سلامت نیوز: ریزگردها عجین شده با زندگی مردمان غرب كشور و به خصوص كرمانشاه شده است. دیگر برایشان عادی شده كه ریزگردها بر زندگیشان بنشیند و دم از غم نزنند. چند سال قبل تنها روزهای میانه تابستان بود كه ریزگردها، مهمان شهرهایشان می شد و اما اكنون، هر روزشان با ریزگرد به شب می رسد. حال هم كه هنوز چندی روزی از خرداد نگذشته، هوای شهرشان در وضعیت «بحران» قرار گرفته و تنها راهشان بیرون نیامدن از خانه است. آنگونه كه مسئولان محیط زیست كرمانشاه اعلام كرده اند، هوای این شهر از صبح روز چهارشنبه – دیروز- در شرایط بحرانی قرار گرفته و تنها باید منتظر بود كه خود هوا به داد خودش برسد.
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه قانون در ادامه نوشت: گزارش اداره محیطزیست كرمانشاه گویای آن است كه میانگین غلظت گرد و غبار در کرمانشاه از ساعت 12 سه شنبه شب تا هشت صبح چهارشنبه به 584 میکرو گرم بر مترمکعب رسیده که این مقدار گرد و غبار بیانگر وضعیت بحران است.این میزان در ساعت چهار تا پنج صبح چهارشنبه به بیشترین میزان خود رسید و غلظت آلودگی هوا به 959 میکروگرم بر متر مکعب هوا افزایش یافت. این شرایط یعنی آلودگی هوای شهر کرمانشاه بیش از چهار برابر حد استاندارد است و شرایطی نا مطلوب برای زندگی مردمان كرمانشاه رقم زده است.
16 روز هوای غیر استاندارد در 66 روز!
روزهای هوای غیر استاندارد در كرمانشاه هر روز بیش از قبل می شود و آنگونه كه مسئولان استان كرمانشاه خبر داده اند، «از ابتدای امسال تا امروز هوای کرمانشاه بیش از 16 روز در وضع غیراستاندارد (هشدار و بحران) قرار داشته و این در حالی است كه در سال گذشته شهر کرمانشاه در مجموع 24 روز هوای غیراستاندارد داشت که 22 روز آن هوا در وضع هشدار، یک روز در وضع بحران و یک روز هم در وضع اضطرار بود. این یعنی مردمان شهر 900 هزار نفری كرمانشاه ، امسال باید چند برابر سالهای قبل، آلودگی های ناشی از ورود ریزگردها به شهرشان را تحمل كنند.
مدیركل محیط زیست استان كرمانشاه درباره چرایی ورود حجم بالای ریزگردها به كرمانشاه در گفت وگو با «قانون» می گوید: استان كرمانشاه از آنجا كه بیشترین مرز مشترك با كشور عراق – بیش از 330 كیلومتر- را دارد، درگاه ورودی ریزگردهای كشور محسوب میشود كه شرایط نامساعد زیست محیطی را رقم زده است. «غلامحسین كاظمی» با بیان اینكه روزهای آلوده امسال بیش از سال قبل در كرمانشاه بوده است درباره اقدامات محیط زیست كرمانشاه برای كاهش خسارات ناشی از ورود ریزگردها به این شهر اظهار میدارد: واقعیت آْن است كه كار چندانی نمیتوان كرد. چرا كه بیش از 90 درصد از منشاهای ورود ریزگردها در خارج از كشور و به خصوص كشور عراق است و تا زمانی كه اقدام اجرایی در عراق نشود، نمی توان چاره ای عاجل برای كنترل ریزگردها یافت. وی تصریح می كند: متاسفانه با وجود انعقاد قراردادهای مشترك متعدد برای اقدام درباره ریزگردها میان ایران و كشورهای همسایه غربی، اما هنوز اقدام جدی از سوی كشورهای دیگر در این باره انجام نشده است. به خصوص در حوزه كانونهای تولید ریزگردها در عراق باید اقدامات جدی شود اما تنها برخی نهال كاری ها در اطراف حرم امام حسین(ع) صورت گرفته است. مدیركل محیط زیست كرمانشاه به اقدامات داخلی انجام شده در داخل كشور برای كنترل ریزگردها در این استان اشاره و تاكید كرد: از جمله اقدامات صورت گرفته نصب 9 دستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر كرمانشاه برای اعلام سریع شرایط نا مساعد به شهروندان برای كاهش خسارت ناشی از ریزگردهاست. این در شرایطی است كه آلودگی شهرهای مرزی استان کرمانشاه بیشتر از شهر کرمانشاه است ولی متاسفانه دستگاه آلودگی سنج در این مناطق وجود ندارد.
فقط هشدارهای آموزشی میدهیم
رئیس اداره محیط زیست كرمانشاه با بیان اینكه در زمینه خسارات های ناشی از ریزگردها در كرمانشاه مطالعات مختلفی صورت گرفته اما صرفا میتوان به مردم هشدار های آموزشی داد، اظهار میدارد: اینكه مردم در روزها و ساعاتی كه آلودگی هوا در شرایط اضطراری و بحرانی از منزل خارج نشوند یا از آتشزدن لاستیك، زباله و ... برای افزوده نشدن به میزان الودگی خودداری كنند، تنها اقدامی است كه میتوان در جهت سلامتی مردم انجام داد. وی البته میگوید كه در سال های اخیر اقداماتی نظیر مالچ پاشی یا كاشت نهال در شهرهای مرزی كرمانشاه برای كاهش ورود ریزگردها صورت گرفته اما برای مشهود شدن آثار اقدامات در كاهش آلودگی ریزگردها باید منتظر اقدام از سوی دولت های همسایه به خصوص عراق بود.
مدیركل محیط زیست استان كرمانشاه با بیان اینكه 22 استان كشور در گیر معضل ریزگردها هستند كه بیشترین آن در استان كرمانشاه است می افزاید: سنجش خسارات ریزگردها در كرمانشاه در حال انجام است چرا كه در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی آثار سوئی را در استان بر جای گذاشته است. حوزه هایی نظیر سلامت شهروندی، كشاورزی، حیات وحش و ... در سال های اخیر به تبع ورود روز افزون ریزگردها خساراتی را متحمل شده اند. حتی میزان خسارات اقتصادی ناشی از ریزگردها نیز قابل سنجش است چرا كه فقط در حوزه هواپیمایی، در چند سال اخیر پروازهای زیادی در فرودگاه كرمانشاه به دلیل وجود ریزگردها تاخیر داشته یا كنسل شده است كه خسارات اقتصادی را دنبال دارد.
لطفا در نظرهای خود الفاظ زشت بهکار نبرده، و از توهین به افراد حقیقی و حقوقی به هر نحوی بپرهیزید . در صورت عدم رعایت، نظر درج شده منتشر نخواهد شد.
نظر شما