سلامت نیوز: تب زیبا شدن با لوازم آرایشی در کشور ما چنان داغ شده که حالا براساس آمارهای رسمی، ایران در زمینه مصرف لوازم آرایشی در رتبه هفتم جهان قرار گرفته است. افزایش روزافزون تقاضا برای مصرف لوازم آرایشی، موجب شده که انواع و اقسام لوازم آرایشی از راه زمین و دریا و آسمان وارد کشور شود. در این بین، سهم زیادی از واردات لوازم آرایشی را محصولات قاچاق تشکیل میدهد، طوری که براساس آمارهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، 350 میلیون دلار از بازار آرایشی بهداشتی در کشور ما تولید داخل است و همین میزان هم واردات رسمی داریم، اما حدود یک میلیارد دلار از این محصولات از طریق قاچاق وارد کشور میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم، این حجم عظیم لوازم آرایشی و بهداشتی در شرایطی به کشور ما قاچاق میشود که این محصولات میتواند براحتی سلامت جامعه را تهدید کند و کشتی تولید ملی را به گل بنشاند. هنوز هم کم نیستند افرادی که خطر مصرف لوازم آرایشی قاچاق را بیشتر یک تبلیغ رسانهای برای فروش تولیدات ملی میدانند و خرید جنس خارجی را فارغ از هر طریقی که وارد کشور شده باشد، به خرید محصولات آرایشی استاندارد و تولید داخل ترجیح میدهند.
بدترین قسمت ماجرا، شاید اینجا باشد که حتی بسیاری از اقشار فرهیخته جامعه هم خطر لوازم آرایشی قاچاق را چندان جدی نمیگیرند و خیلیها به دلیل ارزان بودن این محصولات، به سمت مصرف محصولات آرایشی قاچاق گرایش دارند.
برندها را جعل میکنند و به اسم اصل میفروشند
هرجا که تقاضا زیاد شود و کنترلی هم در بازار عرضه نباشد، باید انتظار داشت سودجویان از این آب گل آلود، ماهی بگیرند و از هر طریق غیرقانونی که شده، جنسشان را به دست مشتری برسانند. حمید مقیمی، دبیر انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی و آرایشی ایران در گفتوگو با جامجم، آمارهای رسمی از قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور را غیرقابل باور میداند و میگوید: «شکی نیست که آمار واقعی قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور، بسیار بیشتر از آمارهایی است که به صورت رسمی اعلام میشود، اما با توجه به اینکه هنوز پایش دقیقی بر میزان واردات قانونی و غیرقانونی لوازم آرایشی و بهداشتی صورت نگرفته، بنابراین به هیچ کدام از آمارهای فعلی نمیتوان اعتنا کرد.»
مقیمی خبر میدهد که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در حال انجام تحقیقاتی گسترده هستند تا میزان دقیق قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور، احصا شود که تا سه ماه آینده، نتیجه این تحقیقات اعلام خواهد شد.
چین، بزرگترین کشور مبدایی است که به گفته مقیمی، بیشترین حجم لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق از آنجا به کشور ما وارد میشود. پس از آن، کشورهای اروپایی هستند که از طریق مرزهای دبی، کردستان و پاکستان، لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق را به کشور وارد میکنند.
نکته خیلی مهمی که دبیر این انجمن به آن اشاره دارد، جعل برندهای بزرگ و فروش آنها تحت عنوان محصولات واقعی است: «با پیشرفت دانش چاپ، حالا به جایی رسیدهایم که خیلی از برندهای مشهور خارجی لوازم آرایشی و بهداشتی را در داخل و خارج از کشور جعل میکنند و تحت عنوان محصول واقعی و اصلی به مشتری میفروشند. مشتری هم بهخیال خودش، یک برند خارجی اصل خریده است، اما مشتریان نمیدانند که بیشتر لوازم آرایشی قاچاق که به کشور وارد میشود، محصولات تقلبی است.» حتی به گفته مقیمی، گاهی هم با تشکیل اسناد تقلبی، لوازم آرایشی قاچاق را از مجاری قانونی به کشور وارد میکنند و به همین راحتی، محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق به کشور وارد میشود.
ردپای ترکیبات سمی خطرناک
در بساط دستفروشهای خیابانی و مترو و حتی مغازههای فروش لوازم آرایشی و بهداشتی، ردپای محصولات قاچاق آرایشی را میشود پیدا کرد؛ محصولاتی که خیلی وقتها مردم نمیدانند که قاچاق است.
دکتر منصور نصیری کاشانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو مرکز تحقیقات پوست تاکید میکند: «شرایط نگهداری محصول بسیار حیاتی است، به گونهای که هر محصول آرایشی و بهداشتی باید در دما و رطوبت خاصی نگهداری شود . اما قاچاقچیان به این نکات اصلا توجهی ندارند و فقط هدفشان این است که محصول تحت هر شرایطی که شده، وارد کشور شود. به همین دلیل نیز حتی اگر محصول قاچاقچیان، جنس اصلی و واقعی باشد، باز هم کیفیت و سلامت آن مورد تائید نیست.»
همچنین به گفته نصیری کاشانی، «وقتی شرایط نگهداری محصولات آرایشی و بهداشتی رعایت نشود، ممکن است ترکیبات و مواد سمی تولید شود که سلامت بدن را به مخاطره بیندازد. عمده لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق، چون شرایط نگهداری درستی ندارد و ترکیبات آنها مشخص و استاندارد نیست، میتواند عوارض پیشبینی نشدهای را به بدن انسان تحمیل کند که حساسیت پوستی، سادهترین آنهاست.» البته همه این حرفها و عوارض با این پیشفرض است که لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق، جنس اصلی باشد، اما اگر این اجناس قاچاق، تقلبی هم از آب دربیاید، آن وقت این محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق، عوارضی مضاعف برجا خواهد گذاشت.
تب زیبا شدن با لوازم آرایشی در کشور ما چنان داغ شده که حالا براساس آمارهای رسمی، ایران در زمینه مصرف لوازم آرایشی در رتبه هفتم جهان قرار گرفته است. افزایش روزافزون تقاضا برای مصرف لوازم آرایشی، موجب شده که انواع و اقسام لوازم آرایشی از راه زمین و دریا و آسمان وارد کشور شود. در این بین، سهم زیادی از واردات لوازم آرایشی را محصولات قاچاق تشکیل میدهد، طوری که براساس آمارهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، 350 میلیون دلار از بازار آرایشی بهداشتی در کشور ما تولید داخل است و همین میزان هم واردات رسمی داریم، اما حدود یک میلیارد دلار از این محصولات از طریق قاچاق وارد کشور میشود.

نظر شما