سلامت نیوز:یکی از مواد افزودنی مجاز به سرکه تقطیری رنگ کارامل است، در حالی که افزودن هرگونه رنگ به سرکه تخمیری غیرمجاز است، چون سرکه فرآورده غذایی محسوب میشود باید مواد اولیه آن منشاء غذایی داشته باشد بنابراین اطلاق محصول غذایی به محصولی که از ترکیبهای جانبی پتروشیمی نظیر اسید استیک تولید میشود، درست نیست.
به گزارش سلامت نیوز،مینو حاجیان، کارشناس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هفته نامه سلامت نوشت: سرکه یک فرآورده غذایی است که از تخمیر الکلی و سپس استیکی موادی که دارای نشاسته و قند هستند به دست میآید و در انواع تخمیری و تقطیری تولید و عرضه میشود. سرکه تخمیری از تخمیر الکلی انواع میوه یا غلات تهیه میشود، در حالی که سرکه تقطیری یک سرکه الکلی است که از تخمیر الکل اتیلیک تقطیرشده (تهیهشده از ملاس چغندر قند و...) به دست میآید. سرکه تقطیری بیشتر در ترشیهای کارخانهای استفاده میشود. یکی از مواد افزودنی مجاز به سرکه تقطیری رنگ کارامل است، در حالی که افزودن هرگونه رنگ به سرکه تخمیری غیرمجاز است، چون سرکه فرآورده غذایی محسوب میشود باید مواد اولیه آن منشاء غذایی داشته باشد بنابراین اطلاق محصول غذایی به محصولی که از ترکیبهای جانبی پتروشیمی نظیر اسید استیک تولید میشود، درست نیست.
به این ترتیب، طی بخشنامه شماره 4436/675/د مورخ 23/3/1391 سازمان غذا و دارو، لزوم نظارت و کنترل بیشتر در این خصوص، در کارخانههای مواد غذایی که به نوعی از سرکه در تهیه محصول خود استفاده میکنند و کارخانههای تولید سرکه به معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور ابلاغ شد. براساس این بخشنامه، کارشناسان ما باید از ماده اولیه موجود در کارخانههای صنایع کنسروی نظیر ترشی نمونهبرداری کنند و بر نحوه تامین سرکه مصرفیشان نظارت مستمر داشته باشند، زیرا یکی از تخلفها در این صنعت استفاده از اسید استیک صنعتی رقیقشده در آب بهجای سرکه معمولی است.
نظر شما