را داریم.
در یک مطالعه کوچک، محققان خانه های داوطلبان را بررسی کردند و متوجه شدند که باکتری کلیفرم، خانواده باکتری هایی که شامل E. coli و سالمونلا می شود، در بیش از 75 درصد از اسفنج های ظرفشویی و بیش از 45 درصد از سینک های آشپزخانه یافت می شود. حمام کمی تمیزتر بود و این باکتری ها بر روی 27 درصد جا مسواک هایی ها و 9 درصد از شیرهای سینک دیده شدند.
در این مکان ها به احتمال زیاد میکروب های بیشتری وجود دارد:
آشپزخانه
آب، سطوح مرطوب و غذای خام، آشپزخانه را به محلی برای رشد باکتری ها تبدیل می کند. این اقلام و سطوح در آشپزخانه احتمالاً حاوی میکروب زیادی هستند و نیاز به تمیز کردن منظم دارند:
- دستگیره
- دستگیره لوازم خانگی
- اسفنج، دستمال ظرفشویی و حوله
- میز و کلید برق
- تخته های برش
- دستگیره در آشپزخانه
- مخزن قهوه
- ماشین ظرفشویی
- درب یخچال
- شیشه های ادویه
حمام و سرویس بهداشتی
از آنجایی که حمام به احتمال زیاد در بیشتر مواقع مرطوب می ماند، به خصوص اگر تهویه مناسب نداشته باشد، ممکن است علاوه بر میکروب ها، باکتری ها و ویروس ها، میزبان کپک نیز باشد. تمیز کردن و ضد عفونی کردن این موارد در حمام به طور منظم ضروری و هائز اهمیت است:
- دستشویی
- مسواک و نگهدارنده آن
- کاسه توالت
- پرده حمام
- وان حمام
- کف توالت
- شیر حمام
- کلید چراغ حمام
- حوله و دستمال شستشو
هال
این مکان مشترک ترین فضای خانه است که آن را به منطقه اصلی حضور میکروب ها تبدیل می کند. قسمت ها و مواردی در اتاق نشیمن وجود دارد که احتمالاً مملو از میکروب هستند؛ این قسمت ها عبارتند از:
- کنترل
- دستگاه های الکترونیکی مانند تلفن، تبلت، رایانه و کنترل بازی های ویدیویی
- بالش و کوسن مبل
- فرش و قالیچه
اتاق رختشویی
از آنجایی که ما لباس های کثیف خود را در اینجا جمع می کنیم و سپس می شوییم، اتاق رختشویی نقطه تجمعی برای میکروب ها وآلودگی ها است. مواردی که میزبان ویزه میکروب ها در اتاق لباسشویی هستند عبارتند از:
- لباسشویی کثیف
- دستگیره ها و دکمه های ماشین لباسشویی و خشک کن
- کلیدهای چراغ و دستگیره در
- سبد لباسشویی
مناطق نگهداری حیوانات خانگی
مکان هایی که حیوانات خانگی شما اغلب در خانه نگهداری می شوند، می توانند حامل میکروب هایی باشند که می توانند شما را بیمار کنند. این قسمت ها و وسایل را هر چند وقت یکبار که بقیه خانه و وسایلتان را تمیز می کنید تمیز کنید. وسایلی را که نمی توانید تمیز کنید دور بیندازید.
مواردی که باید تمیز شوند عبارتند از:
- تخت
- اسباب بازی
- ظرف آب و غذا
- ظرف مدفوع و جعبه های زباله
نکاتی برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن خانه
قبل از تمیز کردن، برچسب محصولات تمیز کننده را بررسی کنید و فقط از محصولات مناسب برای هر سطح استفاده کنید.
سطوح سخت
- سایر سطوح خانه خود را زمانی که می بینید کثیف هستند تمیز کنید. اگر فردی در خانه شما بیشتر احتمال دارد که بیمار شود، مانند یک کودک، یک فرد مسن یا فردی با سیستم ایمنی ضعیف، وسایل و بخش های مربوط به آن را بیشتر تمیز کنید.
- سطوح با احتمال لمس بالا مانند کلیدهای چراغ، دستگیره درها و میزهای پیشخوان را به طور منظم و پس از مهمانی تمیز کنید.
- برای از بین بردن میکروب ها از پاک کننده های خانگی با صابون یا مواد شوینده استفاده کنید. همچنین میتوانید برای کاهش میکروبهای باقیمانده ضدعفونی کنید و اگر افراد بیمار در خانهتان دارید، پس از تمیز کردن، میکروبهای باقی مانده را ضدعفونی کنید.
- تمیز کردن و ضد عفونی کردن وسایل الکترونیکی مانند تلفن، تبلت و کنترل از راه دور را فراموش نکنید.
سطوح نرم
- فرش ها و موکت ها را به طور منظم و دقیق جاروبرقی بکشید و کثیفی ها را از بین ببرید.
- پرده ها، فرش ها، موکت ها و سایر سطوح نرم خانه خود را طبق دستورالعمل سازنده تمیز کنید. هنگام تمیز کردن از گرم ترین تنظیم آب استفاده کنید و قبل از استفاده مجدد کاملا خشک کنید یا فرش ها را به قالیشویی بسپارید.
- لباس ها و حوله ها را با مواد شوینده و دمای آب طبق توصیه سازنده بشویید و بلافاصله و کاملا خشک کنید.
- سبدهای لباسشویی را با صابون یا مواد شوینده تمیز کنید.
پس از اتمام تمیزکاری، دستان خود را بشویید.
نظر شما