سلامت نیوز:به گفته پژوهشگران دانشگاه هاروارد، احتمال ابتلا به سرطان پستان در دخترانی که در دوره جوانی از مصرف مواد غذایی پُرفیبر بویژه میوه و سبزیجات غافل نمیشوند، کمتر از سایر افرادی است که در جوانی به این گروه خاص از مواد غذایی بیاعتنا هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم آنلاین ، راهکارهای غذایی پیشگیرانه از سرطان پستان عبارتند از:
1 ـ میوه و سبزیجات
پژوهشگران بر این باورند مواد غذایی سرشار از فیبر، موجب کاهش سطوح بالای استروژن در خون میشوند و بههمین علت در پیشگیری از سرطان پستان نقش بسزایی دارند، زیرا افزایش هورمون استروژن در بروز سرطان پستان مؤثر شناخته شده است.
2 ـ هلو
هلو حاوی پلیفنلهایی است که مانع رشد و گسترش سلولهای سرطانی پستان میشوند. این پلیفنلها ترکیبات ویژهای هستند که از گیاهان در برابر اشعههای زیانبار خورشید محافظت میکنند. متاستاز (پیشرفت سرطان از یک بافت به بافت دیگر) عامل اصلی مرگومیر در بیماران مبتلا به سرطان پستان است، اما گفته میشود پلیفنلهای موجود در هلو در کاهش احتمال متاستاز سرطان پستان بسیار مؤثرند.
3 ـ پروبیوتیکها
مطالعات نشان داده است مصرف منظم پروبیوتیکها به علت افزایش جمعیت باکتریهای مفید در پستان موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان میشود. لاکتوباسیلوس و استرپتوکوک از جمله باکتریهای ارتقادهنده سلامت و دارای خواص ضدسرطانی بهشمار میروند که جمعیتشان در سینههای زنان سالم متداولتر از مبتلایان به سرطان پستان است.
4 ـ ویتامین D
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دریافتهاند احتمال بقای مبتلایان به سرطان پستان درصورتی که از سطوح بالای ویتامین D برخوردار باشند، به میزان دو برابر در مقایسه با مبتلایانی که به کمبود این ماده مغذی دچارند افزایش مییابد. در یک پژوهش مشاهده شد کمبود ویتامین D با افزایش احتمال بروز سرطان پستان در دوران پیش از یائسگی در ارتباط نزدیک است. تا زمانی که مقادیر کافی گیرندههای ویتامین D در بدن موجود باشند، از بروز سرطان پستان و گسترش منابع خونی تغذیهکننده تومورهای سرطانی جلوگیری خواهد میشود.
5 ـ کاهش مصرف مواد قندی
شکی نیست که مصرف بالای قند در بروز دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی و سرطان نقش مؤثری دارد. مطالعات نشان داده است نوجوانانی که در مصرف نوشیدنیهای حاوی شکر و نوشابههای رژیمی زیادهروی میکنند، در معرض ابتلا به سرطان پستان در سنین پیش از یائسگی قرار دارند، زیرا مصرف بالای قند بویژه فروکتوز به علت ایجاد التهابات مزمن موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان و گسترش سلولهای سرطانی در ریهها میشود.
به گفته پژوهشگران دانشگاه هاروارد، احتمال ابتلا به سرطان پستان در دخترانی که در دوره جوانی از مصرف مواد غذایی پُرفیبر بویژه میوه و سبزیجات غافل نمیشوند، کمتر از سایر افرادی است که در جوانی به این گروه خاص از مواد غذایی بیاعتنا هستند.

نظر شما