سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۲
کد خبر: 120648

کاهش میل جنسی به عنوان یک اختلال جنسی در برخی از افراد دیده می شود و عوامل متعددی نیز در بروز آن نقش آفرینی می کنند از این رو یک متخصص اعصاب و روان به تشریح مسایل مربوطه دراین باره پرداخت.

شایع ترین علل روانی کاهش میل جنسی

سلامت نیوز: کاهش میل جنسی به عنوان یک اختلال جنسی در برخی از افراد دیده می شود و عوامل متعددی نیز در بروز آن نقش آفرینی می کنند از این رو یک متخصص اعصاب و روان به تشریح مسایل مربوطه دراین باره پرداخت.

دکتر غلامرضا حاجتی در گفتگو با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: اختلالات جنسی به 2 دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شوند؛ دسته اولیه ناشی از میل جنسی کم از زمان سن بلوغ فرد است.

وی افزود: در واقع بروز کاهش میل جنسی اولیه به سیستم آناتومیک و فیزیولوژیک برمی گردد، مانند عدم تشکیل غدد جنسی، نارسایی اولیه غدد جنسی و نبود میل جنسی.

عضو هیئت علمی دانشگاه، دسته ثانویه را مربوط به اشخاصی دانست که میل جنسی داشته اند اما به مرور زمان و بنا به دلایل گوناگونی دچار کاهش آن شده اند.

وی تصریح کرد: در این دسته از بیماران باید 2 علل طبی و روانشناختی را مورد بررسی قرار داد.

وی بیماری هایی که منجر به ناتوانی کلی شخص می شود را علل طبی دانست و گفت: بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون و تومورها از این قبیل اند؛ به طور کلی علل طبی با بررسی های طبی و انجام آزمایشات و ارزیابی های پاراکلینیکی نیز قابل تشخیص اند.

حاجتی ادامه داد: حال آن که علل روانشناختی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چراکه روابط زناشویی یک زوج به سطح کلی روابط آنها بستگی دارد؛ یعنی نداشتن روابط خوب عاطفی مساوی با کاهش تمایل به برقراری روابط جنسی است.

به گفته وی در بحث روانپزشکی یکسری از اختلالات منجر به کاهش میل جنسی مردان می شود که عبارتند از:

اعتیاد به الکل و مواد مخدر

این روانپزشک اعتیاد به الکل و مواد مخدر را عامل بروز کاهش میل جنسی در مردان دانست و گفت: البته این امر در برخی از افراد به صورت کاذب میل جنسی را افزایش می دهد اما با مرور زمان منجر به کاهش آن می شود.

اختلالات افسردگی عمده

وی بیان کرد: اختلالات افسردگی عمده در 70 تا 80 درصد موارد با کاهش میل جنسی همراه است.

استرس

حاجتی اظهار داشت: استرس به عنوان یک پدیده عام، پرداختن به مسائل جنسی را از فرد سلب می کند، فرد دچار خستگی و از دست دادن انرژی و در نتیجه با کاهش میل جنسی مواجه می شود.

خستگی

وی گفت: درمورد خستگی ناشی از کار زیاد باید گفت :برای نمونه فردی که 2 شیفت یا بیشتر کار می کند به طور کاذب با کاهش میل جنسی نیز مواجه می شود، در حالی که با استراحت توانایی برقراری روابط زناشویی را دارد.

اختلافات جدی با شریک زندگی

به گفته متخصص اعصاب و روان، اختلافات جدی با شریک زندگی منجر به دعوا، جر و بحث، تنفر و درگیری و تأثیرگذاری سوء بر روابط زندگی زناشویی افراد می شود.

گرایشات هم جنس گرایانه

وی تأکید کرد: گرایشات هم جنس گرایانه که ناشی از علل روانی و هورمونی است، منجر می شود فرد تمایل به برقراری روابط جنسی با جنس مخالف نداشته باشد و در نتیجه کاهش میل جنسی ایجاد می شود.

ترس

وی یادآور شد: در واقع برخی از مردان به علت ترس از عدم توانایی در ایجاد رضایتمندی و ارضای شریک جنسی خود نیز دچار کاهش میل جنسی می شوند.

درد حین مقاربت

حاجتی اذعان کرد: برخی از مردان به علت وجود بیماری و ایجاد درد برای همسرشان دچار کاهش میل جنسی می شوند.

مصرف داروها

وی مصرف برخی از داروهای طبی و روانپزشکی  نظیر داروهای فشار خون، هورمونی برای اختلالات غددی، برخی از داروهای آرامبخش و قلبی، ضد افسردگی و ضد روان پریشی را در بروز کاهش میل جنسی نیز موثر برشمرد.

وی تأکید کرد: بحث ارتباط عاطفی برای استقرار و بهبود روابط جنسی نیز بسیار موثر است به گونه ای که زوجین برای دستیابی به آن نباید لحظه ای از تلاش غافل شوند.

متخصص اعصاب و روان توصیه کرد: در صورتی که مشکل زوجین حل نشد برای حل تنش ها و ایجاد صمیمیت به زوج درمانی رو بیاورند، زیرا مشاهده شده که متأسفانه پس از گذشت سال ها از شروع یک زندگی مشترک ، به علت عدم آموزش های صحیح روابط زناشویی نیز به درستی شکل نگرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha