سلامت نیوز: یک جراح و متخصص ارتوپدی عنوان کرد: عوامل متعددی میتواند در انحنای پاها یا ابتلا به پای پرانتزی در افراد، نقش داشته باشد که البته زمینه ابتلا به آن در بزرگسالان، اغلب نشات گرفته از دورن کودکی آنهاست.
به گزارش سلامت نیوز،دکتر فرهاد فرید در گفتگو با سلامت آنلاین گفت: نرمی استخوان و ژنتیک میتواند زمینه ساز انحنای غیر طبیعی پاها یا به اصطلاح ایجاد کننده پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان باشد.
وی افزود: بزرگسالان در دو حالت ممکن است پای پرانتزی داشته باشند یکی به دلایل ذکر شده در دوران کودکی که در صورت درمان نشدن موجب بروز آرتروز نیز میشود و یا به دلیل تصادفات و شکستن زانو، ممکن است به بدشکلی انحنای زانو و یا آرتروز در بزرگسالی مبتلا شوند.
فرید اظهار داشت: اگر در کودکان به دلایلی ذکر شده پای پرانتزی تحت درمان قرار نگیرد، با توجه به اینکه سطح رشد در سن ۱۶ سال به بالا بسته میشود، بنابراین راه درمان دارویی و طب فیزیکی در بزرگسالان، بسته می شود و استفاده از روشهای درمانی دیگر به دلیل اتمام سن رشد، به ویژه در ۵۰ سالگی به بالا امکان پذیر نیست و تنها راه آن درمان آن از طریق جراحی است.
این جراح و متخصص ارتوپدی و طب ورزشی افزود: بعد از سنین رشد بسته به میزان انحنای پاها و نوع آن با پروتز و یا مفصل کامل با عمل جراحی میتوان به درمان این بیماری پرداخت.
استاد اسبق دانشگاه بن آلمان عنوان کرد: البته روشهای جدیدی در آینده برای درمان این بیماری به وجود خواهد آمد که با استفاده از مهندسی بافت بنیادی این عمل صورت خواهد پذیرفت، به طوری که نیازی به مفصل نخواهد بود. در اروپا هر فردی که به دنیا میآید مقداری از ناف وی را فریز میکنند که در صورت ابتلا به آرتروز، بعدها با آن درمان شود.
پیشنهاد سردبیر
-
حرکات انگشت، سرنخ جدیدی برای تشخیص اوتیسم
تشخیص اختلال طیف اوتیسم همواره چالشبرانگیز بوده، اما پژوهش جدیدی از دانشگاه یورک نشان میدهد که نحوه گرفتن اشیاء توسط بزرگسالان جوان – و احتمالاً کودکان – میتواند راهی سادهتر برای تشخیص اوتیسم باشد.
-
عادتهای پنهانی که به کلیهها آسیب می رسانند
کلیهها نقش حیاتی در بدن ما ایفا میکنند؛ آنها مواد زائد را تصفیه کرده و به حفظ تعادل بدن و سلامت کلی کمک میکنند. سبک زندگی و عادات غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کلیهها دارند.
-
شستن توت فرنگی به روشی ساده
توت فرنگی میوه دلچسبی در فصل بهار است اما برخی روش شست و شوی اصولی آن را نمیدانند.
-
چگونه از خواب آلودگی صبحگاهی پیشگیری کنیم؟
ورزش منظم و پرهیز از مصرف غذاهای سنگین یا نوشیدنیهای الکلی پیش از خواب، راهحلهایی هستند که میتوانند در کاهش احساس خستگی مؤثر باشند.
-
غذای کپکزده را کامل دور بریزید!
کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو هشدار داد: برخی کپکهای غذایی میتوانند سموم خطرناکی تولید کنند که حتی با حرارت، پخت یا شستوشو نیز از بین نمیروند. بنابراین، غذای کپکزده باید به طور کامل دور ریخته شود.
-
نسل تربیتشده با فیلتر و فالوئر ؛ زنگ خطر تغییر قهرمانان کودکی
در روزگاری نهچندان دور، مادران و پدران ساده اما آگاه، الگوهایی الهامبخش برای فرزندان خود بودند. اما امروز، در سایه رشد فضای مجازی، بلاگرها با چهرههای بزککرده و زندگیهای ساختگی، جای این الگوهای واقعی را گرفتهاند. روانشناسان هشدار میدهند که اگر خانوادهها به نقش اصلی خود بازنگردند، آینده نسل نوجوان با بحرانهای هویتی و اجتماعی جدی روبهرو خواهد شد.
-
واکسن نانوپروتئینی؛ گام بزرگ کره جنوبی برای شکست سل
دانشمندان کره جنوبی با توسعه و اثبات ایمنی واکسنی نوین بر پایه نانوپروتئینهای ترکیبی، موفق شدند گامی مؤثر در راه مقابله با بیماری سل بردارند؛ واکسنی که نسبت به نسخه سنتی BCG، پاسخ ایمنی قویتری ایجاد کرده و امیدها را برای پیشگیری از این بیماری عفونی جهانی افزایش داده است.
-
مطالعهای جدید درباره تأثیر خواندن بر مغز
خواندن با صدای بلند اغلب نواحی مغزی مرتبط با پردازش حرکت و صدا (مناطق شنوایی و حرکتی) را نیز فعال میکند.نتایج مطالعه مروری این تیم تحقیقاتی، دیدگاهی کلی از معماریهای عصبی دخیل در انواع مختلف خواندن ارائه میدهد که میتواند به تحقیقات آینده برای بررسی بیشتر نقش منحصر به فرد این معماریها کمک کند.
نظر شما