مطالعات نشان میدهد دانش آموزانی که وعده صبحانه مصرف نمی کنند به سمت استفاده از غذا های نامناسب سوق پیدا میکنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا نیوز ؛ دکتر جعفریان بر توجه والدین به وعده صبحانه تاکید کرد و گفت: «مشکل اصلی که در این زمینه وجود دارد کمبود خواب است. مشاهده میشود که کودکان به علت همین موضوع نمیتوانند صبح به موقع برای خوردن صبحانه از خواب بیدار شوند. در واقع باید گفت مشکلات تغذیهای دانش آموزان از همین نکته که ساده به نظر میسد آغاز میشود.» وی افزود: «مطالعات نشان میدهد دانشآموزانی که وعده صبحانه مصرف نمیکنند به سمت استفاده از غذاهای نامناسب سوق پیدا میکنند. بنابراین والدین باید خواب فرزندان خود را طوری تنظیم کنند که حداقل در فرصت ۲۰ دقیقهای فرصت صرف صبحانه را داشته باشند.»
این متخصص تغذیه در ادامه به ویژهگیهای صبحانه مناسب اشاره کرد و گفت: «در وعده صبحانه حتماً از نان و غلات (یک یا دو کف دست) استفاده شود. همچنین باید از خانواده لبنیات نیز نسبت به ذائقه فرد، مصرف شود. دانشآموزانی که با مشکل اضافه وزن مواجه هستند برای جلوگیری از زیاده خوری و دیرتر گرسنه شدن میتوانند از گروه سبزیها از جمله گوجه و خیار استفاده کنند. در کل باید گفت برای لذت بخشتر شدن صبحانه میتوان تنوع ایجاد کرد تا دانشآموزان رغبت به خوردن صبحانه داشته باشند.»
۵۰ درصد دانش آموزان بدون خوردن صبحانه به مدرسه میروند
وی با بیان اینکه تقریبا ۵۰ درصد دانش آموزان بدون خوردن صبحانه به مدرسه میروند ادامه داد: «حداقل کاری که والدین میتوانند برای جلوگیری از این موضوع انجام دهند این است که صبحانه لقمهای برای فرزندان خود آماده کنند تا دانشاموزان حداقل در شروع روز یک لقمه سالم را مصرف کرده باشد. بسیاری از مدارس فرصت ۱۰ دقیقهای را به عنوان زنگ صبحانه برای دانشآموزان در نظر میگیرند تا در این فرصت بتوانند انرژی کافی در طول روز را به دست بیاورند.»
میان وعده ترمیم کننده وعدهها است
دکتر جعفریان همچنین به میان وعده دانشآموزان اشاره کرد و گفت: «در واقع باید میان وعدهها را به عنوان ترمیم وعدهها در نظر بگیریم به نحوی که اگر فردی در وعده صبحانه لبنیات مصرف نکرده باشد، حتما باید در میان وعده آن را جبران کند. همچنین میوه و سبزی که متاسفانه مصرف آن بسیار کم است به خصوص در افرادی که با اضافه وزن مواجه هستند در میان وعدهها توصیه میشود.»
به گفته وی، مصرف مغزها (۲ تا ۳ گردو به صورت روزانه و یا سایر مغزها) آبمیوه طبیعی و شیرینی خانگی به ویژه در دانشآموزانی که از لحاظ جسمی ضعیف هستند به منظور دریافت انرژی روزانه توصیه میشود. البته کسانی که با اضافه وزن مواجه هستند بهتر است از بیسکوییتهای سبوس دار استفاده کنند.
این متخصص تغذیه همچنین به وعده ناهار نیز اشاره کرد و افزود: «برخی از دانشآموزان وعده ناهار را در منزل و برخی دیگردر مدرسه میل میکنند. متاسفانه مشاهده میشود که بسیاری از دانش آموزان به خصوص کسانی که صبحانه نخوردهاند قبل از وعده ناهار خوراکی مصرف میکنند که در نهایت سوء تغذیه به همراه دارد. بنابراین توصیه میشود که دانشآموزان حداقل ۲ساعت مانده به وعده ناهار جز آب چیزی مصرف نکنند تا با مشکل مواجه نشوند.» دکتر جعفریان در پایان به دانشآموزانی که در مدرسه ناهار مصرف میکنند اشاره کرد و گفت: «در این صورت حتما باید با مدیریت صحبت شود تا از غذاهای سالم و متنوع استفاده کنند به نحوی که نان و غلات، مرغ و ماهی، گوشت قرمز، انواع حبوبات و سبزی را در برنامه غذایی داشته باشند تا نیازهای آنان تامین شود.»
نظر شما