سلامت نیوز : رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در سالهای اخیر نظارت بر تولید نمک یددار ضعیف شده است، گفت: متعاقب مطالعاتی که انجام دادهایم، مشخص شده در جنوب تهران و هفت استان دیگر، نمکهایی با ید ناکافی توزیع میشود.
به گزارش سلامت نیوز ؛ دکتر فریدون عزیزی در ششمین کنگره بینالمللی آزمایشگاه و بالین که از صبح امروز در محل مرکز همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز به کار کرد، با بیان اینکه از شایعترین بیماریهای تیروئید در سطح دنیا میتوان به بیماریهای ناشی از کمبود ید اشاره کرد، اظهار کرد: ید عنصری است که کمبود آن سبب بروز اختلال در فعالیت هورمونهای تیروئید میشود.
وی افزود: از 22 سال گذشته تاکنون با توزیع نمک یددار، بیماریهای مربوط به کمبود ید تحت کنترل درآمده است و به عنوان کشوری که عاری از کمبود ید است، شناخته شدهایم.
رئیس پانل بیماریهای تیروئید ششمین کنگره بینالمللی آزمایشگاه و بالین ادامه داد: البته در سالهای اخیر نظارت بر تولید نمک یددار ضعیف شده است و متعاقب مطالعاتی که انجام دادهایم، مشخص شده در جنوب تهران و هفت استان دیگر، نمکهایی با ید ناکافی توزیع میشود.
عزیزی با بیان اینکه مهمترین مشکلی که کمبود ید ایجاد میکند، به دوران بارداری زنان بازمیگردد، اظهار کرد: زنان در دوران بارداری 1.5 تا 2 برابر بیشتر از افراد معمولی به ید احتیاج دارند و اگر این میزان را دریافت نکنند، ممکن است جنینشان به اختلالات مغزی دچار شود.
رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کم کاری تیروئید را نیز از جمله دیگر بیماریهای شایع غده تیروئید دانست و گفت: دو درصد از افراد جامعه درگیر بیماری کم کاری تیروئید هستند. این بیماری در سنین بالا شیوع بیشتری دارد. امروز از هر هزار نوزاد متولد شده، یک نفر به کم کاری تیروئید مادرزادی مبتلاست.
وی افزود: طی 10 سال اخیر در ایران هورمون TSH در نوزادان اندازهگیری میشود و در واقع با این غربالگری که برای کم کاری تیروئید مادرزادی است، اگر کسی با این بیماری متولد شود، بلافاصله درمان را برای وی آغاز میکنیم.
عزیزی ادامه داد: اما کم کاریهای به جز نوع مادرزادی، انواع دیگری را نیز دارد که تنها راه شناسایی آن از طریق مراجعه مرتب به پزشک میسر است. شناسایی بیماری کم کاری تیروئید به ویژه در زمان بارداری برای ما بسیار حائز اهمیت است و لازم است زنانی که در خانواده خود دارای سابقه ابتلا به بیماریهای تیروئید هستند، حتما قبل از بارداری به پزشک مراجعه کنند. اگر هم بارداری ناخواسته ایجاد شود، توصیه میکنیم مادران حتما در هفتههای اول بارداری به پزشک متخصص مراجعهای داشته باشند.
رئیس پانل بیماریهای تیروئید ششمین کنگره بینالمللی آزمایشگاه و بالین با بیان اینکه امروز از هر هزار نفر، دو نفر مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، گفت: این بیماری علائم شدیدی چون نارسایی قلبی دارد و معمولا چون علائم واضحی دارد، افراد به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار میگیرند. اما درباره بیماری پرکاری مخفی تیروئید این گونه نیست. زیرا پرکاری مخفی تیروئید علامتی ندارد و تشخیص داده نمیشود و اگر در افراد سالمند یا مبتلا به ناراحتیهای قلبی عروقی بروز کند، مخاطرات بسیاری به همراه خواهد داشت. لازم است تمام پزشکان ما برای انجام مراقبتهای تیروئید در سنین بالای 60 سال تلاش بیشتری داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نارسایی قلب، اختلالات ریتم قلبی و پوکی استخوان را از جمله عوارض پرکاری تیروئید دانست.
عزیزی با بیان اینکه بیماری شایع دیگر تیروئید، گرههای تیروئید است، اظهار کرد: این بیماری باعث میشود تا قسمتی از تیروئید، سفت و متراکم شود که البته 95 درصد موارد ابتلا به گرههای تیروئید، خوشخیم است. اگر فرد با علائم گره تیروئید به پزشک مراجعه کند، وی با انجام آزمایشهای هورمونی و بیوپسی تشخیص میدهد که آیا بیمار نیاز به اعمال جراحی دارد یا خیر؟
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه امروز اغلب اعمال جراحی به دلیل گرههای تیروئید است، اظهار کرد: اگر تیروئید دارای گرههای متعدد باشد و علائم فشاری در گردن ایجاد شود، بیمار کاندید عمل جراحی میشود.
وی با اشاره به اینکه به طور کلی تشخیص قطعی بیماریهای تیروئید با تستهای آزمایشگاهی میسر میشود، گفت: اگرچه معاینات بالینی پزشک در تمام موارد مراجعه ضروری است. اما پزشک باید بتواند میان یافتههای بالینی و آزمایشگاهی توازن برقرار کرده و به تشخیص صحیح برسد.
عزیزی با بیان اینکه امروز غربالگری برای بیماریهای مادرزادی تیروئید نوزادان در بیش از 85 تا 90 درصد موارد در کشور انجام میشود و از دستاوردهای پزشکی ایران است، اظهار کرد: باید برای زنان باردار مطابق راهنماهای ملی درمان عمل کنیم.
ششمین كنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین از امروز 23 بهمن در سالن همایش های رازی آغاز و تا 25 بهمن ادامه دارد.
پیشنهاد سردبیر
-
نشستن بیش از ۶ ساعت در روز، خطر درد گردن را تا ۸۸ درصد افزایش میدهد
بر اساس یک مرور سیستماتیک از مطالعات که در مجله BMC Public Health منتشر شده، نشستن طولانیمدت در روز میتواند خطر ابتلا به درد گردن را بهطور چشمگیری افزایش دهد.
-
عاداتی که هضم غذا را آسان میکنند
با اتخاذ چند عادت ساده و آگاهانه بعد از شام، میتوانید روند گوارش خود را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشید.
-
نشانههای آرتروز که باید جدی بگیرید
آرتروز ناشی از روند فرسودگی است که بهطور طبیعی و بالارفتن سن ایجاد میشود. این در حالی است که در طول روز و بهدلیل فعالیتهای بدنی، مفاصل بدن بهطور مرتب در معرض ضربه قرار دارند و این ضربات مرتبا آسیبهایی را به آنها بهخصوص به غضروف مفصلی وارد میکنند.
-
گپ زدن، طبیعتگردی و جدول؛ نسخهای ساده برای سلامت روان
مطالعهای تازه از دانشگاه کرتین استرالیا نشان میدهد که رفتارهایی ساده و روزمره مانند گفتوگوی کوتاه با دوستان، وقتگذرانی در طبیعت و انجام فعالیتهای ذهنی مثل حل جدول میتوانند سلامت روان را بهطور معناداری تقویت کنند—بدون نیاز به نسخه پزشک یا داروی گرانقیمت.
-
آیا هندوانههای ایرانی سرطانزا هستند؟
وجود نیترات در محصولات ایرانی از مسائلی است که مدتها قبل بحث برانگیز شده اما این روزها صحبتهای زیادی در رابطه با آن میشود.
-
سراب جنسی با مخدرها؛ درمان نیست، تخریب است
بسیاری از مردان برای درمان زودانزالی، بیآنکه از عوارض خطرناکش آگاه باشند، به سراغ مواد مخدر میروند. اما روانشناسان هشدار میدهند که این مسیر، نه درمان کژکاری جنسی، بلکه آغاز اعتیاد، ناتوانی جنسی و فروپاشی روانی است.
-
ایالاس؛ بیماری بیصدا اما بیرحم ؛ وقتی بدن خاموش میشود و ذهن بیدار میماند
بیماری نادری به نام ALS، بیآنکه هوشیاری را از بیمار بگیرد، بدن را یکییکی از کار میاندازد؛ از پاها و دستها تا تارهای صوتی و حتی نفس کشیدن. در این مسیر تلخ اما تاریک، خانوادهها زیر بار هزینههای کمرشکن و نبود حمایت رسمی، تنها با امید زندهاند.
-
سکته قلبی خاموش در زنان؛ نشانههایی که نباید نادیده گرفت
زنان معمولاً با علائم متفاوتتری نسبت به مردان دچار بیماریهای قلبی میشوند و همین تفاوتها باعث میشود مشکلات قلبی آنها دیر تشخیص داده شده و در مواردی به بهای جانشان تمام شود. شناخت نشانههای پنهان بیماری قلبی در زنان، بهویژه پس از یائسگی، میتواند نجاتبخش باشد.
نظر شما