سلامت نیوز:رئیس آزمایشگاه مرجع غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: نمکهای غیر مجاز علاوه به اینکه ید ندارند و عامل افزایش بیماری گواتر هستند، حاوی فلزات سنگین از قبیل سرب و کادمیوم هستند که صدمات جبران ناپذیری به افراد وارد میکند.
حسین رستگار در گفت و گو با فارس افزود: ما در آزمایشگاه مرجع سلامت غذا و داروی وزارت بهداشت همه نمک های مجوزدار را بررسی کردهایم و میتوانیم بگوییم ۱۰۰ درصد تولیدات نمک مجوزدار که آرم سازمان غذا و دارو و شماره مجوز تولید را دارند، مشکلی ندارند و استاندارد هستند.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو بر این نمکها نظارت دارد و کارخانه های آنها و منابع تولید نمک این مراکز تحت کنترل هستند و اگر هم مشکلی گزارش شود بلافاصله به کارخانه و محل تولید مراجعه شده و کنترل میشوند.
رئیس آزمایشگاه مرجع غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: مسئله نگران کننده تولید نمکهای غیر مجاز در مراکز ناشناخته است، اغلب این نمک ها حاوی مواد آلوده و فلزات سنگین و سمی از قبیل سرب، کادمیوم و در مواردی آرسنیک هستند، ضمن اینکه این نمک های غیر مجاز ید ندارند و مصرف آنها میتواند به گسترش بیماری گواتر دامن بزند.
رستگار در پاسخ به این پرسش فارس که چه حجمی از بازار نمک کشور در اختیار نمک های غیر مجاز است،گفت: آمار دقیقی نداریم اما کمتر از ۳۰ درصد نیست، نمک های غیر مجاز چون ارزانتر هستند در بسیاری از رستورانها در پخت غذا و برنج استفاد میشوند و حتی بسیاری از نمک هایی که با بسته بندی زرد رنگ به عنوان نذری توضیح میشود از همین نمکهای آلوده و غیر مجاز هستند.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ادامه داد: برای جلوگیری از این مسئله باید به مردم آگاهی داده شود که از نمکهای مجوزدار استفاده کنند، ضمن اینکه باید با هماهنگی سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی، نیروی انتظامی و قوه قضاییه برخورد جدیتری با متخلفانی که نمک های غیر مجاز توزیع میکنند و سلامت مردم را به خطر میاندازند، صورت گیرد.
وی گفت: مصرف نمک های غیر مجاز دو آسیب جدی به سلامت مردم وارد می کنند،اول اینکه میتوانند به بازگشت شیوع بیماری گواتر در کشور دامن بزنند، دوم اینکه تجمع فلزات سنگین آنها در بدن مردم به بافتهای بدن ثصدمات جدی و جبران ناپذیر وارد میکند و در بلندمدت عامل بسیاری از بیماری های مزمن است.
پیشنهاد سردبیر
-
اشتباه در کلینیک باروری/زنی که ناخواسته فرزند دیگری را به دنیا آورد
یک زن در استرالیا ناخواسته، فرزند زنی دیگر را به دنیا آورد. این اتفاق پس از آن افتاد که کلینیک باروری به روش «آیویاف» بهاشتباه جنینِ متعلق به یک زن دیگر را در رحم او قرار داد.
-
چگونه به طور طبیعی از دیابت پیشگیری کنیم؟
دیابت نوع ۲ یکی از بیماریهای شایع متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین همراه است.
-
۱۰ مکملی که باید همراه منیزیم مصرف شوند تا نتایج بهتری بگیرید
ترکیب منیزیم با مکملهای مناسب میتواند فواید آن را چند برابر کند.
-
راز سلامتی در بشقاب مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای، ترکیبی از طعم، سادگی و سلامت است؛ الگویی برگرفته از سنتهای غذایی کشورهای ساحلی که به حفظ وزن و سلامت قلب کمک میکند.
-
اوجگیری آلرژیهای تنفسی در بهار/چکار کنیم؟
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز میکند و با پایانیافتن این فصل، بهتدریج فروکش میکند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیتزا مهمترین رکن درمان به شمار میرود.
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
نظر شما