سلامت نیوز : یک متخصص کلیه و مجاری ادرار با اشاره به بهبود ۹۹ درصد موارد شب ادراری بدون دخالت پزشک گفت: شب ادراری در دختران معمولا با عفونت ادراری همراه است.
سید مسعود سجادی، متخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت و گو با فارس اعلام کرد، شب اداری معمولا در سنین بین 6 تا 14 سال درمانپذیر است و پس از 14 سالگی شب ادراریهای اولیه از بین میرود.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: شب ادراری در دو نوع اولیه و ثانویه وجود دارد؛ شب ادراریهایی که معمولا زمینه ارثی دارند، در دسته اولیه قرار میگیرند و مواردی که مربوط به ناهنجاری یا مشکلات دستگاه ادراری است، شب ادراری ثانویه نامیده میشود که در هر دومورد در دختران با عفونت ادراری همراه است.
وی تاکید کرد: برای تشخیص علت شب ادراری، حتما بررسی سیستم دستگاه ادراری با سونوگرافی، آزمایش ادرار و در مواردی عکسهای رنگی از کلیه یا مثانه یا نوار مثانه احتیاج است.
سجادی در تشریح دلایل شب ادراری اظهار داشت: زمینههای ارثی در بروز شب ادراری بسیار شایع است ولی زمینههای ثانوی از قبیل عملکرد کلیه، متابولیسم بدن مانند قند و افزایش اوره نیز در بروز آن نقش زیادی دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار در زمینه راههای درمان شب ادراری نیز گفت: شب ادراری از دو راه دارویی و بیوفیدبک درمان میشود؛ در درمان بیوفیدبک در لباس یا روی تخت بیمار سنسورهایی قرار میگیرد که همزمان با خیس شدن لباس بیمار سوت کشیده و وی را بیدار میکند؛ این روش پس از مدتی کوتاه (حدود یک ماه) بصورت شرطی باعث میشود بیمار پیش از ادرار کردن از خواب بیدار شود.
وی درباره درمانهای دارویی نیز گفت: درمانهای دارویی نیز برای شب ادراری وجود دارد که یک نمونه از آن، قطرههایی است که از طریق بینی مصرف میشود و درمان آن یک سال به طول میانجامد.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار همچنین تاکید کرد: در 99 درصد موارد فرد مبتلا به شب ادراری به خودی خود بهبود مییابد و یک درصد دیگر نیز که پس از 14 سالگی همچنان باقی میماند، به بررسی بیشتر مثل نوار مثانه و بررسیهای سیستم ادراری نیاز دارد.
به گفته سجادی، سیستم دستگاه ادراری در تمامی مبتلایان به شب ادراری باید بطور کامل با استفاده از سونوگرافی و آزمایش کشت کامل ادرار که نشاندهنده عملکرد کلیه است، مورد بررسی قرار گیرد.
وی درباره راه های درمان شب ادراری نیز تصریح کرد: شب ادراری های اولیه نیازی به جراحی ندارد اما اگر شب ادراری ناشی از بیماریهای عصبی مثانه یا اختلال کار سیستم دستگاه ادراری باشد، احتمال جراحی وجود دارد.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره عوارض شب ادراری بر بدن گفت: شب ادراریهای اولیه معمولا عوارضی ندارد ولی شب ادراریهای ثانویه چون ناشی از بیماریهای کلیه یا مثانه است عوارض خاص خودش را به همراه دارد؛ به همین دلیل توصیه میشود اکثر بچه ها از نظر سیستم ادراری در بدو تولد معاینه شوند که روش تشخیص این بیماری خیس شدن بچهها، سونوگرافی نوار مثانه و عکسبرداری از سیستم دستگاه ادراری است.
پیشنهاد سردبیر
-
چند بار در روز بینیام را برای درمان سرماخوردگی بشورم؟
برای سرماخوردگی، داروهای بدوننسخه زیادی در دسترساند، اما برخی از آنها ممکن است خطراتی داشته باشند و اثربخشی برخی دیگر هم تایید نشده است.
-
دنداندرد میتواند نشانه حمله قلبی باشد
در حالی که بیشتر مردم درد در قفسه سینه یا بازوی چپ را نشانههای احتمالی حمله قلبی میدانند، برخی نشانههای کمتر شناختهشده هم وجود دارند که ممکن است نیازمند مراجعه فوری به اورژانس باشند.
-
اعتقاد طب ایرانی به اثربخشی رنگها در درمان و ابتلا به بیماری
حالات روحی و روانی ما در انتخاب رنگها تاثیرگذار است. همان طور که رنگها بر حالات روحی و روانی ما اثرگذارند. مثلا رنگهایی که ما برای پوشش خود انتخاب میکنیم، میتواند ناخودآگاه استرس و اضطراب را در ما کاهش یا افزایش دهد.
-
برس زدن مو هم باعث ریزش میشود
ماساژ پوست سر به بهبود گردش خون و سرعت بخشیدن به رشد مو کمک میکند. با این حال، برس زدن خیلی شدید میتواند به ریشه مو آسیب برساند و باعث التهاب و افزایش ریزش مو شود.
-
خطراتی که کودکان چاق را تهدید میکند و اهمیت کاهش وزن به موقع
تحقیقات نشان داده است که کمک به کودکان چاق برای کاهش وزن، نه تنها در کوتاهمدت بلکه در بلندمدت نیز میتواند تاثیرات قابل توجهی بر سلامت آنها داشته باشد.
-
اختلال در هوش هیجانی کودک با یک رفتار غلط
هوش هیجانی به معنای فراهم کردن فضایی است که کودک در آن احساس امنیت می کند ، احساسات خود را می فهمد و با دیگران سالم ارتباط برقرار می کند.
-
علت کمردرد خود را شناسایی کنید
دکتر امیر حسین حقیر، فوق تخصص جراحی ستون فقرات و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص علل کمردرد و علائم هشداردهنده آن گفت: بیشتر موارد کمردرد با یک دوره ۴ تا ۶ هفتهای استراحت بهبود مییابد و نیازی به بررسی تصویربرداری ندارد. تنها در صورتی که درد بیش از این مدت ادامه یابد، فرد باید به پزشک مراجعه کند.
-
رابطه متقابل تغذیه و بروز سرطانهای دستگاه گوارش
تحقیقات نشان داده ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطان ها مرتبط با عوامل تغذیه ای هستند. در این میان مشاوره ژنتیک در تشخیص زودرس سرطان می تواند، نقش داشته باشد.
نظر شما