سلامت نیوز:یک کارشناس تغذیه گفت: از نظر پزشکان و کارشناسان عمده داروهای لاغری یا بیاثرند یا اگر هم اثری داشته باشند، فرد پس از مدت کوتاهی به وزن قبلی خود بازمیگردد.
علیاشرف رشیدی در گفتوگو با ایسنا ، با اشاره به شیوع روز افزون چاقی در جامعه، افزود: تغذیه نادرست، بیتحرکی و تغییر در شیوه زندگی شیوع روز افزون چاقی را در جامعه در پی داشته و این مسأله در مورد کودکان و نوجوانان با توجه به خطراتی که چاقی برای آنان دارد، از اهمیت زیادتری برخوردار است.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه چاقی و اضافه وزن مشکلات زیادی را برای افراد در پی دارد، گفت: همین مسأله و تمایل به کاهش وزن سبب شده تا افراد برای لاغرتر کردن خود دست به هر کاری بزنند.
این کارشناس تغذیه افزود: برخی افراد با گرفتن رژیمهای گوناگون سعی در لاغری خود دارند و برخی حتی برای کاهش وزن خود استفراغ کردن پس از خوردن غذا را در پیش میگیرند. برخی از افراد هم سعی می کنند با خوردن داروها به درمان چاقی بپردازند که البته گاهی این داروها با تجویز پزشک و گاهی نیز بدون تجویز پزشک و به شکل خودسرانه مصرف میشوند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه اغلب افرادی که با استفاده از روشهای معمول نمیتوانند وزن خود را ایدهآل نگهدارند، به سمت مصرف داروها گرایش مییابند، گفت: عمده این داروها استانداردهای دارویی لازم را ندارند، ضمن اینکه مصرف خودسرانه داروها میتواند عوارض زیادی را در افراد بر جا گذارد.
رشیدی گفت: متاسفانه تبلیغات زیادی در مورد مصرف این داروها و اثرات مثبت آنها در شبکههای ماهوارهای، سایتها و ... انجام میگیرد و این در حالیست که سایتهای پزشکی و علمی مصرف اینگونه داروها را اصلا توصیه نمیکنند.
به گفته وی از نظر پزشکان و کارشناسان عمده این داروها یا بیاثرند یا اینکه اگر هم اثری داشته باشند فرد پس از مدت کوتاهی به وزن قبلی خود بازمیگردد.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی افراد برای لاغر شدن از داروهای گیاهی استفاده کرده و تصور میکنند مصرف داروهای گیاهی مشکلی برای آنها به همراه ندارد، گفت: این در حالیست که مصرف بسیاری از این داروها در دنیا ممنوع است.
این کارشناس تغذیه در ادامه با بیان اینکه مصرف خودسرانه داروهای چاق کننده هم میتواند مشکلاتی را برای افراد در پی داشته باشد، از افرادی که قصد چاق شدن یا لاغر شدن دارند خواست تا در وهله اول تلاش کنند با یک رژیم غذایی و ورزش مناسب این کار را انجام دهند و در صورت لزوم استفاده از دارو این کار را زیر نظر متخصصان انجام دهند.
رشیدی افزود: اگر قرار است فردی برای درمان لاغری یا چاقی خود دارو مصرف کند، مصرف این داروها را زیر نظر متخصصان انجام دهد، چراکه به همراه برخی از این داروها رعایت رژیم غذایی خاص ضروری است.
پیشنهاد سردبیر
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
-
توانبخشی، همپای دارو برای کنترل پارکینسون
توانبخشی، نهتنها حرکات بیماران پارکینسون را بهبود میدهد، بلکه کمک میکند تا با دُز پایینتر دارو، نتیجه بهتری بگیرند. هرچه زودتر شروع شود، محدودیتهای حرکتی کمتر میشود و کیفیت زندگی بالاتر میرود.
-
جراحی لوزه؛ پایان بیخوابیهای کودکانه
پژوهشی تازه نشان میدهد برداشتن لوزه و آدنوئید میتواند خواب کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی خفیف را بهطور چشمگیری بهبود دهد. این جراحی ساده نه تنها خروپف و اختلال خواب را کاهش میدهد، بلکه مصرف دارو و مراجعه به پزشک را هم کمتر میکند.
-
نوشیدن چند فنجان قهوه در روز بیشازحد محسوب میشود؟
طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز برای بیشتر بزرگسالان که در وضعیت سلامتی قابل قبول قرار دارند، میتواند بیخطر باشد که تقریبا برابر با کافئین موجود در چهار فنجان کوچک قهوه است
-
گزیدگی گربه را جدی بگیرید
وزارت بهداشت آمار گزشهای سالانه افراد از سوی گربههای خانگی را ۲۵ تا ۳۰هزار نفر اعلام کرده است.
-
وقتی آهن کم میشود؛ خستگی از راه میرسد!
کمخونی فقر آهن، شایعترین نوع کمخونی در جهان است که اغلب با علائمی مانند خستگی، رنگپریدگی و تنگی نفس همراه است. این بیماری زمانی رخ میدهد که بدن به اندازه کافی آهن نداشته باشد تا گلبولهای قرمز سالم تولید کند. اما خبر خوب این است که با تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، میتوان آن را کنترل و درمان کرد.
نظر شما