سلامت نیوز:محققان چینی می گویند که دود عود حاوی موادی است که برای سلول های بدن انسان بالقوه سمی تر از دود سیگار است.
به گزارش از هلث، معمولا از عود به دلیل بوی خوش آیندی که از آن در هنگام سوختن متصاعد می شود، در مراسم مذهبی استفاده می شود.
به گفته محققان، تا کنون مطالعات کمی در زمینه اثرات دود عود انجام شده است؛ دود عود حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی است که برای سلامتی مضر است.
رانگ ژو محقق دانشگاه سوات چاینا در چین در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: مشخصا نیاز مبرمی به آگاهی های بیشتر و مدیریت خطرات سلامتی مرتبط با سوختن عود در محیط های داخل ساختمان، وجود دارد.
محققان در این مطالعه دو نوع عود را با هم مقایسه کردند؛ هر دو نوع این عودها حاوی agarwood و sandalwood از موادی بودند که بطور شایع در عودها وجود دارد.
این مطالعه نشان داد که 99 درصد دود ناشی از این عودها، حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی هستند که برای سلامتی بسیار مضر است.
محققان با اشاره به اینکه دود عود حاوی 64 مولفه مختلف است ، گفتند برخی از این مولفه ها اندکی مضر هستند اما برخی دیگر بسیار سمی هستند.
سپس محققان اثرات دود عود را بر سلول های تخمدان همسترهای چینی آزمایش کردند.محققان متوجه شدند که مولفه های عود جهش زا هستند به این معنی که آنها می توانند بطور بالقوه باعث تغییر دی.ان.ای و بروز جهش ها شوند.
همچنین مشخص شد که مولفه های موجود در عود از نمونه های سیگار که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت، سیتوتوکسیک و ژنوتوکسیک تر هستند.
در حالیکه مطالعات زیادی در مورد دود عود انجام نشده است اما برخی مطالعات سوزاندن چوب عود را با ابتلا به سرطان ریه، لوسمی در کودکان و تومورهای مغزی ارتباط داده اند.همچنین ترکیبات سیتوتوکسیک و ترکیبات ژنوتوکسیک با ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
این مطالعه در مجله Environmental Chemistry Letters منتشر شده است.
منبع: ایرنا
پیشنهاد سردبیر
-
"کووید طولانی؛ راهی به سوی زوال عقل زودرس!"
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهند که ابتلا به کووید۱۹، به ویژه در صورت داشتن علائم طولانیمدت، میتواند خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را تا پنج برابر افزایش دهد. متخصصان هشدار میدهند که افراد بالای ۵۷ سال با سابقه کرونا ممکن است پیش از ۷۰ سالگی دچار مشکلات شناختی شوند.
-
کمرنگی زنان در مطالعات سلامت
توجه به تفاوتهای جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماریهای قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوتها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسیهای بالینی این بیماریها لحاظ نمیشوند.»
-
انسانهای سالم چه عاداتی دارند
عادتهایی که سلامت شما را تضمین میکنند.
-
مسمومیت با قارچ
بهار فصل رویش قارچهای سمی در جنگلها و نقاط کوهستانی است، قارچهایی که مصرف آنها گاهی به قیمت از دست دادن جان تمام میشود.
-
ترکیب ضد التهاب زردچوبه و عسل باعث کاهش وزن می شود؟
زردچوبه و عسل میتوانند بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و ضد التهاب نقش مثبتی در بهبود سلامت عمومی، کاهش التهاب و حتی کمک به کاهش وزن ایفا کنند. اما این تأثیر تنها در صورتی آشکار خواهد بود که همراه با سایر عادات سالم غذایی و سبک زندگی دنبال شود. مثل همیشه، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه پیش از مصرف مداوم مکملها یا تغییرات بزرگ در رژیم غذایی ضروری است.
-
چطور پارکینسون را شناسایی کنیم؟
بیماری پارکینسون از مغز شروع می شود. سلول های عصبی خاصی شکسته می شوند یا می میرند. در نتیجه، سطح دوپامین، یک ماده شیمیایی در مغز شما، شروع به کاهش می کند. هنگامی که سطح دوپامین شما کاهش می یابد، باعث می شود مغز شما به روش های غیرعادی عمل کند و منجر به اختلال در حرکت و موارد دیگر شود.
-
سکته مغزی از گهواره تا بزرگسالی؛ فقط سالمندان در خطر نیستند!
خیال نکنید سکته مغزی فقط مخصوص سالمندان است! این تهدید خاموش، از سنین پایین شروع میشود و میتواند در هر مرحلهای از زندگی، حتی در دوران بارداری، زنان را هدف بگیرد. پیشگیری، باید از همان کودکی آغاز شود.
-
ایران در جمع ۱۰ کشور اول دنیا از نظر شیوع هموفیلی
هموفیلی، بیماری خاموش اما جدیای است که حالا ایران را در فهرست ۱۰ کشور دارای بیشترین مبتلا قرار داده است. بیماریای که اگرچه درمانپذیر است، اما نیاز به مراقبت مداوم، آموزش خانوادهها و دسترسی فوری به دارو و مراکز تخصصی دارد.
نظر شما