از پنجم آبان ماه كه خبری از پرداخت حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نشد، چشمان نگران بسیاری به این سازمان دوخته شد، برخی هم شال و كلاه كردند و راهی سازمان شدند تا ببینند دلیل تاخیر در واریز حقوق و مستمری‌شان چیست. مراجعان باید جواب‌شان را در جدول «زمان‌بندی نظام پرداخت متمركز حقوق بازنشستگان و مستمری بگیرانی كه از بانك رفاه حقوق خود را دریافت می‌كنند»، می‌جستند. جدولی كه خبر از تعویق ماه به ماه در پرداخت حقوق می‌دهد.

بازنشستگان تا پایان سال هر ماه سه روز دیرتر حقوق می‌گیرند

سلامت نیوز: از پنجم آبان ماه كه خبری از پرداخت حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نشد، چشمان نگران بسیاری به این سازمان دوخته شد، برخی هم شال و كلاه كردند و راهی سازمان شدند تا ببینند دلیل تاخیر در واریز حقوق و مستمری‌شان چیست. مراجعان باید جواب‌شان را در جدول «زمان‌بندی نظام پرداخت متمركز حقوق بازنشستگان و مستمری بگیرانی كه از بانك رفاه حقوق خود را دریافت می‌كنند»، می‌جستند. جدولی كه خبر از تعویق ماه به ماه در پرداخت حقوق می‌دهد.

به گزارش سلامت نیوز ، روزنامه اعتماد در ادامه نوشت: مستمری‌بگیران و بازنشستگانی كه بر اساس سیستم پرداخت بر اساس حروف الفبا از پنجم تا نوزدهم هر ماه حقوق دریافت می‌كردند حالا بر اساس جدول اعلامی سازمان تامین اجتماعی از آبان تا اسفند، هر ماه با سه روز تاخیر در پرداخت حقوق مواجه خواهند شد تا به گفته مسوولان این سازمان از ابتدای فروردین سال ٩٥ روز دریافت حقوق‌شان ثابت شود. از ابتدای سال جاری انتشار اخبار مبنی بر تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، پرداخت نشدن مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و بدهی۹۰هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی سبب شد تا هر گونه تاخیر و تعلل در پرداخت حقوق سبب نگرانی عمیق جمعیت بازنشستگان و مستمری‌بگیران كشور شود.

رییس كانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی خردادماه امسال با اشاره به اینكه دو میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته تامین اجتماعی هستند، گفت: «ماهیانه فقط دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت حقوق به این افراد می‌شود در حالی كه این سازمان برای پرداخت حقوق و معوقات بازنشستگان با مشكلاتی مواجه است. » اما حالا تلاش سازمان اجتماعی بر این است كه تعویق‌های سه روزه در پرداخت حقوق را در قالب طرح نظام متمركز پرداخت توضیح دهد. سایت تامین اجتماعی، سامانه تلفن گویای ندای تامین (١٤٢٠) و شماره پیامك ١٠٠٠١٤٢ را برای آگاهی از برنامه زمان‌بندی پرداخت حقوق اعلام كرده است تا این تغییرهای ماه به ماه در پرداخت حقوق به پای تاخیر تامین اجتماعی گذاشته نشود. رحیم اردلان، معاون اداری و مالی سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با «اعتماد» از دلایل این تصمیم و ایجاد تغییراتی در سیستم پرداخت حقوق می‌گوید.

در مورد جابه‌جایی ماه به ماه حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران كه گویا با عنوان طرح نظام پرداخت متمركز در حال اجراست كمی توضیح می‌دهید؟ دلیل این تعویق ماهانه در حقوق‌ها چیست؟

واریز حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی همه‌ماهه از پنجم شروع می‌شد و تا بیست و هفتم ادامه داشت. الان سازمان تصمیم گرفته كه پرداخت‌ها را به صورت متمركز و از طریق دفتر مركزی سازمان انجام دهد به همین خاطر باید سعی كنیم این پرداخت‌هایی كه بر اساس حروف الفبا صورت می‌گرفت را در هر ماه سه روز به عقب بیندازیم تا پایان اسفند ماه و بعد از ابتدای سال ٩٥ پرداخت‌ها را به صورت متمركز انجام دهیم. تامین اجتماعی برای انجام این كار چند هدف دارد: اول ایجاد عدالت در پرداخت‌ها هست تا همه اعضای تحت پوشش به هم نزدیك‌تر شوند. موضوع دوم انضباط مالی برای سازمان است، چون به هر حال پرداخت هر روزه حقوق از پنجم تا بیست و هفتم هر ماه اصلا به لحاظ مالی ایده‌آل نیست. این طرح حروف الفبایی زمانی انجام شد كه هنوز بانك‌ها خیلی الكترونیك نشده بودند و كارت‌های شبكه شتاب خیلی معمول نبود و چون مستمری‌بگیران هر ماه جلوی بانك‌ها تجمع می‌كردند و شلوغ می‌شد در سال‌های ٨٤ و ٨٥ تصمیم بر پیاده كردن سیستم حروف الفبایی شد اما الان در تامین اجتماعی سعی داریم كه مراجعات حضوری را به دفاترمان كمتر كنیم تا سهولت بیشتری در انجام كارها باشد، همین است كه به خصوص در دو سال گذشته به سمت مكانیزه شدن حركت كرده و حجم انبوهی از مراجعات ما كاهش یافته و بخشی از این موضوع نظام متمركز پرداخت هم به همین مساله باز می‌گردد.

حالا مستمری بگیری كه در پنجم ماه حقوقش را دریافت می‌كرد در آبان روز هشتم این حقوق را گرفت و در آذر ماه یازدهم، در دی ماه چهاردهم، در بهمن ماه هفدهم و در اسفند بیستم. از آن به بعد حقوق را به صورت متمركز در همین تاریخ دریافت می‌كند.

مساله دیگر از میان رفتن برخی موارد همپوشانی است كه با این طرح كلا از میان می‌رود. به عنوان مثال یك سری افراد هستند كه هم مستمری بگیر ما بودند و هم مثلا در یك استان دیگر بیمه بیكاری از سازمان دریافت می‌كردند. حالا چون پرداخت مستمری بر اساس كد ملی صورت می‌گیرد دیگر امكان چنین كاری وجود ندارد.

یعنی تخلفات مالی را از میان می‌برید.

بله، كسانی كه به ناحق بر سر سفره بازنشستگان نشسته بودند به این وسیله حذف می‌شوند.

چطور به این سیستم جابه‌جایی سه روزه در هر ماه رسیدید؟

ما جلساتی با كانون‌های بازنشستگی داشتیم چون احتمال می‌دادیم كه مستمری بگیران ما پرداخت اقساط وام داشته باشند و نباید یكباره دچار مشكل شوند. سعی كردیم این سیستم جابه‌جایی سه روزه را در پیش بگیریم تا آهسته آهسته به تغییر تاریخ پرداخت عادت كنند. ١٤ گروه مستمری بگیران و بازنشستگان ما كه از پنجم تا نوزدهم هر ماه از طریق بانك رفاه حقوق خود را دریافت می‌كردند جمعیت هدف ما هستند. با بانك رفاه هم صحبت كرده‌ایم كه اگر از این گروه با دیركرد در پرداخت اقساط وام مواجه شدند جریمه برای‌شان در نظر نگیرند تا این سیستم متمركز به صورت كامل جا بیفتد. همه اینها برای این است كه در زندگی مستمری‌بگیران مشكلی ایجاد نشود برای همین یك مرتبه پرداخت حقوق‌ها را به بیستم ماه منتقل نكردیم.

سیستم اطلاع‌رسانی به چه صورت است. جدولی كه ما از سازمان تامین اجتماعی گرفتیم شاید برای بسیاری از مستمری بگیران چندان توجیه‌كننده و روشن نباشد. آیا همه در جریان اتفاقات و تغییرات در سیستم پرداخت حقوق هستند؟

ما اول مدیران و كانون‌های بازنشستگان را توجیه كردیم، به سراغ روسای بانك‌ها و شعب تامین اجتماعی سراسر كشور رفتیم و بعد از طریق رسانه‌ها وارد عمل شدیم و همایش‌هایی را در شعب كانون‌های بازنشستگی در كشور برای اطلاع‌رسانی برگزار كردیم یعنی تمامی مراجعی كه بازنشستگان ممكن است به آنها مراجعه كنند در جریان كامل طرح هستند و می‌توانند آن را توضیح دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • Akbar Aghaei ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۹
    1 0
    اقساط وام هاي ديگرچگونه است؟
  • مصطفی ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۱
    3 0
    مابالتفاوت تاخیر پرداخت حقوق سه روزه در هر ماه چگونه وکی پرداخت میشود؟