سلامت نیوز : یک متخصص تغذیه گفت: برای دفع مخاط سرماخوردگی نوشیدن مایعات گرم مانند چای و شیر توصیه میشود ولی شکر، گلبولهای سفید را ضعیف کرده و مصرف غذاهای شیرین را در این دوره توصیه نمیکنیم.
شیوا فرجی در گفتوگو با فارس در پاسخ به سوال شهروندان از گروه مشاور سلامت خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه چرا هنگام سرماخوردگی نباید غذاهای شیرین بخوریم و برای درمان سرماخوردگی چه غذاهایی مفیدند گفت: غذاهای شیرین مانند شکلات، انواع شیرینیها و آبمیوههای مصنوعی حاوی شکر هستند.
وی گفت: شکر توانایی گلبولهای سفید بدن را تقلیل داده و تا 5 ساعت بعد از مصرف شکر پاسخ ایمنی بدن 50 درصد کاهش مییابد و به نوعی شکر را هروئین سفید محسوب میکنند.
وی ادامه داد: از آنجایی که با بروز هرگونه بیماری در بدن از جمله سرماخوردگی استرس فیزیولوژیک به بدن تحمیل میشود پروتئین بیشتری از بدن دفع میشود که باید با خوردن غذاهایی حاوی پروتئین مانند حبوبات، غذاهای دریایی و گوشت قرمز آن را جبران کرد.
فرجی به این نکته اشاره کرد که با سرما خوردن حجم مخاط در نقاط مختلف بدن افزایش یافته و برای آنکه بتوانیم این مخاط را رقیق کرده و از بدن خارج کنیم بهتر است از مایعات داغ مانند چای کمرنگ، دمنوشهای گیاهی و شیر کمچرب استفاده کنیم.
وی افزود: همچنین سوپهای مختلف مانند سوپ مرغ به همراه سبزیجات تازه، سوپ پیاز و سیر میتواند علاوه بر تامین کردن ویتامینهای موردنیاز مانند ویتامین c مخاط را نیز از بدن خارج کند.
این متخصص تغذیه در مورد خواص سیر و پیاز برای مصرف حین سرماخوردگی گفت: پیاز و سیر حاوی گوگرد، سلنیوم، سیلیس، ویتامین C و ویتامین A هستند که هر کدام آنتیاکسیدان خوبی برای دفع سموم از بدن محسوب شده و در عین حال گوگرد خاصیت ضدعفونی کننده دارد.
عضو انجمن علمی تغذیه ایران افزود: همچنین شلغم در ارتقای سیستم ایمنی بدن بسیار موثر بوده و به دلیل فیبر بالا سموم را از بدن دفع میکند.
به گفته فرجی توصیه میشود تا شلغم را در ابتدای روز مصرف کنیم چرا که این ماده غذایی دیرهضم بوده و در روده تا ساعتها باقی میماند که اثربخشی آن در ساعات اولیه روز بهتر خواهد بود.
وی به افرادی که با خوردن شلغم نفخ میکنند توصیه کرد تا شلغم را به همراه پودر آویشن بخورند.
پیشنهاد سردبیر
-
اشتباه در کلینیک باروری/زنی که ناخواسته فرزند دیگری را به دنیا آورد
یک زن در استرالیا ناخواسته، فرزند زنی دیگر را به دنیا آورد. این اتفاق پس از آن افتاد که کلینیک باروری به روش «آیویاف» بهاشتباه جنینِ متعلق به یک زن دیگر را در رحم او قرار داد.
-
چگونه به طور طبیعی از دیابت پیشگیری کنیم؟
دیابت نوع ۲ یکی از بیماریهای شایع متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین همراه است.
-
۱۰ مکملی که باید همراه منیزیم مصرف شوند تا نتایج بهتری بگیرید
ترکیب منیزیم با مکملهای مناسب میتواند فواید آن را چند برابر کند.
-
راز سلامتی در بشقاب مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای، ترکیبی از طعم، سادگی و سلامت است؛ الگویی برگرفته از سنتهای غذایی کشورهای ساحلی که به حفظ وزن و سلامت قلب کمک میکند.
-
اوجگیری آلرژیهای تنفسی در بهار/چکار کنیم؟
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز میکند و با پایانیافتن این فصل، بهتدریج فروکش میکند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیتزا مهمترین رکن درمان به شمار میرود.
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
دردسرهای تعطیلات طولانی مدت نوروز
تعطیلات نوروز نظم زندگی اشخاص را بر هم میزند و مشکلاتی در روابط ایجاد میکند.
-
آیا کم خونی می تواند باعث راش پوستی شود؟
کم خونی وضعیتی است که در آن بدن کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین دارد و به دلیل ایجاد خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست شناخته شده است.
نظر شما